KUPANJE

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

KUPANJE

PostPostao/la bibanum » ned ožu 16, 2008 18:24 pm

Ovo sam već negdje u ova zadnja dva dana pročitala ali sad nikako ne mogu naći gdje ,zato molim odgovor.Dali se kunići smiju kupati?Ako da onda koliko puta. Smijem li mu oprati guzu ako ima ostataka kakice? Koliko često se u prosjeku šišaju nokti?
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » ned ožu 16, 2008 18:29 pm

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=107

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=450

inace podforum malo nize :wink: - higijena

kunici se u pravilu NE kupaju osim ako ne postoji neki opravdan razlog - npr. kunic je upao u nesto sto se ne moze obrisat a ako polize mogao bi se otrovat i sl.

guzu mozes prati, dapace, ako je ukakana dobro je da mu se ne upali.

postupak imas opisan gore i bitno je jaaaaako bitno da ga dobro osusis da se ne prehladi

imas gore o svoj higijeni pa procitaj :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko_peko » ned ožu 16, 2008 18:29 pm

kunici se ne kupaju..osim ako stvarno nije prijeko potrebno..guzu mu mozes oprati tako da mu samo zadnje nogice i guzu umocis u kadu u kojoj je malo tople vode..s jednom rukom ga drzis da ti ne iskoci..a s drugom operes guzu..

jel ti to zeko ima mekanu stolicu?

tu je text o kupanju: http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... ht=kupanje
i arrange, design and sell shrubberies
zeko_peko
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibanum » ned ožu 16, 2008 18:45 pm

Gledam po kavezu -stolica je suha ,okrugla.Ponekad mu ostane zapletena oko analnog otvora,Ja to uredno počistim ako vidim .Par puta mi se desilo da se to jedva očistilo jer je bilo premekano i njacalo se (ali to se uvijek dogodi ako se prije popiškio).Kako da to spriječim?
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » ned ožu 16, 2008 18:51 pm

Malo mu posisaj dlakicu oko guze :D
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibanum » ned ožu 16, 2008 19:00 pm

Jesam,pošišala sam .Nema mi druge nego malo više pripaziti dok ne nauči sam očiststi.
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la dina » ned tra 20, 2008 12:58 pm

za godinu dana koliko imam kunica jednom smo mu sekli noktice, nije bilo strashno, najvaznije je da se lepo uhvati zeka, da ne moze da pobegne. Noktice nisam ja sekla, prvo plasim se, a drugo zec je opusten kod mene i pocne se boriti i pokusava pobeci, tako da je po mom misljenju najbolje raditi osoba koju zec ne poznaje dovoljno jer se totalno uplashi, umrtvi i sechenje ide lako :cool:
uskoro opet treba da mu se seku. vidim dosta su porasli

shto se tiche kupanja jednom smo ga celog okupali, kad se bash uprasio, pa da ne bi dobrio infekciju neku i dva puta smo mu prali guzu sa mlakom vodom i blagom sapunicom koju smo jako dobro isprali. Bio je bash miran. Mislim da je najbitnija neznost, strpljenje i da se kunic lepo obrishe, osushi, uvije u peshkir i da ostane neko vreme u zagrejanom kupatilu, dok se skroz ne osushi, da se ne bi razboleo. A onda postepeno smanjivati temperaturu u prostoriji da ne bi bio shok za njegov osetljivi organizam.

evo ga okupan :D

slika

verovatno ne mora bash ovoliko chvrsto da se umota... ja sam bila isuvishe pod shokom, bilo prvo pranje... celog smo ga kupali... osim glave i ushiju... :blink:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la TENK » ned tra 20, 2008 14:42 pm

ubuduce je bolje da mu samo lagano toplom vodom isperes guzu. ne da peres cijelog kunica
nije to barbika
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » ned tra 20, 2008 18:40 pm

kazem samo jednom smo ga celog okupali, ceo se umazao :/ ... ako citas citaj pazljivo
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan