Zeko nije mogao stati na noge...

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Zeko nije mogao stati na noge...

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 11:08 am

Nova zečica, koju sam dobila jučer, jako je neuhranjena, jako mršava,.Danas ujutro sam je pustila i bilo je sve u reedu, htjela je skočiti na krevet i pala je. Nije se uopće mogla osloniti na noge.Ja sam briznula u plač i brzo smo otišli veterinaru.Rekao je da je to zbog neuhranjenosti, i da je cijelo vrijeme bila u gajbi te nije nikada pala, fulll dugačke nokte samo odrezali i zekica je sada dobro, sada malo spava dok je jela i pila.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » pet pro 07, 2007 11:33 am

a sirotica, gdje ste bili kod veterinara? jel se sad mikica normalno krece?
pa gdje je bila sirota do sad kad je u takvom stanju :sad:

jeste provjerili da li je sigurno curica da moze biti s tvojima?
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » pet pro 07, 2007 11:57 am

koliko je star zeko? čji je to zeko bio? jel znaš išta o njenoj prehrani o ranije (osim da je gotov nije ni bilo :sad: )?

nadam se da će dušica se brzo oporaviti od zapuštenosti i nemara i da nema nekih teških posljedica na njeno zdravlje.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Tajcy » pet pro 07, 2007 12:02 pm

A jadna zekica,vjerujem da ce imati lijepi i brzi oporavak kod tebe :zeko3:
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 12:31 pm

zeko je bio od moje najbolje prijateljice, zeko je star godinu dana...sigurno je ženka veterinar mi je rekao.ona je pala , kaže da sigurno nije skakala, pa joj je ovo prvi put, te je pala i samo je natukla nogicu.Ona se još normalno baš i ne kreće, ali ide na bolje, ona stoji, papa , i pije normalno.Treba se oporaviti, idemo na pregled kod veterinara opet sutra.bili smo kod veta u velikoj gorici, i jako je dobar, svu ju je ispipao i rekao da nije ništa slomljeno, ali je samo natukla nogicu.sada sam tu s njom i frendica koja mi ju je poklonila, odmah je došla vidjeti kako je, donijela je i hranu(zato što joj ne mogu odmah promjeniti naglo prehranu).sva je i ona zabrinuta. :sad:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 12:31 pm

zeko je bio od moje najbolje prijateljice, zeko je star godinu dana...sigurno je ženka veterinar mi je rekao.ona je pala , kaže da sigurno nije skakala, pa joj je ovo prvi put, te je pala i samo je natukla nogicu.Ona se još normalno baš i ne kreće, ali ide na bolje, ona stoji, papa , i pije normalno.Treba se oporaviti, idemo na pregled kod veterinara opet sutra.bili smo kod veta u velikoj gorici, i jako je dobar, svu ju je ispipao i rekao da nije ništa slomljeno, ali je samo natukla nogicu.sada sam tu s njom i frendica koja mi ju je poklonila, odmah je došla vidjeti kako je, donijela je i hranu(zato što joj ne mogu odmah promjeniti naglo prehranu).sva je i ona zabrinuta. :sad: imati će brz i lijep oproravak :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la tarra » pet pro 07, 2007 12:32 pm

Ako se nemože samostalno keretati kako spada obavezno od prvog dana prObiotik,jer joj vrlo vjerovatno radi toga, ali i zbog neishranjenosti,probava ne radi kako treba...
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la annie » pet pro 07, 2007 12:47 pm

Ne kuzim s cim ju je hranila tvoja prijateljica ako je ona tako mrsava? Mislim, kakva joj je bila prehrana?
"Ono što te ne ubije, ojača te!"
annie
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la anabi5 » pet pro 07, 2007 12:52 pm

Pa ako je sad zabrinuta, kaj nije skuzila prije da bi se zeko trebao kretati, skakati...jesti?!
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 13:01 pm

ne, ne krivo ste me shvatili, zeko je bio u jednoj gajbi veličine 150 puta 35, i tamo su je držali, nju kao kućnog ljubimca(a ostali nisu kućni ljubimci nego ih uzgajaju normalno kao i svaki čovijek) i ona je tamo bila i oni su nju hranili...prijateljica ni njena mama, brat, tata se ne brinu o zečevima, nego njena baka i ona to ima(ali žive u istom dvorištu)prijateljica je nju dobila, ali je nakon toga jedan kreten od susjeda napao sa metalnom šipkom, tako da je ona cijelo vrijeme bila u bolnici, ni nije uopće znala ništa o njoj.Zekica se kretala prije, ali kažem ona je skočila i pala, te si je natukla nogu, jer joj je zapela za prekrivač , ja sam je brzo okrenula, ali je ona počela vući nogu jer ju je boljela....ona se sada kreće, ali još uvijek malo pomalo vuče tu nogu.Veterinar ju je primio i vidio da se ona oslanja na tu nogu , znači nije puknuta.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 13:01 pm

anabi5 je napisao/la:Pa ako je sad zabrinuta, kaj nije skuzila prije da bi se zeko trebao kretati, skakati...jesti?!

zeko danas nije moga stati na tu nogu
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 13:03 pm

annie je napisao/la:Ne kuzim s cim ju je hranila tvoja prijateljica ako je ona tako mrsava? Mislim, kakva joj je bila prehrana?

ona je jela ječam, slame i pšenice, kao svaki čovijek koji hrani zeca na selu.a kažem ona je došla iz te udruge u kojoj je ona, ali pošto je bila u bolnici nije se mogla baviti njome.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 13:05 pm

tarra je napisao/la:Ako se nemože samostalno keretati kako spada obavezno od prvog dana prObiotik,jer joj vrlo vjerovatno radi toga, ali i zbog neishranjenosti,probava ne radi kako treba...

da rekao je i tata od te cure da je sigurno radi neishranjenosti, ali kao što kažem o zečevima se njena obitelj ne brine nego baka koja ne znam šta je radila s tim zečevima, ali ako ih hrane za meso , pa onda im je sigurno davala što više hrane, a kako je to došlo do zekice da je tak mršava, stvarno ne znam :blink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » pet pro 07, 2007 13:18 pm

ajde bitno da je sad dosla kod tebe onda. jako je jedna od tih za hranu onda je orijas nije patuljasta?
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » pet pro 07, 2007 13:42 pm

ne sto posto je patuljasta, ali sada lavoglava ili angora, staviti ću sliku...sada sam malo vježbala s njom, sada papa,...oporavlja se, i jako mi je drago što je došla kod mene, pitoma je, i već me liznula :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan