Pitanje??

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pitanje??

PostPostao/la ana_sik » sri lis 15, 2008 21:57 pm

Nova sam,pa ako je ovo pitanje neko vec postavio,nemojte mi zameriti..ne znam koliko je zeka moj star,ali sigurno da nije mnogo,jer je malecni,a dobila sam ga na poklon..zapravo 2,prvi je uginuo posle nedelju dana..zelim da pitam zbog cega ne zeli da pije vodu?Ima pojilicu pa je moguce da ne zna da pije iz nje,ali sam pokvasila prst i protrljala mu usta,medjutim nije zainteresovan..Osim toga stavljala sam vodu i u mali poklopac ali i dalje ne zeli da pije..pre neki dan sam imala i sa njim problem,ali nazalost u mom mestu nema veterinara koji je strucan za ovu vrstu zivotinjica
ana_sik
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri lis 15, 2008 22:08 pm

a cime ga hranis? da ti nisu mozda rekli da ga vocem i povrcem hranis pa da mu organizam ne treba vode?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ana_sik » sri lis 15, 2008 22:12 pm

Pa ne,zapravo su mi rekli da mogu da ga hranim svim vocem i povrcem,cak i kupusom,a procitala sam na forumu,nazalost za prvog kasno,da to ne sme..sigurno da nema vise od 5mes..od juce mu dajem suvu hranu,ali i dalje nece vode..
ana_sik
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri lis 15, 2008 22:20 pm

joj jadan zekic...da on tako mali nije smio jos nista svjeze pogotovo kupus koji moze napuhnuti a jos ako je mali mali kako kazes...eto nazalost zbog krivih informacija :sad: ...puuuuno puno sijena mu daj da jede,sijena neka ima uvijek,ako mozes da nabavis domaceg sijena ako ne,ima po pet shopovima,i suhu hranu za zečeke ali junior hranu...neznam,ja bi probala ostavit zdjelicu vode u gajbi pa ce on piti sigurno kad jako ozedni...jer uz sijeno i suhu hranu se žeđ brzo javi,znam po svojoj zekici... i evo ti link da si procitas sve o prehrani za slucaj da jos nisi

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=9

a kakav si to problem imala sa njim?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ana_sik » sri lis 15, 2008 22:25 pm

Bio je zivahan,trckarao i samo odjednom poceo puno da kaki,i posle desetak minuta se smirio..i onda prednje noge kao da su mu otkazale,nije imao snage,vuklo ga nesto na stranu..vec sam se bila pomirila sa tim da ce da ugine..celu noc sam bila sa njim i posle 3h on zivne kao da nista nije bilo i od tada je sve normalno..zvala sam sutradan veterinara medjutim on nije specijalizovan za takvu vrstu zivotinja kao sto sam vec rekla,niti zna nekoga ko jeste,jer zivim u malom gradu..a zenku sam samo ujutru nasla kako lezi,a on jadnicak pored nje sedi:(pretpostavljam da je od hrane,ali eto,stvarno sam dobila pogresne informacije a i trebala sam vise da se informisem..hvala na odgovorima
ana_sik
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri lis 15, 2008 22:33 pm

Ovo da ga je nesto vuklo,to ce ti odgovorit netko iskusniji,ja nebih znala o cemu se radi tocno...ali obavezno procitaj link o prehrani jer im je prehrana jaaako bitna za dobro zdravlje,vidjela si i sama...svjezu hranu mu ne davat prije 6 mjeseca starosti....o svemu ostalom sto te zanima uvijek slobodno pitaj :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan