Suha hrana kao nagrada?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Suha hrana kao nagrada?

PostPostao/la s@ki » sub kol 06, 2011 17:10 pm

Bugsy je 3 mj star i evo, drugi dan kako je kod nas već izlazi iz gajbe , istražuje i igra se s nama.
Obzirom da se ipak boji dodira namamimo ga sa par zrnca suhe hrane, ili ga zovemo i damo mu ju kao nagradu kada dođe. Na taj način pojede cca 2-3 jušne žlice hrane. Ima li potrebe da mu je još dodatno stavimo u zdjelicu ili će mu ovo što ga "podmitimo" biti dovoljno ?

I moram se pohvaliti, čak se i dobro odupire gricganju shaggy tepiha koji mu je pretpostavljam izuzetno primamljiv , a čak se i udostojao otići u dnevni gdje ga je dočekalo 15m2 laminata, bio je presmješan :D
s@ki
Zečić
Zečić

Re: Suha hrana kao nagrada?

PostPostao/la ars » sub kol 06, 2011 17:52 pm

nemojte mu u toj fazi života (do 6 mj) kad jede samo suhu previše uskraćivati, moji su dobivali dobre dvije porcije suhe hrane dnevno i naravno, puno sijena. mislim da to što ste naveli nije dovoljno za cijeli dan.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la s@ki » sub kol 06, 2011 18:24 pm

prije podne je klopao tako iz ruke sve dok se sam nije maknuo.. sad se već "ganjamo" po sobi sat i pol i svako malo dodje i žica jos klope.. znači može i više.. super, dok klopa možeš ga mazit i radit mu kaj oćeš :D
hvala
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la littlebunny » sub kol 06, 2011 19:53 pm

zeki treba uvijek ostaviti sijena i hrane u zdjelici.po meni je najbolje ostaviti 8 zlica u zdjelicu na dan.i treba raznoliko jesti,ali je najbitnije pridrzavati se pravila prehrane.procitaj prehranu na forumu :)
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la s@ki » sub kol 06, 2011 20:32 pm

ma zadnjih tjedan dana čitam sve što se da naći, pročitao sam i tu temu.
no velim, kako smo se na ovaj način dobro počeli družiti, radije mu dam sam nego da ju ostavim u zdjelici..drugo kad odemo na posao , tada će biti drugacije.
samo me zanimalo da li je previše
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » sub kol 06, 2011 21:16 pm

Zecovi.Net je napisao/la:PREHRANA KUNIĆA
Peleti
...........
Visoko-kvalitetni komercijalni peleti obezbjeđuju hranjive tvari u tragovima, vitamine i minerale koje kunić možda ne dobija ukoliko se hrani samo sijenom i svježom hranom. Međutim, veoma malo peletirane hrane je potrebno za dobro zdravlje kunića. Pošto kunići imaju sklonost prejedanju peletima, što može dovesti do gojaznosti, potrebno je voditi računa o količini peleta u njihovoj ishrani. Prejedanje također može dovesti i do dentalnih oboljenja, oboljenja probavnog sistema, dosade i problema u ponašanju kunića.
U periodu od 7 tjedana do 7 mjeseci starosti, kada je njihov rast ubrzan, vaš kunić može jesti peleta koliko želi. Između sedam mjeseci i godine starosti, potrebno je postepeno smanjivati količinu peleta.
..............
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la s@ki » sub kol 06, 2011 22:42 pm

ok, shvaceno :happy:
s@ki
Zečić
Zečić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.