kristinans je napisao/la:pre nekoliko meseci su mi dali u pet shopu mislim da su peleti u pitanju neki.kao to je hrana za cincile ali sme i zeka da jede on je to prosto obozavao i jedva ceka trenutak kada ce dobiti to.to su krupni duzi stapici ali mekani.davala sam mu po par komada na dan ali sam prestala u to vreme je imao veoma cesto vitaminsku kaku.mislila sam da kupim te stapice ali ne znam koji su naj bolji a da nisu tanki kao iz hrane.njemu ne dajem nista sem hrane i sena ponekad jabukicu pojede kriskicu i to je to...

Ne bi trebao jesti hranu za druge životinje. Vjerojatno to što spominješ nije bila vitaminska nego uobičajena, ali mekša - jer mu ta hrana nije odgovarala.
Najbolje hrane su Cuni Pro, Cuni Complete i Cuni Rebalance, po mom mišljenju. Najčešće im se svidi Cuni Complete, ali je i najskuplji.
Koliko je zek star? Bilo bi pametno ubaciti mu u prehranu i svježe biljke i povrće. Suhe hrane je dovoljno davati 2 jušne žlice dnevno, a ako imaš dovoljno raznovrsnog bilja i povrća neki dan, nije ni potrebno. Sijena naravno uvijek mora imati na raspolaganju.
Pogledaj ovdje u prvom postu, slikovito je objašnjeno.
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=246