kako se sprijateljiti sa svojim zekanom?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

kako se sprijateljiti sa svojim zekanom?

PostPostao/la tindomerel » ned kol 03, 2008 13:19 pm

zdravo!
evo imam kunića negdje od četvrtog mjeseca, ali ne znam kako da se skompam s njim :S
mislila sam da će se priviknuti na mene s vremenom, i vjerojatno bih kada bih provodila više vremena trenirajući ga, no nažalost tog vremena stvarno nemam zbog obaveza i još jednog velikog mačka koji je navikao na pažnju :(

kako da se igram s njim?
pročitala sam na forumu da se treba spustit na pod i onda se igrat s njim, ali kad ja to radim uglavnom ode ili počne bježati kad se približavam i hoću ga maziti.
kako da se igram s njim, što da radim?
kako se igrati sa zecom? :lud:

imam mačka koji nije baš prijateljski naklonjen prema njemu i zato je većinom zatvoren, ali htjela bih sada provoditi više vremena s njim da bude što manje u toj gajbi i da me se ne boji, a ne znam kako da to napravom :(
jer ne želim imati životinju koja će biti tužna i usamljena i ako mu ja neću moći dati pažnju koju zaslužuje onda ću ga morati pokloniti nekome, a to stvarno ne želim jer volim svog zekana :sad: :sad: :sad: :sad:

pomozite mi, stvarno ga ne želim udomiti :sad:
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned kol 03, 2008 18:02 pm

Za početak lezi na pod i čekaj da on priđe tebi. Znatiželjni su i sigurno će ti prići. Na početku će vjerojatno odmah i otići, ali malo po malo će biti slobodniji, možeš ga dodirnuti, uzeti brusnicu ili nešto drugo čime ćeš ga namamiti i dati mu da ti jede iz ruke... Puno strpljenja i sigurno će se zeko osloboditi :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » ned kol 03, 2008 18:31 pm

Nista od igranja dok se ne pripitomi :) Posle kad ti bude potpuno verovao mozes da se igras sa njim ko sa malim psom ;D

Ja mog zeku kao "stipkam" za guzu i kazem mu brrrrrrmbrbrbrbrbr... i on onako zabaci glavicu od srece i pocne da trci i skace i kao bezi pa se onda vrati po jos i tako dok se ne umori(izgubi interesovanje) ili se ja kao igram sa njegovim igrackicama pa onda dodje i on da mi "pomogne" ;D

Ako nece da se igra ili te se plasi, onda moze neke tvoje pokusaje da shvati kao neko maltretiranje :rolleyes: pa te se posle jos vise plasi. Zato prvo ga navikni da se maaaazi,maaazi i da voli da se mazi, onda da ti bude u naruciju, posle probaj da ga naviknes da se nosi (imas na forumu kako se nosi zeka) ako nece nemoj ga siliti. Ako provodis vise vremena sa njim i cesto ga mazis to ce ubrzati proces upoznavanja i olaksati zeki da ti veruje.

I tako ;D posmatraj ga ko malo uplaseno dete i budi mnooogo nezna i strpljiva :)
Bibi
Super Zek
Super Zek

Re: kako se sprijateljiti sa svojim zekanom?

PostPostao/la ivanhoe » ned kol 03, 2008 22:32 pm

Za pocetak se ti brini o njemu,hrani poji cisti,da stekne poverenje u tebe.Posle sve ide samo po sebi.
ivanhoe
Kunić
Kunić

PostPostao/la tindomerel » pon kol 04, 2008 14:47 pm

ma zeko je izuzetna maza, daje svakome da ga mazi.
evo sad je tu kraj mene, nastojim ga držati uz sebe što više mogu tako da je od jučer sa mnom svaki put kad sam za kompom, kad čitam ili gledam TV, nadam se da će se na taj način priviknuti na mene.

svaki put kad ga netko počne maziti spusti glavicu na šape u neki polu - ležeći položaj :srce:

evo slikala sam ga sad da ga vidite!
slika

ma moja majka stalno spominje to kako bi bilo najbolje da ga nekome poklonimo, i užasno se bojim toga.
kad smo ga uzimali odlučila sam se brinuti za njega i nije mi to teško, htjela bih da bude sretan ovdje :(
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon kol 04, 2008 14:53 pm

Zašto bi ga nekome poklonili?
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la tindomerel » pon kol 04, 2008 14:57 pm

evo mog malog Milana dok je još bio skroz mali, kad smo ga donjeli doma iz pet shopa :)

slika
:srceeka: :srceeka: :srceeka:
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon kol 04, 2008 15:01 pm

Predivan je Milan i ima super ime :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la tindomerel » pon kol 04, 2008 15:02 pm

zeko Simba je napisao/la:Zašto bi ga nekome poklonili?

zato što imamo mačka koji je star nekih šest godina i cijelo je to vrijeme bio sam, i nikako da se navikne na zeku, depresivan je.
a zeko mu je u biti trebao biti društvo da ne bude sam dok nas nema

a mene sad nije bilo dva tjedna jer sam bila na moru pa je majka bila sama s njima i nije ga gotovo uopće mogla puštati iz kaveza jer je radila, a mora ga se uvijek paziti kad je vani zbog Brune (mačak).
tako da ga je u biti puštala da trči po njenoj sobi, i tamo je bio jadan sam, zatvoren

žao joj je da imamo životinju a da su onda one usamljene i nesretne
i što se toga tiče slažem se s njom, ali se želim potruditi oko njih i odvojiti više vremena za njih i da ga poklonimo tek onda ako to ne bude funkcioniralo.

volim ga i hoću da bude sretan, i ako to znači da ću ga morati dati nekome tko će imati više vremena za njega onda hoću, ali sam se previše vezala za njega da bih to napravila tako olako, želim se prvo uvjeriti da zaista nikako neće ići čak ni nakon što budem provodila više vremena s njima
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la tindomerel » pon kol 04, 2008 15:04 pm

zeko Simba je napisao/la:Predivan je Milan i ima super ime :)

hehe, hvala ;D
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la *Martina* » pon kol 04, 2008 15:21 pm

presladak je...nemoj ga poklonit...samo malo više budi s njim...naviknut će se..
*Martina*
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » pon kol 04, 2008 15:30 pm

Predivan je...obožavam zečeke sa pjegama :blush: ..nemoj ga pokloniti...upoznavaj malo po malo mačka i zeku ;)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pon kol 04, 2008 15:36 pm

Nemojte ga dati, uvijek se nađe rješenje :) predivan je, srce će vam puknuti ako ga date
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la tindomerel » pon kol 04, 2008 16:05 pm

pa znam, zato mi je teško kad pomislim na to da ga dam :(
kolko god ne provodila dovoljno vremena s njim, vezala sam se za njega jako

a ne znam kako da mačka priviknem na njega, teško je to s mačkom koji je šest godina živio s punom našom pažnjom i bez kontakta s drugim životinjama
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon kol 04, 2008 16:13 pm

A kako mačak reagira na njega?
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan