Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

PostPostao/la Daks :) » sub lip 02, 2012 17:58 pm

Mixazeko je napisao/la:Koliko je stara

Izvinjavam se na duplom postu.
5 - 6 meseci. >.<
Daks :)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 18:12 pm

Klio nisi me razumela bas najbolje sta sam hteo da kazem. Nisam ja rekao da zeke koje zive u losim uslovima zive duze i bolje.
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 18:16 pm

Daks :) je napisao/la:Napravicemo joj, ovo smo dobili od komsije, a i dalje stoji polemika o pravljenju velikog kaveza. Mrezu planiram da menjam, a i samim tim gornji deo da prosirim. :)

Pustam ja nju i vise, 4 sata najmanje. Pustena je kad god sam kuci.

Mislim da ti se ne isplati da pravis kavez. Ukoliko pravis kavez sumnjam daces uspeti da ga napravis za manje od 3 hiljade koliko kosta kavez 102x50x40 u petdentru. Ako si ipak odlucis za kavez neka ti dno bude osb ploca a sastranezica ili sa tri strane osb ploca a sa jedne zica.
I ne kupuj pocinkovanu i ptevise tanku ziceu
Mixazeko

PostPostao/la Klio » sub lip 02, 2012 18:26 pm

Mixazeko je napisao/la:Klio nisi me razumela bas najbolje sta sam hteo da kazem. Nisam ja rekao da zeke koje zive u losim uslovima zive duze i bolje.

Nisi ti rekao,nisam tebe ni citirala sve, to su moje reci i ne bas tako, nego da ima zeceva koji zive u losim uslovima a zive duze i ne obolevaju kao nasi...
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 22:55 pm

Klio je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:Klio nisi me razumela bas najbolje sta sam hteo da kazem. Nisam ja rekao da zeke koje zive u losim uslovima zive duze i bolje.

Nisi ti rekao,nisam tebe ni citirala sve, to su moje reci i ne bas tako, nego da ima zeceva koji zive u losim uslovima a zive duze i ne obolevaju kao nasi...

Nisam lepo razume :blush:
Mixazeko

PostPostao/la Anby » sub lip 02, 2012 23:57 pm

dok se kupi ploča, pa zica, pa linoleum, pa ovo pa ono, pa se plate ruke majstora i tako dalje... vjerujte mi - kostace vas kisu isusovu! ja sam pokusala napraviti, ne kucu, nego palaču, za svoje zecove, i odmah na pocetku je bilo problema jer se nije moglo naci drvo koje oni ne bi grickali, a da ne spominjem ostalo... jednostavno previse kosta, i previse se vremena ulozi a da negovorim o tome kako jadno zec izgleda u kavezu, bez obzira koje velicine, barem meni...

stoga, radije ulozite u jednu doobru ogradicu kojom cete "zatvoriti" jedan dio sobe, gdje ce zeko biti puno slobodniji, nego raditi kerefeke od kojih na kraju neispadne uopce ono sto ste zamislili... ili mozete kao ja, uzeti plasticnu kucu za vrt-onu sto je namjenjena djeci za igranje u vrtu, dovoljno je velika i visoka da zeko luduje u njoj a vrlo lako se odrzava... doduse ja svoje nezatvaram u njoj-to im sluzi kao neki njihov kutak ali je dovoljno velika da se u njoj drzi manji zec - Otiju ce to izgledati kao palača, i kosta oko tisucu kuna... kad malo razmislite prosjecni kavez za kunica kosta toliko, a ova kucica je kudikamo veca i sira i viša u odnosu na obicni kavez :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned lip 03, 2012 0:38 am

Oosobno ne vjerujem da ce joj roditelji biti spremni dati toliko novaca za kucu zecu,uzimam za primjer tu plasticnu kucicu....polazim od sebe,da sam kao klinka rekla starcima da mi daju tolike novce jer bih ja takvu kucicu rekli bi mi sigurno da im ne pada na pamet i da ce zeko jednako sretan biti u trostruko jeftinijoj kucici ili kavezu,znas kak to ide kad si dijete. Ali ovo sa zeljeznom ogradom je zbilja super ideja,zeko ce imat puno vise prostora i pravu malu rezidenciju unutra i pokretna je.
Daks ako neznas kako to izgleda evo jedna slikica kako bi to otprilike trebalo izgledati
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... x56cm.aspx
Zeko imati dosta prostora i zasticen je,dolje mu stavis dekicu i zdjelice a gore u slucaju da ne iskoci van kad nisi kod kuce imaju takve ogradice i sa platnom gore. U svakom slucaju je bolje rjesenje.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » ned lip 03, 2012 1:18 am

ta ogradica je dosta losa..jer ju zeko moze podici, pomaknuti i preskociti..bolje neki kavez..kad nas u pet centru ima za kupit po prihvatljivoj cijeni tako da vjerujem da ima i u Srbiji..evo ovako izgleda ok kavez http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... cm.aspx..i dimezije 102x55x42 su cisto dovoljne za jednog zeku..nemojte molim vas pretjerivat..kada te starci uzdrzavaju ne mozes izmisljat kerefeke..cura je rekla da zeku pusta minimalno 4 sata i to je poprilicno ok, jer to znaci da je zeka pusten i duze..zastitu za kablove svakako preporucjujem..to nije neka skupa investicija, a vjerujem da bi i roditelji bili sretniji da kablovi ostanu citavi :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » ned lip 03, 2012 9:13 am

altan je napisao/la:ta ogradica je dosta losa..jer ju zeko moze podici, pomaknuti i preskociti..bolje neki kavez..kad nas u pet centru ima za kupit po prihvatljivoj cijeni tako da vjerujem da ima i u Srbiji..evo ovako izgleda ok kavez http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... cm.aspx..i dimezije 102x55x42 su cisto dovoljne za jednog zeku..nemojte molim vas pretjerivat..kada te starci uzdrzavaju ne mozes izmisljat kerefeke..cura je rekla da zeku pusta minimalno 4 sata i to je poprilicno ok, jer to znaci da je zeka pusten i duze..zastitu za kablove svakako preporucjujem..to nije neka skupa investicija, a vjerujem da bi i roditelji bili sretniji da kablovi ostanu citavi :)

Ovo i ja pokusavam da kazem. U potpunosti se slazem a Altanom
Anby je napisao/la:dok se kupi ploča, pa zica, pa linoleum, pa ovo pa ono, pa se plate ruke majstora i tako dalje... vjerujte mi - kostace vas kisu isusovu!

Moj predlog ti je kupovni kaveziz puno razloga, procitaj moj post na 4 strani
Mixazeko

PostPostao/la Klio » ned lip 03, 2012 9:42 am

Neka kupi ili napravi staj oj vise odgovara ali ovo sto sada ima je premalo.
Kavezi su u Pet centru skupi ali s vremena na vreme dobiju ovaj sto sam ja odnela za CG koji je pre dve godine kostao 2500 din, sada mozda do 4000 ali najbolji za te novce i velicina.
REtko ga dobiju ali se moze naci. Sto se tice pravljenja ni to nije skupo jer sam gledala sve, ali naravno treba imati majstora koji to radi da ga ne platis tako da ... kako joj odgovara, samo ovo nije resenje.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon lip 04, 2012 7:16 am

Meni je muz napravio kavez i nasa zica je kao plasticna ali je i mekana, nije jako tvrda, ne znam od kog je materijala, pa zeko nikako ne moze da je progrize. Ivice su od drveta i zasad ga zeko nije nikad grickao. :)
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Euena » pon lip 04, 2012 12:40 pm

Evo predloga:

Daks, pošto si mi u postu za Peju napisala da finansije nisu problem (Pejini lekovi koji bi bili dosta skupi), iste te finansije se mogu potrošiti na novi kavez za Oti... U Beogradu se može naći dobar kavez za 3000 din, a možeš i pratiti neke online oglase gde se prodaju već korišćeni dosta jeftinije. Pejini lekovi bi svakako bili skuplji od te cifre...

Pozz
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » pon lip 04, 2012 13:11 pm

Anby je napisao/la:dok se kupi ploča, pa zica, pa linoleum, pa ovo pa ono, pa se plate ruke majstora i tako dalje... vjerujte mi - kostace vas kisu isusovu!

Moj predlog ti je kupovni kaveziz puno razloga, procitaj moj post na 4 strani[/quote]

ma ne drzim ja svoje zekane uopce zatvorene, tako da im ne treba kavez :nowink: kucica je vise njihov kutak u kojem im stoji voda, sijeno i njihov nered

Daks je rekla da je napravljen jedan kavez, a da se veci radi... ako vec se trosi na to, onda je jednostavnije uzet ovakvu kucicu, u kojoj zeko moze i skakat, nego trosit na pravljenje kaveza koji em sto je ruzan em sto zeko nemoze nista osim dic se i leci...

nevidim sta je toliko skupo u tisucu kuna za ovoliko veliku kucicu, pa veliki kavez za kunica kosta i vise od tisucu kuna, barem one sta sam ja vidila u Hrvatskoj
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon lip 04, 2012 18:25 pm

Anby je napisao/la:

Moj predlog ti je kupovni kaveziz puno razloga, procitaj moj post na 4 strani

ma ne drzim ja svoje zekane uopce zatvorene, tako da im ne treba kavez :nowink: kucica je vise njihov kutak u kojem im stoji voda, sijeno i njihov nered

Daks je rekla da je napravljen jedan kavez, a da se veci radi... ako vec se trosi na to, onda je jednostavnije uzet ovakvu kucicu, u kojoj zeko moze i skakat, nego trosit na pravljenje kaveza koji em sto je ruzan em sto zeko nemoze nista osim dic se i leci...

nevidim sta je toliko skupo u tisucu kuna za ovoliko veliku kucicu, pa veliki kavez za kunica kosta i vise od tisucu kuna, barem one sta sam ja vidila u Hrvatskoj

ma koji kavez kosta 1000 kn? jedini koji je bio tako skup je bila cijel drvena nastamba na 2 kata..
prakticnije je kupiti kavez, pogotovo ako nemas nikoga da to ga napravi..i bez uvrede, ali one plasticne strahote za djecu su toliko nakaradne da ih ja u supu ne bih stavila, a kamoli dala 1000 kn za to
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pon lip 04, 2012 18:31 pm

jest altan, imas pravo, izmedju komotne kucice i skucenog jadnog kaveza u kojem se zec ne moze posteno ni dic na noge, bolje je odabrat kavez, dzizis :rolleyes:

nemogu vjerovat sta citam :lud:
Anby
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan