Pomoć početniku =)

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Pomoć početniku =)

PostPostao/la -zele- » pon kol 23, 2010 12:35 pm

ma jojjjj, znam, ali je ona toliko sretna kad papa mrkvicu da mi ukućani nemožemo maknuti pogled dok tamani markvicu.
To je takva radost kao da je dobila glavni zgoditak na lotu.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lola Bunny » pon kol 23, 2010 19:33 pm

Hehe, i moja isto tako! Ne moraš se brinuti i moja je isto tako otprilike stara kao tvoja i ja joj svaki drugi dan dam po dvije ploškice mrkvice. Nisam zamijetila ništa neobično. Kugličari i dalje. Samo što je razmažena, svaki dan dobije pomalo svakog povrća, pa je postala izbirljiva. Ugl, nema nikakvih nuspojava. Već jadnica šizi, svaki put idem iza nje i kopam joj po kakici :zeko7:
Lola Bunny
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon kol 23, 2010 19:41 pm

Nemojte im davat svjeze ako jos nemaju 6 mjeseci jer im se moze poremetit probava..to sto im sad nis nije ne znaci da im nece jednom od toga nesto bit..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » pon kol 23, 2010 20:14 pm

Slazem se,to je napisano sa razlogom na forumu ;)...nebu im nis bilo ak pricekate jos mjesec,dva dana...ima ostatak zivota za papat finu klopicu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la -zele- » čet kol 26, 2010 7:36 am

Jutro, eto mene opet sa pitanjima,
Pitanje br. 1
Danas muž i kćer i Lilo idu na selo, gdje smo je planirali malo pustiti da se šeta po dvorištu. Obzrom da je trava u dvorištu (zelena), a mala proždrljivica ne bira, smijemo li ju uopće pustiti na dvorište.

Pitanje br. 2
Dajem joj grančice jabuke, koje isto obožava, al me lišće zbunjuje, moram li ga prvo osušiti ili može i zeleno. Do sada sam kidala lišće, samo je stabljiku glodala.

Lilo ima 3 mjeseca

Hvala na odgovoru
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet kol 26, 2010 8:48 am

Kada su vani uglavnom nisu zainteresirani za jelo, barem naši. Više ih zanima okolina nego klopa.
Što se grančica tiče možeš joj dati i lišće, ali neka ne bude sasvim svježe, neka malo "uvene" tj prosuši se, čisto opreza radi :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la rea :) » pon ruj 20, 2010 15:21 pm

imam par pitanja u vezi kunica posto sam ipak pocetnik u vezi njih :blush: , na koje nisam nasla odg citajuc po forumu i sl..posto mi zeko stize u petak, a ima tek 6 tj zelim da mu bude lijepo i ugodno kod mene :zubko:
evo tih par pitanja =)
1. napravila sam kunicu homemade gajbu, i dole je na dnu gajbe laminat, citala sam da piljevina ak se stavi na dno, da ce biti nereda, a posto je mali, ne zelim stavljati slamu po dnu, jer sigurno nece iz prve naucit piskiti u wc, pa onda nebi htjela da mi smrdi u sobi zbog tog, pa onda sta da najbolje stavim dole na dno?
2. na stranici zecovi za neznalice procitala sam, da kad se dobije zec da se ne pusta 3 dana bar iz gajbe tak da se on upozna sa svojom novom okolinom, al' opet nekima ste ak se ne varam pisali da ih mogu odma pustit iz gajbe cim ih dobiju, a i ja kad sam bila kod zene koja ih drzi, ona ih ima pustene,sta onda jel ga smijem odma prvi dan pustiti van iz gajbe i jel ga smijem dati drugima prvih dana da ga nose u rukama?
3. i posto sam takoder procitala da se ne smije drzat kod radijatora, zanima me jel bar moze biti ona kraca strana gajbe biti do cjevi od radijatora, a ostatak gajbe nije prislonjen na radijator, nego je pokraj radijatora, jel to isto smeta, ili trebam maknut ipak gajbu od tamo?
The rabbit is considered a kind and intelligent creature :)
rea :)
Kunić
Kunić

PostPostao/la warped » pon ruj 20, 2010 15:48 pm

moja ima dolje linoleum i to mi se čini kao naaaajbolja opcija. lako se očisti kad fula wc :D , a izgleda lijepo i ne nastaje nered. ništa osim toga nema...
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pon ruj 20, 2010 17:02 pm

Ovo za davanje po rukama ja bas nebih preporucila barem zasada :wink: ...em je to jos beba em ce mu sve bit novo kad dodje i bit ce u pocetku splasen tako da mozda ni vama nece dati da ga dizete....samo sve polako i dajte mu vremena....neka se opusti malo,upozna okolinu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la rea :) » pon ruj 20, 2010 19:08 pm

hvala na savjetima, vec sam mamu obavijestila da treba naci linoleum :D ...
a ovo za drzanje u rukama, sam i misla da ne smijem, al' meni oce biti miran u rukama, koliko god ga ja dugo drzala, tako je bar bilo kad sam ga drzala tamo kod te zene :hm:
a sta mislite s ovim drzanjem blizu radiijatora, tj sa strane? :huh:
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri ruj 22, 2010 20:37 pm

zivotinje ne bi trebalo drzatu blizu radijatora ili pod prozorom, na propuhu i direktnom suncu..tako da probaj gajbicu stavit negdje drugdje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la rea :) » čet ruj 23, 2010 21:50 pm

sad imam novi problem :blush:
danas sam dobila kunica, i mislim da se vec malo prilagodio na mene :hm: (kad sam ga nosila u vlaku, iso mi je stalno pod ruku, a kad sam ga dovela kuci, skako je na kauc di sam ja sjedila i sl)
i ugl kak sam ga tak pustila da trci malo po sobi i to, kad sam ga vracala u gajbu, on onako mali iskocio mi je iz dosta visoke gajbe, i onda sam mu za pocetak sam nes stavila odozgora, i on je pritom poceo sve rusit unutra :blink:
i tak ugl, kak da sprijecim to nj ponasanje; rusenje stvari u kucici dok je unutra? :sad:
nebi htjela da mi se kunic pocne pretvarati u psiho zeca :zeko4:
Kunić
Kunić

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 28, 2010 16:27 pm

mislim da on samo preureduje kavez, mozda mu ne odgovara kako su razmjestene stvari, moli je naprimjer cijelo vrijeme pisala posvuda po kavezu i kako nije htjela pisat u wc dok nisam jedan dan skuzila da ona zeli piskit u kut u kojem je bila zdjelica sa kranom, keramicka koju nije mogla pomaknuti, tako da cim sam joj tu zdjelicu maknula iz tog kuta piski samo na jedno mjesto u gajbi i tamo nam sad ponosno stoji wc u koji piskimo i ne radimo nerede :)
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la rea :) » sri ruj 29, 2010 0:24 am

a jel postoji ikoji nacin da ih se odvikne skakanja po kaucu i krevetu, probala sam s pljeskanjem ruku i povikivanjem ne, al' ne uspijeva, il npr kad sam skuzila da svaki put piski u isti kut na kaucu stavila sam jednu kutiju tak da vidim oce opet tamo, sve je bilo super prvih 10 min, no onda se poslje 10 min bas pokraj kutije popiso, jel to neki znak "prosvjeda" il? :zekoo8:
imam filing da me ne voli opce, a pustam ga cesto da trci po sobi, ne gnjavim ga, jedino ga skidam s kauca i kreveta i sl., a onda me izgrebe jos cijelu po rukama:/
tjesim se da ce me s vremenom zavolit, jer je tjedan dana tek kod mene :zeko4: , nekako je ugl hiperaktivan :rolleyes: s obzirom da je star 5 tj, a kod mene je tek tj dana, bar mi se tak cini :D
i btw jel mu smijem davati grancice od sljive?
i ispricavam se na ovolikim pitanjima..ovo mi je tek prvi zeko, pa sam jos u fazi informiranja :D
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri ruj 29, 2010 0:33 am

Obiljezava teritorij...neznam koje bi drugo rjesenje bilo osim toga da stavis kakvu presvlaku preko kreveta kad je on na njemu jer skoro nitko to nije uspio rijesit pljeskanjem i puno ljudi je imalo isti problem...uglavnom kad ga vidis da dize repic odmah ga uzmi sa kreveta....i treba bit hiperaktivan,beba je jos...bilo bi zabrinjavajuce da samo sjedi mirno i nis ne radi....znaju ponekad izgrebat kada ih se dize a nisu raspolozeni za to....pa je onda to vjerojatno reakcija na tvoje dizanje sa kreveta jer si je on bas tamo naumio u tom trenutku biti :rolleyes: ....zblizit ce te se,tek je kratko vrijeme kod tebe....velim ovaj problem sa zapisavanjem ima svaki novi vlasnik.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan