Star pet shop i bolesni zeka bgd

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Star pet shop i bolesni zeka bgd

PostPostao/la Mixazeko » pon sij 16, 2012 16:39 pm

Danas sam bio u Star pet shopu na novom Beogradu da kupim zeki seno i novu pojilicu. Kao i svaki put pogledao sam zivtoninje i video da su u uobicajeno losem stanju. Naravno najvise paznje sam posvetio Zecovima. Bilo je pet kunica 4 su bila u jednom kavezu,a jedan u drugom. Taj kunic koji je bio u posebnom kavezu izuzetno lici na Krcka od Klio, samo sto je ovaj zeka bolestan. Na obe strane glave ima rupe koje definitivno izgledaju kao one rane od Apcesa. Takodje primetio sam da zeka otezano jede
hranu koja je bila u kazvez. Zeka je nekako izledao tuzno i bilo bi odlicno kad bi ga neko spasao jer ce on najverovatnije uginuti ako ostane u pet shopu. Prljavstina iz terarijuma iznad njegovog kaveza pada direktno na njega i bojim se da ce mu se rane inficirati a kavezu uopste ne ma sena niti peleti a ni povrca vec samo neki kukuruzni klip sa medom. Bilo bi stvarno dobro da neko ucnini nesto za tog zeku.

http://img842.imageshack.us/img842/5027/picture314w.jpg
Otprilike ovako izgleda
Mixazeko

Re: Star pet shop i bolesni zeka bgd

PostPostao/la dHarma » pon sij 16, 2012 18:16 pm

Videla sam tog zeku pre par meseci i bio je ok! Bas sam Klio rekla da je zeka isti njen krle! Imam bas njegovu sliku negde pa cu postaviti..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pon sij 23, 2012 11:57 am

Danas sam ponovo bio u pet shopu i mogu reci da zeka sada izgleda jos gori stvarno bi neko trebao hitno da ga spase jer ce definitivno uginuti
Mixazeko

PostPostao/la Klio » pon sij 23, 2012 12:20 pm

Ajooooooooj, ja ga ne smem ni videti jer cu ga odmah sebi dovesti, a to vise ne mogu.
Jel ima sansi ako ides tamo da ih zamolis da ga odvoje u neki poseban kavez koji cemo im mi obezbediti, pokusat cu da nadjem neku gajbu za njega.
To za pocetak, a posle da ga pregledamo i vidimo sta dalje.
Najbolje bi bilo kada bi ga neko uzeo, ja to vise ne mogu jer imam problem sa gazdama zbog mnogo stvari, tako da sada i to postaje problem. A ako lici na Krcka, slomit ce mi srce :wub:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Marija123 » pon sij 23, 2012 14:13 pm

Jadni zek,možeš li popričati sa nekim od prodavača i objasniti im neke stvari
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » pon sij 23, 2012 15:58 pm

Kad sam ga ja videla on je bio sam u kavezu... Nasla sam slike..
Glupa je situacija.. ja nemam gde sa zekom, jedino u istu prostoriju sa spajkom da bude ali oboje bi posizeli.. :sad:

slika

slika

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon sij 23, 2012 16:04 pm

nadam se da ce netko od vas ucinit nesto da taj zeko ne ugine u tom pet shopu :sad:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pon sij 23, 2012 16:31 pm

Grozno. Potražite vlasnika pet shopa i pokušajte s njim popričati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » pon sij 23, 2012 18:09 pm

zeko Simba je napisao/la:Grozno. Potražite vlasnika pet shopa i pokušajte s njim popričati

Simba, to je isti pet shop iz kojeg sam ja izvukla moju Bjanku sa bebama od 10 dana... Nema sa njima razgovora. Ako se secas tema je bila o njima cela, tada smo hteli da ih prijavimo. Medjutim to su neke krupne zverke kojima ne mozes nista, u nasoj drzavi na zalost dosta takvih ima.
Nema pojma, kada je Bjanka bila tamo sa bebama, kupila sam kavez i dala im da je stave u njega (jer prvo nisu hteli da je prodaju), nisu hteli, ubedjivali me da oni znaju sa zecevima, nasli kvazi prodavacicu koja "sve zna" i koja je jako arogantna, ne drze samo u tako groznim uslovima zeceve vec sve zivotinje. Ne znam da li sada imaju majmune tacnije, orangutana ,al itada su imali.
Prljavo je grozno i nikakvo.
Od kada je bilo to sve sa Bjankom, otisla sam tamo jos mozda dva puta za dve i po podine i nisam vise zelela da idem niti da kupujem hranu niti bilo sta drugo jer stvarno ne znas kud i sta da radis kada im ne mozes nista, drzava je tako jadna i bedna zbog krize i milion drugih katastrofalnih stvari (pocev od zdravsva sto je meni poznato a da ne pricam o svemu drugom) da bi se iko bavio time.
Jadno i bedno, nemam sta drugo reci.
Nema razgovora sa vlasnikom osim da se otkupi zec, tako je bilo sa Bjankom. Ona je bila bolesna kao i bebe. Mislila sam da neko jos pokusa da sa njima pregovara oko toga da ga premeste u bolji kavez, eto ja bih obezbedila i hranu i sve sto treba, samo da neko to preuzme na sebe i ode tamo. Ja zaista ne mogu.
MOgu i pregovarati, ali samo ako se neko prihvati odgovornosti oko zeke.
Do sada je to sve padalo na mene, mogla sam kolko toliko dovoditi zeke kuci, to sada vise ne mogu. Ko moze, ko hoce biti privremeni udomitelj neka se javi !!!
Uvek se do sada pitalo da NEKO to uradi, a taj NEKO sam uvek bila ja. MOlim da sada bude jos tih koji vole zekane i hoce da se zrtvuju za njih.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pon sij 23, 2012 18:13 pm

Bilo bi dobro poslikati u kakvom je stanju sada zekan... KOliko je lose, da par ljudi za koje znam da se bore za prava zivotinja pitam da li bi hteli privremeno uzeti zekana sebi.

...Majko mila, ubi me ova slika, ko da moju ljubav gledam tamo :( :(
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » pon sij 23, 2012 18:48 pm

strasno..pa jel ih se moze prijavit nekim aktivistima za prava zivotinja pa da oni nesto pukusaju..jel netko moze uzet tu malu bjedu barem privremeno? neciji prijatelji..bilo tko..pa makar da ga drzi u kuhinji ili kupaonici privremeno..bilo sta :sad:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pon sij 23, 2012 19:07 pm

Zvala upravo... par telefona. Nista od aktivista sada.
Altan nije to ovde tako razvijeno, sve je u bedari, tako da su prava zivotinja totalnu u zapecku.
Evo i ja pitam da li neko moze uzeti zekana bar privremeno. Kod mene su i bili u kupatilu do sada kada sam ih uzimala, ali ja vise ne mogu dovoditi zeceve kod sebe. To je sada tako i nema druge. A iskreno, vreme je bilo da se jos neko aktivira za privremeno udomljavanje. Hiljadu situacija koje su bile, tesko da se desilo da je na dan ili dva neko uzeo zeca.
Sada je kako je, ko hoce,eto neka se javi, sredit cemo gajbu, lecenje (dosta toga mogu sama napravit) ali ne mogu dovest zeca doma.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pon sij 23, 2012 22:19 pm

Ako napravimo pravi dopis-apel za pomoć, mozete li taj apel poslati nekoj najgledanijoj televiziji u Beogradu? Ja nemam pojma koji su najčitaniji/najslušaniji/najgledaniji mediji u Srbiji... mozda B92? :huh: Malo ćemo to sročiti kao "mamac" za novinare (da nepisem sad na dugo i siroko)... mozda se nesto pocne "kotrljat" u pravom smjeru sto se tiče pet shopova u Srbiji... mozda necemo napraviti cudo i spasiti ovoga zekonju, ali mozda uspijemo izazvati reakciju da se ovakve stvari vise nedogadjaju barem u tom pet shopu...

neznam, ali citajuci postove od Klio, mislim da je to za sada jedino rjesenje
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon sij 23, 2012 22:42 pm

to sto kazes Anby to svakako stoji..samo trebalo bi svakako izvuc tog jadnika od tamo..
Mixazeko jel mozes uzet tog zeku privremeno kod sebe pa da ti netko pomogne oko zeke? evo Klio se ponudila pomoc samo ne moze uzet zeku kuci
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pon sij 23, 2012 23:31 pm

Uh, ne znam kolik osam vam uspela objasniti situaciju ovde, ali je takva kriza da ljude a novinare narocito tesko da zanima takav problem u pet shopu.
Zamolila sam dHarmu da sutra ode i zapreti vet.inspekcijom, ali ni to nije resenje. DA se boje bilo koga ne bi mogli imati onaj pet shop, sa druge strane mogu se resit zekana na nepozeljan nacin, tako da to ne.
Drugo ne znam da li znate kako neke stvari sa bilo kojim shopom idu danas, i ko moze to drzati i imati profit. Sigurno ne neki obicni ljudi.
Kriza je u svetu, su Srbiji ogromna, to je sada zaista ali zasista prica koja nema svrhu, vecina organizacija za spasavanje zivotinja se vec povuka. Samo se eto jos bore protiv eutanazije lutalica.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan