Nino & Slavica

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Nino & Slavica

PostPostao/la t-i-n-a » pon kol 25, 2008 16:36 pm

Ovo je Nino. Zeko koji je preko godine dana bio u ZOO shopu pa smo ga mi udomoli.. Da su ljudi znali kakvu dobricu dobivaju sigurno bi ga kupili.. Nama on izgleda kao da je zahvalan što smo ga uzeli i ne želi smetati:-) Po cijele dane kunja. Digne se kad treba otići na wc i pojesti. Jako je dobar pa je od početka cijelo vrijeme otvoren.. Ujutro i navečer trči maraton i pleše po sobi.. Češka se samo kad to njemu odgovara.. Neko vrijeme smo bili zabrinuti što je tako miran, ali onda smo skužili da je jednostavno takav..

slika

slika

A ovo je naš novi član ili članica.. Nadamo se vašoj pomoći u otkrivanju.. ;D Kako je pisalo da ima 7 mj očekivali smo majenog zeku, a dobili vejikog :D Uz njega mi Nino izgleda kao beba, a ne obrnuto.. Prva 2 dana je bio turbo dobar(niti jedne kuglice van zahoda), a onda..Pregrizao je žicu od telefona, pojeo štok i kaka i piški posvuda.. Totalno je mazast i ničega se ne boji.. Kada netko dođe mora pogledati tko je, ne skriva se.. S obzirom da moramo paziti što radi nije stalno otvoren (većinu vremena je) i uopće se ne buni kad ga se zatvori.. Maleni je pravi šećer..

slika

se može vidjeti spol prema ovoj slici? Niniću se ful vide jajčeki,a kod ovoga ne mogu definirati:)

slika
Zadnja izmjena: t-i-n-a; uto stu 04, 2008 16:03 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ina » pon kol 25, 2008 18:04 pm

Meni su se masti pokazale bolje za žuljeve od srebra.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » uto kol 26, 2008 11:31 am

Predivni su :luv:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lady Stardust » uto kol 26, 2008 12:02 pm

Divni :)

hehe 7 mj. je vec zeko u punoj velicini i snazi :) ne vidim bas na ovoj slici ali ako ima 7 mj, nema jajca, i nema ni vrecica onda je curka :)

Probajte pogledati po ovome http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=68

Pisalina mi izgleda kao da je oksidirala jer ona zna pocrveniti nakon stajanja. Probajte uloviti kak izgleda odmah nakon sto pisnu - kakva je onda?

Ovi zuljici - joj jadan. Probaj mazati s Flogocid kremom i cinkovom masti a mozes pomijesati obje u jednu masu i time mazati - ako imas kapni unutra malo vitamina i sve dobro promijesaj (to je recept dr. Kozjana i super mi je palio na ranama). Srebro se meni nije pokazalo uspjesno ni u jednoj stvari gdje sam ga koristila - a isprobavala sam na dosta
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » uto kol 26, 2008 13:22 pm

ovo je piškio par sekundi prije.. mama mu je dala dropsiće koji su narančasto-crveni pa pretpostavljam da bi moglo biti od toga..
na nogice stavljamo bivacin mast (dao dr. polić)..
po ponašanju bi rekli da je curica :D
hoće li još rasti? kad skače na ruku i radi "ono" znači da se zaljubio?
malo mu pričamo u ženkom malo u muškom rodu :D
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » uto kol 26, 2008 13:29 pm

HEHEH mogu ce da je od hrane, a ako je jela i maslacka - on jako boji mokracu

dobar je i bivacin :)

i ja bi rekla da je curica, ali za 100% zamoli Simbu da ti baci oko. Ne bi rekla da ce vise rasti, mozda samo dobije na tezini ali sa 7. mj to ej puna velicina. Ako naskakuje, sto uredno rade i curke :D :D znaci da se tjera
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la tweety » pet kol 29, 2008 10:57 am

Tina, kad se tjera, Jimmy uvijek počne tako obavljat po vani, skače na ruku, i ako se zaljubio, moguće i da napravi krug s kuglicama oko tebe kao da te želi obilježit. Ali kad ga prođe, sve se vrati u normalu, postane opet umiljati zeko koji uredno obavlja nuždu na jednom mjestu. Samo sam te htjela obavijestiti o mojim iskustvima s njim.
što se tiče spola, prodavač je onako malenom provirio pod rep i rekao da je muško, a ja pretpostavljam da ženke ne skaču na ruku...
Što se veličine tiče, kupljen je 21.3. Tad je imao dva mjeseca,pa računaj. Jedno vrijeme smo ga vagali jednom tjedno, dobivao je između 70 i 100 g tjedno, ali ne znam koliko je imao kad si ga ti udomila...
I meni se čini da neće više rasti.
Drago mi je što si mu ime ostavila... :)
tweety
Kunić
Kunić

PostPostao/la t-i-n-a » pon ruj 01, 2008 18:15 pm

baš mi je drago da si se javila.. mislim da i curice naskakuju.. mi sa 2 muškića nemamo to iskustvo :D
vani stalno piški, ali je prasac u svojoj kućici jako uredan.. skoro sve obavlja samo u wc-iću ;D stvarno je umiljat i sladak.. većinu dana radim pa ga ne stignem učiti da ne piški vani, a mama ga pusti.. kaže ona da je dobar :nowink:
što se tiče imena.. da budem iskrena kada si mi preko tel rekla ime odmah sam počela smišljati drugo ime :dragonn-ccc-e: ali kad sam ga vidjela baš je pravi jimmy.. s tim su se i ostalo ukućani odmah složili..
nogice se popravljaju, kremica pomaže.. a moramo se pohvaliti da smo 10dkg skinuli ;D njoj podbradak služi kao jastuk :cool:
ako je curica i ima 7 mj, a nino je muškić od 3-4 godine da li ih se može spojiti.. nakon kastracije(sterilizacije) naravno.. nino dođe kod nje kad je ona zatvorena i skače oko kučice, baca se, čuva ju.. a nekad ko siroče sjedi, a ona razvaljene gleda na drugu stranu.. čim je došla ju je osjetio i zaletavao se na vrata da bi izašao iz sobe.. 1. dan je bio ekstra živahan i stalno u pokretu iako većinu vremena samo spava..
čudi me da jimmy uopće ne traži van.. sretna je i kad je zatvorena.. iako ne da ima kućicu nego hotel.. zbilja velika kućica.. nino kad je kod nas došao odmah je zahtjevao da stalno bude otvoren.. izgrizao je cijelu rešetkicu.. čim uhvatim vremena ih poslikam.. malo pričamo o njoj u ženskom, malo u muškom rodu iako mislimo da je tetica
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tweety » sri ruj 03, 2008 11:01 am

neka i je curica, samo da je dobro. Ali onda još i bolje, mogu se bez problema družiti, naravno, sterilizirani. Za zatvaranje u kavez nikad nije bilo problema, samo kad je stari kavez postao premali... A rekla sam ti već da i preko dana zna ležati u kavezu iako je kavez otvoren. A to što ti sad piški vani, mislim da želi obilježiti svoj prostor.
i još što sam primijetila...jako voli čisto. Što je sve oko njega/nje urednije i čišće, to je i on/a nekako pažljiviji.
Samo mi molim te napiši kad budeš 100% sigurna je li muško ili žensko...
Meni je to odista bilo svejedno, s obzirom da je kod mene bio jedini. Ako sam u krivu, sorry, tako je prodavač rekao.... :hm:
tweety
Kunić
Kunić

PostPostao/la t-i-n-a » sri ruj 03, 2008 13:16 pm

jako voli čisto. Što je sve oko njega/nje urednije i čišće, to je i on/a nekako pažljiviji.

hm.. želiš reći da je moja kuća prljava :nowink:
uredan je on u svojoj kući, ali ne i u mojoj ;D
jučer mi je bio ful sladak.. seka i ja van, a on iz kuhinje za nama prema ulaznim vratima :D skoro da bi ga ponila sa sobom:)
[/quote]
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tweety » sri ruj 03, 2008 19:12 pm

sorry, krivo je ispalo... sjetim se što je radio... odista je djelovao nekako pažljiv... stalno sam morala čistit piljevinu (s pijeskom mi je bilo lakše), ali kad bih detaljno očistila, obrisala pod i sve, bio bi miran dva-tri dana i onda kao da bi rekao : dosta, sad ću ja obilježit.
A to da je htio krenut za tobom, poznato mi zvuči... tako je i za mnom znao, i najrađe bi ga čovjek poveo za sobom.
Samo da znaš, kod mene se naučio skakat na kauč. Kauč u mojoj sobi je stari i puštali smo ga na njega, ali uvijek bi preko nabacili neku staru plahtu. Sa kauča je volio doć na prozorsku policu i nekad bi ležao i gledao van.
A na krevet je skakao samo kad bi htio pažnju pa me izaziva, pa je bilo dovoljno da ga pogledam i on bježi dolje. Ili kad bi ja ležala, onda bi došao, legao pored, naslonio glavu na ruku i mazio se. To je npr samo meni radio.
Eto, samo sam htjela da znaš nešto o njegovim navikama s namještajem.
Namještaj mi nije nikad grizao, ali lajsnu od laminata mi je oglodao cijelu jednu stranu. Probao je na jednog uglu i zid glodat. Za žice sam ti već prije rekla...
tweety
Kunić
Kunić

PostPostao/la t-i-n-a » čet ruj 04, 2008 9:37 am

da ga pohvalim kako je dobar :nowink: jutros sam se ranije spremila za posao i sjela kod njega na pod. skočio je na mene i namjestio se da ga češkam.. kad je češkanju došao kraj jer sam morala krenuti dignuo se, zapišao me po hlačama i otišao :ljut: dok sam se presvlačila počeo je gristi štok. maknem ga rukom, on nazad.. ja opet i onda me prasac ugrizao.. kao šta ću ja njemu govoriti :D
ali presladak je iako i po karakteru bi rekli da je cujica.. imam feeling kao da imamo psa.. uopće nije strašljiva, sve ju zanima, sve mora vidjeti.. čim joj se pokaže ruka ona već leži namještena za češkanje.. :luv:
nitko mi nije odgovorio da li bi se oni složili kad bi se kastrirali/sterilizirali?
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » čet ruj 04, 2008 9:41 am

Vjerujem bolje, jer se kastracijom i sterilizacijom ipak smanje hormoni
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » ned ruj 07, 2008 6:43 am

Ovako ju Nino čuva :D
slika

slika

slika
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » ned ruj 07, 2008 6:52 am

što trebam napraviti da slika ispadne malo veća..prije mi je bolje išlo ovo postavljanje slika :dragonn-ccc-e:
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan