Ljetni smjestaj

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Ljetni smjestaj

PostPostao/la popy » pon lip 07, 2010 13:38 pm

Ici cemo na more uskoro, imate nekakve savjete da mu bude lijepse?
Rekli su da bas ne podnose vrucinu. :lud:
*Popy*
popy
Kunić
Kunić

Re: Ljetni smjestaj

PostPostao/la zeko Simba » pon lip 07, 2010 18:12 pm

Ne podnose vrućinu, treba mu biti sve osigurano da mu ne bude prevruće, a i ostalo kao i kod kuće
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la malena » pet lip 11, 2010 17:40 pm

Pitacu ovde da ne otvaram novu temu :) Kako rashladiti zeku?Ja imam ovnolikog kunica i sad su jake vrucine a ne znam sta da radim da mu bude hladnije? :hm:
malena
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » pet lip 11, 2010 17:45 pm

Možeš zalediti one kocke za prenosni frižider ( ili napuniš plastičnu bocu vodom i zalediš ), omotati u ručnik i staviti mu blizu. Ako mu bude pasalo već će se on sam namjestiti.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » pet lip 11, 2010 18:13 pm

ako nemash te kocke(kao npr ja) mozhesh i da stavish u frizhider flashice sa vodom...takodje mozhesh i da nakvasish ruke malo vodom pa da predjesh po ushima jer kod njih se temperatura regulishe ushima...
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malena » pet lip 11, 2010 18:26 pm

E hvala vam puno.Nemam te kocke,tako da cu probati sa flasicama.A za pocetak cu mu malo nakvasiti usice :keki: a kad se zaledi voda stavicu mu flasice,pa cu da vidim kako ce da reaguje. :blush:
Hvala vam na savetu. :)
malena
Kunić
Kunić

PostPostao/la bibika » pet lip 11, 2010 23:58 pm

:blush: ja sam svojima stavila keramičku pločicu u gajbu. negdje sam pročitala da dulje drže hladnoću. koristi, barem malo. :rolleyes:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la malena » pet lip 18, 2010 4:16 am

Hvala :) probacu i to :)
malena
Kunić
Kunić

PostPostao/la Megy » pet srp 16, 2010 13:58 pm

Pošto smo na moru Tobijeva rezidencija je na terasi (uvijek u hladu a ograda je zidić tako da nema opasnosti) koju on obožava. Problem je što je zadnja dva dana užasno vruće a on strašno protestira i ljuti se kada ga premjestim unutra. Boce s vodom ne koriste jer se on s tim igra dok ne odmota ručnik a onda liže bocu (mislim da to baš i nebi smio) ili ju kotrlja okolo a na kraju ju samo ostavi negdje i preskače s jedne na drugu stranu a kad ju zamotam u one kuhinjske papirnate ručnike (u nadi da to nije zabavno kao ručnik) on sebi fino napravi veeliku hrpu konfeta i razbacuje ih okolo (susjedi se već pitaju kakve su im to bijele pahuljice po vešu)
Dakle pitanje je kako ga rashladiti a da on to ne shvati kao igru ili se ne naljuti zbog toga? Sve što sam dosad uspjela je staviti bocu kraj njega dok spava.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sub srp 17, 2010 16:18 pm

tak i moji..boca sluzi samo za lizanje :rolleyes: ..tretiraju me kao da sam totalni idijot sto sam mislila da ce sad oni lezat kraj boce..stavila sam im lavorcic s vodm ako se slucajno pozele brckat (naravno da ne)..ak im maaalo smocim usi onda sljedi ciscenje..uglavnom ne daju si pomoci..nadam se da ce dragi uspjet smislit neko mjesto kod sebe doma (pun stan zica i knjiga, ali ima klimu) gdje bi oni mogli bit dok ne odemo u Groznjan..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bibi » ned srp 18, 2010 20:09 pm

Mermerna ploca je zakon, dugo drzi hladnocu i sam ode da lezi na njoj kad mu je vruce. Mi smo je nabavili skoro :D I plocice su ok, ali su tanke pa se brzo greju.
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la DiN » pon srp 19, 2010 13:28 pm

male plazticne "bocice" za prenosni zamrzivac su jako jeftina.Ja sam kupila 4 za nekih 2 evra!A duze su hladne+nisu oblika boce vec pljosnate tako da kad ih uvijes u rucnik moj zeko odmah legne kraj njih,nisu mu zanimljive za igru.Papirom nikako ne umotavaj,bolje rucnik, i moj pravi konfete.:)
DiN
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon srp 19, 2010 15:25 pm

Mene bi nekako bilo strah tih plocica za zamrzivac jer tko zna cime su punjene a zeke znaju svasta grist pa da ne progrizu tu plastiku..a sto se tice mremorne ploce mozda i nije tako super jer bi zeko mogao dobiti neku upalu ako lezi na hladnom..ne znam
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pero & Megi » uto srp 20, 2010 8:13 am

Ja sam probala sa zamrznutim bocama,ali oni iskopaju ručnik i onda satima po njemu kopaju i grizu ga,a samo bocu mi je malo bed ostaviti...Mislim da je prehladna.... :huh:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la nikita » pet srp 23, 2010 12:40 pm

a što kad grize ručnik? moja to zna radit. ja se bojim joj bocu stavit? imam plastični boca od vode pa da li to mogu stavit pored nje.
nikita
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan