smrdljive kuglice

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Musi » ned stu 25, 2007 0:46 am

Taman su mi otisle baterije na aparatu, pa cu vam to sutra poslikati, jer mobitelom bas nisu neke.
Uglavnom, kuglice su potpuno mekane i imaju jak miris. Na jednom dijelu su malo zaobljene, tocnije, izgledaju kao suza. Gledala sam, nema crvica. Vlazne su tu i tamo ima i sluzastoga..

Musi do sada nije imao nikakvih problema, a i sad je dobro raspolozen, trci po kuci, ludira se, stalno bi se pario, ne pokazuje da ga nesto muci, pa se nadam da nije nista opasno, mozda neki problemi sa probavom?!

Od hrane mu dajemo sijeno Hobby Vit - Hobby Glody, sjemenke Prestige - Cuni Crispy i zelenjavu - liste rotkvice, korabice, mrkvice, presina.. To jede vec dugo, voli i nije imao problema do sada.

Mozda ce ovaj post biti malo duzi, ali moram napisati i da Musi, nazalost, nije od malena dobivao hranu kakvu je trebao, jer nismo na pocetku dobili dobre informacije.
Udomili smo ga u travnju, pretpostavljam da se okotio negdje pocetkom 3. mjeseca,jer je bio prava beba. Dosao je kod nas tako sto ga je moja necakinja, koja ima 9 godina, vidjela na trznici. Bio je scucuren u jednoj maloj kutiji, na hladnom, neki covjek ga je danima prodavao. Ona se sazalila, razbila svoju kasicu prasicu i kupila ga da ga spasi. Nakon dva tjedna dovela ga je k nama, jer imamo dvoriste, da mu bude ljepse.
Nismo imali nikakvog iskustva sa zekanima, pa sam trazila savjet veterinara, s cim da ga hranim i dobila odgovor - zelenjavom i sjemenkama iz pet shopova. Tek kada sam nasla ovaj forum i shvatila da bebe zekani ne smiju jesti zelenjavu te da postoje sjemenke za juniore, skamenila sam se. Ali, Musi do sada nije imao zdravstvenih problema, nikakvih iako je jeo i zelenjavu i Cuni Crispy od malena.

Jedino nas sad muce ove mekane i vlazne kuglice. Ujutro cu vam ih poslikati i molim vas za savjet! Hvala!
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned stu 25, 2007 1:43 am

po opisu bi to mogao već bit lagani proljev...
ako sumnjaš na glistice, one počnu ispadati tek kad ih u crijevima ima toliko da im je pretijesno. Obzirom na to od kuda je zeko došao, moglo bi lako biti da ih zeko nosi u sebi od kad je bio beba... a i ta sluz...

Nadam se da voli sijeno, pa bi bilo jako dobro da sutra bude samo na sijenu i vodi.

Inače lišće od rotkvice je dosta žestoko, pa ne bi trebalo s tim pretjerivati. A možeš davati i samu mrkvicu a ne samo lišće, a također i korijen od peršina...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Musi » ned stu 25, 2007 8:50 am

Od jucer je samo na sijenu i vodi. Tako ce biti i danas.
Mozda to popravi stvar. Ako ne, ici cemo kod veterinara sutra..

Rotkvicu sad vec dugo nije jeo, jer ju je tesko naci. Ono sto je jeo zadnjih dana od zelenjave su persin i korabica.
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Musi » ned stu 25, 2007 15:57 pm

Samo da javim da su se kuglice popravile :wink:

Musi se, izgleda, malo prejeo suhe hrane, a zanemario sijeno. Od jucer je samo na sijenu, pije dosta vode i cini se da ce sve biti ok :rolleyes:
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Musi » ned stu 25, 2007 16:23 pm

Posto nisam slikala kuglice, jer su sada ok, idem utvrditi gradivo i pokusati staviti Musijevu slikicu. Pa da probamo:

slika
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Musi » ned stu 25, 2007 16:24 pm

Jipiiiiiiiiiiiiiiiii :P

Hvala ti Zekica!!!! :)
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » ned stu 25, 2007 16:30 pm

Odlicno :)

Mali slatki vrag :wink:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » ned stu 25, 2007 18:59 pm

hihihi nema na cemu, preslatki je musi sam nek on kuglicari kak spada :luv:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » ned stu 25, 2007 19:33 pm

ma, da je nekakva pljesan i slicno u refuzo mislim da bi se malo ili po mirisu osijetili ili nes, a da je neka sitna sitna to je onda kao neka dlaka u jajetu jer onda u svemu i svacemo moze bit nes. ovaj, ma prestige bi ja koristio i dalje ali ne mogu odoljeti necemu sto tako puno puno prirodnije izgleda i mirise i covijek ima vec svoj krug musterija i dugo se time bavi i nema prituzaba nikakvih tako da mi je i to nekakva garancija, i rade cu s tom hranom mrvicu mrvicu riskirat s pljesni nego mu davat nekakve konzervanse i aditive iz prestigea.

to sa sijenom i vodom mi se cini isto kul rjesenje za zeca. za pocetak, al obavezno kod veterinara.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned stu 25, 2007 22:36 pm

Musi je napisao/la:Samo da javim da su se kuglice popravile :wink:

Musi se, izgleda, malo prejeo suhe hrane, a zanemario sijeno. Od jucer je samo na sijenu, pije dosta vode i cini se da ce sve biti ok :rolleyes:

Baš mi je drago, da se kuglice popravljaju :) Ako imaš gdje, možda da odneseš par komada na analizu. Glistice pod nazivom passalurus ambiguus nisu baš tako rijetke kod kunića, a najčešće ih donesu još iz legla, pogotovo od nekih tzv. "uzgajivača" :ljut:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Musi » pon stu 26, 2007 19:51 pm

Gdje se mogu odnijeti na analizu?
Ja sam u Osijeku, ne znam bas da ovdje imam gdje..
Musi
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan