Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

pa naljepite po svim forumima za zivotinje, a ostalo vam je salji dalje prijateljima, rodbini, na poslu, u skoli itd itd
), a muzjaka sam preko foruma, jedan dan vidjela oglas i nesto mi je reklo to je tvoj zeko

Pinky and D`brain je napisao/la:vidim da se pocelo usporedivati leglo kunica sa rodenjem djeteta. sto mi je u najmanju ruku smijesno.
naravno da se slazem da treba sve detalje saznati raspitati se i dobro pripremiti i naravno da nebi sutra otisli po muzjaka dopeljali ga doma pustili da se pare, izlegnu i razviju a da smo mi npr. cijelo vrijeme negdje na kavici ili u setnjici ili da nezainteresirani za sve oko nas susjednoj prostoriji zovemo kunolovca po cijeli noci ili nes slicno.
i naravno (iako samo razmisljamo o tome) da vec znamo i da smo se raspitali o svim vaznim detaljima kao npr. da zenka mora imati okot prije prve godine starosti(zbog kostiju zdjelice ja mislim koje se onda skupe), da muzjak nesmije bit puno veci od zenke jer je moguce da su i mladi preveliki za nju, na nakon parenja treba razdvojit muzjaka posto zenka ima 2 maternice pa moze doci do 2x oplodnje(najbolje ga kastrirati za to vrijeme), da treba osigurat kutak u gajbi sa sijenom gdje ce zenka pomocu svoje dlake napraviti gnjijezdo (ideja kotilice mi nije bas prirodna), da kad se rode da ne treba prckati po gdjiezdu golim rukama jer se ostavlja "svoj" miris, da treba gledati da mladima nisu trbusi uvuceni jer su onda gladni, da treba gledati da imaju zdravu"boju koze", da treba vidjeti da ih majka doji da ih nije odbacijla ili nes slicno i u tom slucaju poduzeti mjere koje su preduge da ih sad navodim, da kad mladi lagano odrastu postanu spolno zreli da ih treba odvojiti jer bi se parili medusobno sto je bolesno i za ljude, da kad odrastu da postaju zasebne jedinke i da ih je pozeljno razdvojiti i udomiti, al sve to ne prije nekih 8 tjedana jer je onda to za njih prevelik sok a ako se previse sokiraju ne mogu pravilno razviti svoj imuno sustav itd itd....
e i od svega toga po meni najveci problem je kasnije udomljavanje. jer mi mozemo utjecat na to i trudit se da njihovo radanje i odrastanje protekne skoro savrseno i bez komplikacija, ali ne mozemo utjecati na kasnije udomljavanje i samo me zanimalo kakva je potraznja i gdje se mogu potraziti udomitelji osim ovdije na forumu i neki prakticni savijet kako nekako rijesiti sam taj "problem" udomljavanja.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.