Previse bira, nece bas da jede

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la anci » pon kol 25, 2008 7:09 am

Iz Splita smo, kod Rauniga je vodimo.[/quote]

mozes mi samo rec kakva iskustava imas s tim veterinarom i gdje je ta vet.stanica :hm:
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la INY » pon kol 25, 2008 17:42 pm

Pozdrav.. kad se već spominje birkanje hrane,ja sam svome malenome davala uvik raznoliku hranu ali se s vremenom odvika od zdrave i bira samo ono ukusnije.. npr. dam mu sjemenke za zečeve, zelenilo, mrkvicu, posebne vitaminske štapiće...ali on probire samo po sjemenkama i čini mi se da mu to narušava probavu..često ima proljev pa bi mu se skorila dlaka s izmetom ispod repa.. sad neznam šta da radim... ako mu pretsanem skroz davat sjemenke oće li se vratit na staru ishranu..? Raspitala sam se kod veterinarke o prehrani,ona smatra da te sjemenke vole jer su im ukusne ali im sustavno narušavaju probavu i da bi trebali jest šta više friškog povrća..
Ali kako da ga sa vratim na staro, bojim se, ako ne bude sjemenki, da će bit gladan... :sad:
INY
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zecka » uto kol 26, 2008 7:20 am

Zecka je dobro, sve kao inace. Nikakvih problema nema, samo da tako i ostane.
Hvala na savjetima.

Ima pet i po godina, brzo sest.
Jedino osim cikorije sta zna pojesti malo, mozda jednom u tjedan, dva dana su mrkva i persin (ali ne korijen). Kad je bila mladja kratki period je jela radic, sada vise nece.

Zecka je u Rauniga bila dva puta prije ovoga s istim problemom kao sada. Bilo je sve ok, meni je zasad najbolji za nju, ali to ti je ovaj veterinar:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... c&start=90

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... sc&start=0

S jednim drugim veterinarom imam losa iskustva, dvije zivotinjice su nam uspavali, bez da su ista rekli, a jedna je nestala/ukrali je/izgubili/ne znam. Trebao je biti na cuvanju nekoliko dana, vise ga nikad nismo vidjeli. Tri osobe su bile tamo, svaka je neku svoju pricu ispricala, svasta su nam izlagali...
Iako, bilo prije nekoliko godina, sigurno su se promijenili, ali Zecku u nikakvom slucaju ne bi tamo odvela.
Zecka
Kunić
Kunić

PostPostao/la anci » uto kol 26, 2008 13:55 pm

sjemenke mu daj ali ne puno ja čupki dam navecer saku hrane(cuni complet) ujutro dobije nesto frisko(jabuku ili bananu) i malo suhe hrane a popodne dobije 5-6 grozdjica ili suhih brusnica uz to jos uvijek ima sijena i dam joj ponekad susene dijeteline

bty:thanks zecka
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » uto kol 26, 2008 13:56 pm

i ovo u zagradi jabuku ili bananu nemislin na cijelu jabuku i cijelu bananu nego nekoliko fetica
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto kol 26, 2008 13:59 pm

a povrca joj ne dajes?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la anci » sri kol 27, 2008 11:15 am

dajem,dajem ali nebas puno jer sve sto mi imamo domace nesmije(salata,kupus,pome) samo dobije ponekad malu mrkvicu
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sri kol 27, 2008 13:17 pm

Trebala bi jesti i nešto zeleno...ponudi joj onda zeleno od mrkve, peršin, korabicu...imaš popis hrane pa izaberi...polaku joj uvodi novu hranu i prati probavu
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » pet kol 29, 2008 21:59 pm

Ne spada baš tu, ali da ne otvram novi topik.
Dakle maslačak je jako dobar ( i obožavaju ga ), to se još zove divlji radić, a da li smiju i domaći radić iz vrta?
:upitnikk:
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pon ruj 01, 2008 8:22 am

smiju i domaci radic iz vrta :) bitno da nije spricano (a ako je domace vjerujem da nije :wink: )
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » pon ruj 01, 2008 9:30 am

:hvalaa: , super
vini
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan