Tuzan zeko depresivko

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Tuzan zeko depresivko

PostPostao/la Anamaria » čet svi 08, 2008 19:17 pm

Ne znam da li se to ja mozda malo previse brinem ali mni moj zeko zaista izgleda uzasno tuzan a ne znam razlog?? Inace brinem se o njemu ima svaki dan frisku vodu i sjeno cistim mu gajbicu dajem mu poslastice pazim da je kakica uvijek u redu da nije napuhnut ili da ga nesto ne boli zovem ga da se dodje igrati ili maziti ali on je ili ljen ili tuzan? :sad:

Jedino kada je veseo to je kasno na vecer kada mi svi idemo spavati i onda je meni grozno ga ostaviti samog jer tada trckara i igrao bi se ...ujutro je isto voljan se maziti ali preko dana uzas samo kunja i jos mi je nesto cudno postao je jako neuredan cisti se on ali kuglica ima po svuda i poceo se osjecati miris prije je imao svoj wc sada po svuda ostavlja kuglice kud god stigne...meni oko radnog stola oko nogu obavezno kuglica...

Jel moguce da ga nesto ljuti? Star je godinu dana imao je rodjendan u 4mjesecu ;D
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la kuki71 » čet svi 08, 2008 19:20 pm

Možda je jednostavno usamljen...želi društvo svoje vrste.
kuki71
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » čet svi 08, 2008 19:40 pm

Oni općenito preko dana spavaju, noćne su životinje i tada su najaktivniji.
Jel cijeli dan pušten?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anamaria » čet svi 08, 2008 19:47 pm

Joj moja ljubav mala od prvog dana je pustena on ni ne zna sto je kavez on je clan moje obitelji evo sad se izlezava na tepihu ima svoje mjesto na tepihu i ko peso je :) sad bas razmisljam da mu mozda napravim neki kavez i unutra stavim neke igracke ili napravim neke tunelice gdje se on moze zavlaciti i igrati se mozda bi ga to aktiviralo.

Malo se mazio sada sa mnom ali uglavnom me ne dozivljava ni pol posto kad ga zovem okrenuo mi je guzu ;D

Ne znam jedino sumnjam da se mozda ne ljuti na mene jer inace svako jutro uz jutarnju kavu sjednem na pod i mazim ga ali evo vec dva jutra zurim na voznju tako da nista od mazenja pa se mozda ljuti na mene :blink:
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » čet svi 08, 2008 20:39 pm

moguce je da se malo ljuti ;) oni su bica od rutine, pa kad se na nekaj naviknu kada toga nema malo im fali ;)

ne kunja on prek dana, neg se odmara, posto su oni najaktivniji po noci ;)

stoga predvecer kada ulovis vremena mu posveti malo vise paznje i vjerujem da cete svi biti zadovoljniji ;)

a kuglicari jer je najvjerovatnije osjetio potrebu da malo oznaci svoj teritorij ;D kupi te kuglice i bacaj ih u wc, pljesci i sve ostalo (procitaj, ima puno tema o tome) da ga oducis od toga kako mu ne bi preslo u naviku ;)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pet svi 09, 2008 0:09 am

Lijepo je da je cijelo vrijeme pušten, ali treba i malo aktivnog druženja...ako voli malo ga češkaj i mazi, s nečim ga cimaj da trči za tobom ili skače... posveti mu vrijeme da osjeti da se tad samo na njega koncentriraš :cool:

i moraš mu se prilagoditi da se igrate navečer i ujutro :D

ja sam svom okrenula bioritam pa je i ujutro spavalica, a aktivan je već od kasnije poslije podne i ne prestaje do sad :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anamaria » pet svi 09, 2008 11:05 am

Znala sam ga cimat da trci za mnom ili da skace ali mislim da ga to strasno razljuti jer popizdi ;D pocne rezati i nekad zacvili ne kao da ga nesto boli nego vise ono kao joj nemoj me gnjavit .Nije to cviljenje vise kao kratki piskutmozda ga uspijem snimit ako vam nije jasno pa cete cut...i okrene mi guzu i lupa sapicama po podu pa ga ostavim na miru...nije zainteresiran za igru...iako ima dana kad ga nesto pukne pa bi se igrao inace ga je tesko aktivirati... :blink:
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon svi 12, 2008 12:21 pm

Kupi jednu malo veću kartonsku kutiju (imaš npr. u bauhausu), izreži na njoj dva ulaza i napuni sijenom...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan