Crveni urin

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la ina » čet pro 20, 2007 18:57 pm

Ovo se pojavilo i prije prirodnog sijena. A vidim da nas ima još, pa mi je lakše. :)
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » čet pro 20, 2007 19:34 pm

Što jedu od povrća?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » čet pro 20, 2007 21:25 pm

Mi jedemo vec mj salaticino sijeno i nema nikakve promjene mokrace, dapace mislim da cak vise pozuti kad odstoji , a ne da pocrveni;D ;D Znaci, nije stvar u sijenu, samo sto sad NE ZELE nikakvo drugo sijeno, jednostavno bojkotiraju, nema-samo njeno :sad: :D ;D ;D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lela » čet pro 20, 2007 23:19 pm

svi mi jedu isto sijeno...samo hophop ima jako crven urin. jednom smo liječili upalu. ne znam je li ima veze sa njom. tad je čini mi se i počelo.

jednom nisam imala sijena pa se posvijetlilo (bar mi se čini, bojim se da ne paranoišem..testirat ću ovih dana)

koji od zekana su na antibioticima ili su bili u vrijeme početka javljanja crvenog urina?

:zmirko:
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » sub pro 22, 2007 23:33 pm

Slavko je primao jedini puta antibiotike u svom životu (osim jedne injekcije kada je kastriran) nedavno 5 dana kada je imao operaciju tumora, ali crveni urin se pojavio prije. Inače jede mrkvu, i znam da zbog beta-karotena urin može poprimiti takvu boju, ali to se dogodi i one dane kada ne jede mrkvu.
Od povrća preko zime jede jedino mrkvu, sadim mu travu za zecove, i jede hrpu voća: banane, jabuke, naranče, kiwi, šipak, mandarine,...
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ninocka » ned pro 23, 2007 14:00 pm

muceki imaju crveni urin dosta često. na žalost ne mogu reći dal je odmah crven ili pocrveni stajanjem, jer me dočeka kad s posla stignem kući.
kod nas se to baš i neda povezati s antibiotikom.
može bit da je crvenije od sijena, jer kroz ljeto to nisam primjećivala, bar ne u toj mjeri.
možda ne bi niti sad primijetila da nisu poslali prokleto neuredni i da često ne ostave lokvicu kraj wc-a :ljut:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lela » pon vel 04, 2008 13:32 pm

ajmo svi na raport jel ima kakvih promjena? :) ina, bubice...ostali?
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » pon vel 04, 2008 13:47 pm

Nema promjena, sve po starom. Pričala sam jučer s dr.Sašom iz Bube, kaže da je to sve ok. Vjerovatno pigment iz hrane.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vida » pon vel 04, 2008 14:05 pm

i nama je tako od kad smo na salticinom sijenu, ali mi nepiškimo okolo samo u kavez i na ručnikić( koji stalno zapišava) pa nemamo problem sa čišćenjem, ali to je zbog cvjetića i čudsnovatog dobrrrrrroooooog lišća u sijenu. kod mene se prvo sve izvrne pojedu cvjetići, pa listići pa tek onda trevke. pratila sam ja to.
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bubica » pon vel 04, 2008 19:30 pm

Kod nas je na dane. Nekad je crvenkasto, nekad je skroz bistro, nekad ima kalcija...
A nismo jos uspjeli skuziti u cemu je fora, jer joj uopce ne mijenjamo prehranu. Vjerojatno ima veze s kolicinom vode koju popije.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ninocka » pon vel 04, 2008 19:34 pm

Bubica je napisao/la:Kod nas je na dane. Nekad je crvenkasto, nekad je skroz bistro, nekad ima kalcija...
A nismo jos uspjeli skuziti u cemu je fora, jer joj uopce ne mijenjamo prehranu. Vjerojatno ima veze s kolicinom vode koju popije.

tak je i kod nas. danas se netko svemirski popiškio.. neka crveno narančasto flourescentna boja :nowink:

...a papamo raznoliko i u krugovima nam se sve ponavlja. zadnjih par dana intenzivno jedu brokulu. možda je od toga?

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan