Nece da jedu cuni crispy! :(

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Nece da jedu cuni crispy! :(

PostPostao/la fleshettes » čet ruj 30, 2010 21:59 pm

altan je napisao/la:Cuni pro nema te stapice, a pogotovo ne Cuni complete...ja svojima dajem pola pola - pola Cuni pro-a (Moca s tim nije pretjerano odusevljena) i pola Cuni rebalance-a..

Koja je razlika između štapića u Cuni Pro i ovih manjih koje nalazimo u ostaloj hrani? :blush:
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la fleshettes » čet ruj 30, 2010 22:05 pm

kristinans je napisao/la:pre nekoliko meseci su mi dali u pet shopu mislim da su peleti u pitanju neki.kao to je hrana za cincile ali sme i zeka da jede on je to prosto obozavao i jedva ceka trenutak kada ce dobiti to.to su krupni duzi stapici ali mekani.davala sam mu po par komada na dan ali sam prestala u to vreme je imao veoma cesto vitaminsku kaku.mislila sam da kupim te stapice ali ne znam koji su naj bolji a da nisu tanki kao iz hrane.njemu ne dajem nista sem hrane i sena ponekad jabukicu pojede kriskicu i to je to... :blush:

Ne bi trebao jesti hranu za druge životinje. Vjerojatno to što spominješ nije bila vitaminska nego uobičajena, ali mekša - jer mu ta hrana nije odgovarala. :wink:
Najbolje hrane su Cuni Pro, Cuni Complete i Cuni Rebalance, po mom mišljenju. Najčešće im se svidi Cuni Complete, ali je i najskuplji.
Koliko je zek star? Bilo bi pametno ubaciti mu u prehranu i svježe biljke i povrće. Suhe hrane je dovoljno davati 2 jušne žlice dnevno, a ako imaš dovoljno raznovrsnog bilja i povrća neki dan, nije ni potrebno. Sijena naravno uvijek mora imati na raspolaganju.

Pogledaj ovdje u prvom postu, slikovito je objašnjeno.
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=246
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » čet ruj 30, 2010 22:37 pm

fleshettes je napisao/la:
altan je napisao/la:Cuni pro nema te stapice, a pogotovo ne Cuni complete...ja svojima dajem pola pola - pola Cuni pro-a (Moca s tim nije pretjerano odusevljena) i pola Cuni rebalance-a..

Koja je razlika između štapića u Cuni Pro i ovih manjih koje nalazimo u ostaloj hrani? :blush:

Nemam pojma :huh: ..meni se cine razliciti..tebi ne?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fleshettes » čet ruj 30, 2010 22:47 pm

Ja sam mislila da su različiti samo oblikom, možda nešto sitno u sastavu.. Ne sjećam se točnog sastava, ali ovi peleti u Pro su zeleniji i mirišljaviji od ovih manjih u miksanim hranama.. Vjerojatno su i finiji (a možda i kvalitetniji). Sad ću baš proučit sastave.. :D
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la kristinans » sub lis 02, 2010 14:59 pm

kod mene je zeka 5,5meseci a kad sam ga dobila rekli su mi da je imao oko 2,5meseca. bio je tako malen a sada je bas velik i cini mi se ko da bukvalno svake nedelje sve vise raste :D
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub lis 02, 2010 15:10 pm

Nije li logično da stalno raste i da je sada veći, a da je prije bio manji? :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kristinans » sub lis 02, 2010 15:22 pm

hehe naravno da je logicno :D i bolje je kad je ovako velik muzijak mogu ga lepo uzeti u ruke a kada je bio manji bojala sam se svaka koscica mu se osetila ispod dlake bio je sav nezan :D
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » pet lis 15, 2010 11:36 am

Meni sad nista nije jasno :lud: ... prije par dana citam na forumu kako svi shvale cuni chrispy, a sad totalno suprotno...u pet shopu gdje inace kupujem hranu za zeku bilo je samo junior coniglietti i grand-mix coniglieti i to mu se svidjalo, ali rekose mi kako ima i boljih prozvodjaca pa se ja jutros zainatila i po cijelom gradu trazila versele-laga...i kad sam konacno nasla, nisu imali junior (posto zeka ima oko 4 mjeseca) pa sam kupila chrispy..sad ispada da je to totalni shit od hrane..ja sad stvarno ne znam sta da radim... :blink:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » pet lis 15, 2010 12:55 pm

Gle crispy je bolji od te hrane koju si pre davala.. ovde se vise raspravljalo da li je crispy poslji od complita, proa..
Kod tebe je drugacije i nemas neki veliki izbor, ako mozes da nadjes neki pet shop neki stalno dobijaju junior super.. ako ne daj mu crispy..
Samo nesmes da menjes naglo hranu nego da staru mesas sa novom da mu ne bi poremetila probavu..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan