za godinu dana koliko imam kunica jednom smo mu sekli noktice, nije bilo strashno, najvaznije je da se lepo uhvati zeka, da ne moze da pobegne. Noktice nisam ja sekla, prvo plasim se, a drugo zec je opusten kod mene i pocne se boriti i pokusava pobeci, tako da je po mom misljenju najbolje raditi osoba koju zec ne poznaje dovoljno jer se totalno uplashi, umrtvi i sechenje ide lako
uskoro opet treba da mu se seku. vidim dosta su porasli
shto se tiche kupanja jednom smo ga celog okupali, kad se bash uprasio, pa da ne bi dobrio infekciju neku i dva puta smo mu prali guzu sa mlakom vodom i blagom sapunicom koju smo jako dobro isprali. Bio je bash miran. Mislim da je najbitnija neznost, strpljenje i da se kunic lepo obrishe, osushi, uvije u peshkir i da ostane neko vreme u zagrejanom kupatilu, dok se skroz ne osushi, da se ne bi razboleo. A onda postepeno smanjivati temperaturu u prostoriji da ne bi bio shok za njegov osetljivi organizam.
evo ga okupan
verovatno ne mora bash ovoliko chvrsto da se umota... ja sam bila isuvishe pod shokom, bilo prvo pranje... celog smo ga kupali... osim glave i ushiju...