Ljubav prema kunićima

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la Anamaria » sub tra 05, 2008 16:50 pm

Hey pozdrav,

da se i ja ukljucim u temu . Imala sam slican problem kao ti samo sto sam tada radila i sama financirala kupnju zeke i njegove hrane tako da sam sama otisla sa tatom u pet shop i kupila zeku mama je bila toliko ljuta da je izasla iz pet shopa i demonstrativno odshetala do auta....

Kad sam usla u auto zeko je bio u maloj maloj kutijici za transport a mama je digla nos zatim sam ja otvorila kutijicu i mala slatka znatizeljna njuskica je provirila van i to je bila ljubav na prvi pogled moja mama se u sekundi iz zle tete pretvorila u dijete i pocela je tepati kunicu ' ma kak si ti meni slatki mali joj micek mali jel se ti bojis ha?

Na kraju nam nije dala da ga mi hranimo nego se ona gurala kako ce ga ona hraniti i brinut se za njega.

Sto se tice higijene kunici su jako cisti, kakice ne smrde i ne ljepe su nego su tvrde i okrugle i urin nema mirisa ako mu redoviti cistis wc ne osjetis nikakav miris. Zeke su jako pametna slatka storenja moj je kao peso ima svoje mjesto u dnevno boravku ispod stola i tu cesto provodi vrijeme izlezavajuci se ...

Ujutro i na vecer se voli maziti i pricati dok preko dana drijema
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la ofcamarica » pon tra 07, 2008 19:17 pm

Razumijem problem. Imam srecu sto moji vole zivotinje, pa zato doma imam macu i pticice. No sa zecom je problem: ne daju i ne daju... Ja sam se stvarno angazirala oko toga, vec sam birala kojeg zekana cu, ali moji su sutili sve dok su mislili da je to hir... Kad je postalo ozbiljno, dobila sam ozbiljne prijetnje :o(
Odlucila sam pricekati do rujna. Dat cu sve ispite do tad, pa cu valjda moci traziti nesto za nagradu... Osim toga, tada nece biti aktualno pitanje "Sta cemo sad jos i zeca furati na ljetovanje?", a i kanim iskoristiti priliku dok su starci s macom na moru da ga mirno dovedem kuci, slozim mu sretni kutak i ucinim mu svijet lijepim ;o)
Ne znam mozes li se pronaci u ovoj prici. Mozda i ti mozes uciniti nesto da mama bude s tobom zadovoljna, pa onda tiho "prosvercati" zekonju... Planiraj malo :) :D :P
ofcamarica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Wictor » pon tra 07, 2008 23:38 pm

Ne bi bilo u redu. :nowink:
Ma jednoga dana ću i ja sebi priušitit da imam zekana. Kada se osamostalim. A to je za 5 godina. :blink: :rolleyes:
Wictor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cheerleader » pon tra 07, 2008 23:45 pm

Ja sam svog dofurala doma "na prepad" :D

Bio je Uskrs, a ja sam već tri tjedna ranije sklopila pakt sa gazdom Damirom Tratnjakom :D

On mi je naime, čuvao zeku. A ja sam polako kupovala stvari, čitala, informirala se i tak. Na Uskršnje jutro sam ga stavila u dnevni boravak. Probudilo me bijesno kucanje po vratima, a onda je stara umarširala u sobu.
"O ovome ćemo razgovarati" procijedila je.

Isto popodne ga je uspavljivala u svom krilu.

Za tjedan dana mu je već kupovala oblizeke i branila ga kad bih ga ja stavila u kaznu.

Danas? Čim dođe kući, trči u moju sobu i lupa mi po vratima da ju pustim vidjeti "njenog Romea"
Tvrdi da joj je on najdraža životinja (A fakat ih imamo i imali smo)

Dnevno maženje s Romijem joj je važnije od ručka, a fakat se naljuti ako dođe k meni i nađe ga u gajbi ;D

A kad ja odem na put, umjesto pozdrava (grlit me ne može, jer joj je Romi uvijek po rukama) kaže Romeu: Vidjet ćeš ti kako će nama biti super bez nje, svaki dan ću se igrati s tobom i bit ćemo stalno skupa"

Eto, nadam se da je vama koji mislite kako nema nade ova priča barem malo olakšala stvar.

Ali pamet u glavu! Ja znam dobro procijeniti svoje starce, a nadam se da i vi znate svoje. Ako je rezolutno "NE" onda ipak bolje ne :wink:
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la Wictor » pon tra 07, 2008 23:49 pm

Prelijepa priča. Isto je tako bilo sa mačkom, samo što je znala, a opet odugovlačila. I sada je u transu od nje i obožava ju. Ali ne bih htio riskirati sa zekanom jer ju kao zafrkavam da mi kupi kunića. A reakcije su i više nego oštre. Pa bolje ne riskirati jer vidim da je udomiti zekana jako teško. :wink:
Wictor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cheerleader » uto tra 08, 2008 0:03 am

A da probaš sa klasičnim prijetnjama samoozljeđivanjem? ;D

Ili tužnim suznim okama uz obvezatnu rečenicu "ti mene ne voliš"

Koliko uopće imaš god, ako smijem znati? :D Da ti znam prepisati najbolju taktiku, nije svaka za određenu dob. :wink:

Ja primjerice uvijek kažem, jer je to boljka moje generacije: "Vidiš kak se moji vršnjaci drogiraju i opijaju i divljaju, a ja samo želim malog zeku/još jednog zeku/psa/mačku/kornjaču/pticu/bilo što ?? I bila bih doma i brinula se za njih, ali ne! Ti kao da me tjeraš ka ponoru!"

Ucjena ti ima razne varijacije na temu. Dotjeraj ju. Budi maštovit! :wink: :D
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto tra 08, 2008 7:30 am

Cheerleader je napisao/la:Ja primjerice uvijek kažem, jer je to boljka moje generacije: "Vidiš kak se moji vršnjaci drogiraju i opijaju i divljaju, a ja samo želim malog zeku/još jednog zeku/psa/mačku/kornjaču/pticu/bilo što ?? I bila bih doma i brinula se za njih, ali ne! Ti kao da me tjeraš ka ponoru!"

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D hahahahaha aaaaa bistrica si bome!
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Wictor » uto tra 08, 2008 9:25 am

Cheerleader je napisao/la:Koliko uopće imaš god, ako smijem znati? :D

Samo dvadeset i pol. :D :D
Wictor
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » uto tra 08, 2008 10:05 am

pa mozes onda malo ranije se osamostaliti ;D :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cheerleader » uto tra 08, 2008 12:22 pm

E, ali ako se osamostali, onda će furati komade doma, i tko šljivi jadnog zeca ;D

Eeeej, vidiš, dobar savjet za sve muške članove foruma! "Mala, oj k meni doma da ti pokažem kako slatkog zeku imam" ;D

Samo pripazite da zeko nema naviku ejakulirati po ljudima, kao ovaj naš doma :D
I kad joj počne onako zavodnički kružiti oko nogu, vi se iščuđavajte "Joooj, inače to nikome ne radi, vidiš, kako mu se sviđaš" :obrvaa:
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto tra 08, 2008 20:27 pm

:lol12:

dobra fora, mogla bi cak i uspjet ;D
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto tra 08, 2008 20:30 pm

Cheerleader je napisao/la:I kad joj počne onako zavodnički kružiti oko nogu, vi se iščuđavajte "Joooj, inače to nikome ne radi, vidiš, kako mu se sviđaš" :obrvaa:

moj voli samo cure ;D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Wictor » sri tra 09, 2008 2:46 am

He he he, ma mislim u smislu da se maknem od doma jer nema šanse da bih u ovom domu mogao dofurati svog zekana. :D
Wictor
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » sri tra 09, 2008 14:22 pm

osnovni problem je gadna predrasuda prema zekanima...

svodi se uglavnom na smrad :blink:

nitko živ ne spominje dlake.... dobro, ja sam se bunila protiv zekana jer imamo poprilično drvenine (grede, fotelje) koje sam otplaćivala mjesecima i sama pomisao da bi mi "glodavac" to ukrasio - bila je NE!

dakle, ja sam mama s jednim, mogu reći odraslim djetetom, jednim nešto manjim i 6 zekana ;D
smješteni su u dnevnoj sobi, zajedno s macanom i hrčkicom

i ljudi koji nisu bili kod mene, ne mogu vjerovati da 8 životnja - ne smrdi! :D
kod nas su zekani kao kućni ljubimci, još uvijek, nažalost, prilično egzotični
kad netko čuje koliko ih imam (i da ih uopće imam) krenu pitanja redom:
- aaa, to ih vani držite?
- u dnevnoj sobi! i ne smrdeeee???
(kad riješimo problem smrada zornim prikazom kako bi njihov wc izgledao da 3 dana ne povuku vodu :D ), ljudi se obično zainteresiraju s naklonošću i određenom količinom nježnosti - jer zekani su ipak preslatke pufaste životinje ;D
nakon brzinskog tečaja o tome kako ih je moguće odgojiti da koriste wc i ne uništavaju sve po sobi, ostanu iskreno začuđeni i zamišljeni

od kad je obveza čišćenja kakača iz pasa, zekani kao kućni ljubimci su u porastu
sve je stvar pravilnog postavljanja činjenica - odgovorno tvrdim

naime, naša bakica je najveći protivnik držanja životinja u stanu - na planeti
a danas je u mirnom suživotu s naših 8 dlakavaca, s nosom lovačkog psa je morala priznati da NE SMRDI u mojoj dnevnoj sobi
a povremeno joj pobjegne i da su - baš slatki ;D
salatica

PostPostao/la Kiara » sri tra 09, 2008 14:26 pm

Cheerleader je napisao/la:Ja primjerice uvijek kažem, jer je to boljka moje generacije: "Vidiš kak se moji vršnjaci drogiraju i opijaju i divljaju, a ja samo želim malog zeku/još jednog zeku/psa/mačku/kornjaču/pticu/bilo što ?? I bila bih doma i brinula se za njih, ali ne! Ti kao da me tjeraš ka ponoru!"

predobro :lalalala:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan