Dobra-losa suva hrana

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Dobra-losa suva hrana

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 17, 2013 15:31 pm

Ne razumijem s kojim to peletima miješaš hranu?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » sri tra 17, 2013 17:31 pm

pa dali mi u Mrkvici za probu one Čakovečke, i ovi moji ih obožavaju, i onda im ja ovu kupovnu malo pomješam s tim, ali velim, suha nama dugo traje, sjeno se tamani jako jako.... i friško. Sad si mislim, možda grješim...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 17, 2013 17:52 pm

Stvarno ne znam na koje pelete misliš :) možda imaš sliku toga ili neki link gdje to mogu pogledati na internetu?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » sri tra 17, 2013 18:00 pm

A koju suhu hranu kupujes da ima tako puno sjemenki?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la žutaš šapica » sri tra 17, 2013 18:00 pm

ajde bum poslikala sam mi mobač nekaj zeza... a izgledaju ti kao zeleni štapići....oni koji su u hrani... bum poslikala
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 17, 2013 19:05 pm

Postoji peletirana hrana Cuni fit, ne znam da li misliš na to, ali to je suha hrana i ne treba je miješati s nekom drugom, iako se može. Ako ta druga hrana nije kvalitetna onda je bolje niti ne davati. Sve ovisi koje to suhe hrane miješaš
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sri tra 17, 2013 19:23 pm

meni ovdje nis nije jasno..kakvi Cakovecki peleti? i to razdvajanje na suhu hranu i pelete..peleti jesu suha hrana
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sri tra 17, 2013 21:56 pm

čakovećki peleti ,hrana za kuniće nakon odbijanja(od prsa) i za uzgoj,najćešče velikih pasmina!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 14:02 pm

Po meni to onda nije dobra hrana za naše kućne patuljaste kuniće. Ne znam otkuda si žutaš šapica, pa ne znam gdje imaš mogućnosti kupiti suhu hranu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » čet tra 18, 2013 22:42 pm

a da, ta čakovećka, dobila sam je u mrkvici, i neznam, kad sam im ponudila čistu, pojeli ju ko orkan da je preko posudica prešao, pa sam si mislila, ionako im dajem toga malo, a uz to, znači to su samo oni zeleni štapići, u to im umješam malo te gotove hrane, znam da je i to suha hrana, dobila sam u jednoj trampi 12 kila http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... ernom.aspx to su tri paketa, i primjetila sam da ne jedu tu klopu baš, tj da proberu, one sjemenke niti ne pipnu. I sad pitanje je bilo u stvari, koliko su sve te mješavine dobre- potrebne- nešto, ukoliko im se trudim davat fino sjeno, dosta svježega... ja sad gledam u jednu šaku te gotove hrane, neznam jel tak u svakoj, ili sam ja baksuz, ali pšenica- moji ju kao takvu, kao zrnje ne šmirglaju, ali klice vole, i vole kad im dam posađenu, klice puštam onako u protvanju, i to vole, a i sadim im, svakih deset dana nove zalihe, onako, mjenjam. Onda taj kukuruz- ionako ga ne pojedu, ili ga samo glocnu, kao onaj srednji dio, ostalo ostave. To sam malo na glas razmišljala, ali eto, ja sam te pelete dobila onako, mušku vrećicu, dosta je toga unutra bilo, valjda tri kile, i stvarno ju obožavaju.. ma možda i lupetam, možda sam samo naletila na klopu koju oni ne vole, a možda u tim peletima ima nešto (neznam kaj) kaj im šnjofa fino... http://www.zoocity.hr/vl-prestige-cuni- ... -400g.aspx ovu su voljeli, http://www.zoocity.hr/pad-premium-zec-500g.aspx ovu obožavali, ali kužim da iz sve hrane prvo potamane ove prstenove, a onda pelete, te štapiće... neznam, možda sam naletila na ne najbolju klopu, ali eto dobili smo, pa reko da vidim... sad i tak samo na glas razmišljam, jer suhe klope za zekane i za ptice imam za sto godina... :-D
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 19, 2013 7:26 am

Hranu koja sadrži zrnje kukuruza i žitarica je bolje izbjegavati jer ih to samo deblja. Ti čakovečki su namijenjeni kunićima za uzgoj, čak bi se usudila reči za one koji se drže radi prehrane. Kako jedu puno sijena i svježeg bilo bi dobro da nabaviš cuni fit i to im daješ kao suhu hranu. To su samo sitni štapići i nemaju što birati u njoj. Cuni fit plus čak ima u sastavu i kokcidostatike
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » pet tra 19, 2013 8:10 am

PS- postala sam pravi mali špijun, pratim jedan forum uzgajivača, čisto radi prehrane, jer sam baš te sve žitarice išla istraživat, i čitam komentare, naravno, trpaju ih sa zobi najviše, pa pšenica, kukuruz, pa razne mješavine, dodaci u vodu... i taj forum me vodi kaj se toga tiće, da znam što ne. Ali eto, kupila sam im sjemenke suncokreta od susjeda, i svaki dan dobiju u klopu i dvije do tri sjemenke- pisalo je da je dobro za krzno, ali nesmiju puno. Za pšenicu, kukuruz i tu glupu zob sam samo pročitala da se daje za prirast, i još je bila debata od čega bujaju a od čega ne- ti peleti uzgajivačima nisu dobri jer ne bujaju, ima neki drugi- neznam sad točno koji, oni su im dobri... pa ja mislim kontra, ja im i tak dajem malo, i ne želim da bujaju... iz gotove hrane im ionako povadim kukuruz. A tog Cuni Fita nema u pet centru... a Cuni Pro? http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... i-1kg.aspx jal to onak, ok? eto, sve to izgleda lijepo i šareno, ali tražim preporuku, klopu koja nema tog zrnja- PS kaj se dotikavlje lana, njega znam staviti malo u kolačiće, tak da i toga dobiju, ne puno, ne često, ali dobiju, dlakica sjajna, oni sretni....
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... falfa.aspx e da, ovu su tamanili, prije, onda sam malo krenula isprobavat...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet tra 19, 2013 9:35 am

Cuni Pro je dobar..ja sam svoje hranila time..samo ne znam da li ga imaju jer jedno vrijeme nisu..Cuni fita nema u pet centru niti u drugim pet shopovima :P..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto svi 28, 2013 22:51 pm

Ljudi, što mislite o ovoj hrani http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... -36kg.aspx
Vidjela sam je danas u pet centru, po sastavu izgleda super, ali to je totalno drukčije od ostalih suhih hrana. Razmišljam da pređemo na nju...
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sri svi 29, 2013 1:12 am

meni to djeluje kao dodatak prehrani..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća