hladni val

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

hladni val

PostPostao/la bibika » sub stu 20, 2010 18:42 pm

:dj: jučer i danas veliko pospremanje kod ekipe. spremam ih za nadolazeći hladni val. obložila sam gajbe iznutra, iskoristila i ostatke linoleuma, nametala im slame da se mogu ukopati. :rolleyes: . sutra još dvije moram "opremiti". poslikati ću, pa će te reći da li treba još slame. :zeko10: .
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: hladni val

PostPostao/la bibika » sub stu 27, 2010 2:55 am

:zeko10: pasivno se služim njemačkim jezikom. pročitala ( koliko sam uspjela razumijeti) da zecovima koji su zimi van kuće bolje vodu davati u posudi nego u pojilici, jer se koža ljepi za hladni metal ( pojilica - dio na kojem piju), osim toga, ako se voda smrzne, mogu polizati led. kod svojih zekana sam prisutna svakodnevno, pa nema straha da će morati lizati led, ali, ono o metalu- ima logike. mogu li taj dio na pojilici nekako zamijeniti, jer posude gotovo obavezno prevrnu i proliju vodu ? :zeko10:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » sub stu 27, 2010 7:45 am

Ne možeš zamijeniti, ali možeš oblijepiti metalni dio npr izolir trakom, tako da nemaju doticaja sa metalom :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibika » sub stu 27, 2010 21:50 pm

:wink: puno hvala. nisam se toga uopće sjetila. :wink:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » ned stu 28, 2010 19:00 pm

:ljut: uf, baš sam ljuta :baba: , jer su zecovi ljuti :prijetibaba: - zbog pojilica. Đovani :obrvaa: je veliki i jaki zec, pa pazim kad idem s rukom u gajbu, bez obzira da li hoću maziti se sa Gajom ili staviti klopu. Sijeno im gotovo bacim, jer reži :omg: . Sreća da su pojilice s vanjske strane. Ali me zato Darko dvaput (jer jednom - ko ni jednom) čopio :belj: . Vražičak :parti: jedan. Grize grozno :slinavac: . Budući da mi se dva puta (ranije) :cakani: zubima objesio za ruku (imam ožiljke), ne usudim ga se ni milovati :nowink: . Naravno da su navalili na pojilice i htjeli izolaciju pokidati.Obojica su mladi, krasni mužjaci. Ostali :trep: i ostale :pletenca: su - maze :yesss: . Njih dvoje -pravi ratnici.Još im fale ratničke boj :duel11: e.
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » pon stu 29, 2010 0:46 am

:zeko10:da li mi možete reći kako ste riješili smještaj i grijanje u zecokući udruge, kao i kako su riješili smještaj u tarralandu ?. naime, sada sam pročitala da zecovi koji su stalno vani, zimi moraju imati stelju debljine najmanje 10 cm i još odozgo slame da zadržava temperaturu. to su podaci koji meni puno znače, budući da mi je ovo prva zima (iako se sin bavio i ranije zečevima) sa zecovima, pa ne bih htjela kiksati zbog neznanja. bilo bi dobro kada bi imali dio za nas, koji smatramo da su im zecovi udomljeni prijatelji, pa smještaj prilagođavamo njihovim potrebama.bilo bi mi žao da neke jednostavne stvari moram učiti na iskustvu štičenika, pogotovo ako je netko to prošao. :zeko4:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pon stu 29, 2010 8:46 am

Pa rekla sam da sijena (ili slame) mora biti toliko da se oni mogu zavuci unutra, napraviti si kućice u tome, da se zavuku kada je hladno
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » pon stu 29, 2010 9:54 am

Mislite da bi slama riješila problem stelje ako je zeko alergičan na sijeno? Rekao nam je veterinar da sijeno isključivo u košaricu, samo za hranu, a za stelju nešto drugo. Mislim da bi joj slama bila najtoplija...
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon stu 29, 2010 10:04 am

Zar nije ona u stanu? Ne treba joj nikakva stelja. Ako ne želiš da bude na plastici od gajbice stavi joj neki ručnik ili slično
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » pon stu 29, 2010 10:07 am

Je u stanu, ali grijemo se na toplanu pa ju po noći isključe, strah me da joj nije prohladno noću, već sam sebe krivila i za to njeno kihanje. Ok, onda budem ručnik, hvala ti puno!
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon stu 29, 2010 10:35 am

Ars ma nije joj hladno :wink: ...i nama iskljucuju grijanje preko noci ali imaju oni i svoju dlaku....u stanu su pa nema brige,bez obzira sto se grijanje iskljucuje. Bitno da nema propuha i nekakvog izravnog izvora hladnoce koji puse u nju.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » pon stu 29, 2010 17:06 pm

Hvala puno cure, sad mi je lakše :wub:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » pon stu 29, 2010 17:59 pm

:wink: uheka su topla. baš mi je laknulo, uf. :)
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la anastasija0702 » čet pro 02, 2010 18:04 pm

bog svima
moja je zečica već drugu zimu vani u gajbici na balkonu. gajbica je ispod velikog drvenog stola na koji sam stavila ceradu da ne promoči kiša. u gajbicu sam joj bila stavljala piljevinu ali je mrzi, šapama sve izgura u kantune i raznese po balkonu jer je na balkonu tapet. sad joj u kućicu stavim sijeno ono koje se kupi za jesti i s tim je prilično zadovoljna.
ne znam da li da maknem s poda veliki tapet jer kako je balkon otvoren stalno kiši i tapet je mokar. ispod stola sam joj stavila na pod daske debele tako da bar tamo ima topli pod i ima jenu veliku cijev od odvodnje plastičnu kroz koju se može provlačiti ili sakriti. vrsta zeca je ovnoliki a zove se vita. zanimaju me vaši prijedlozi.
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » čet pro 02, 2010 18:26 pm

ja svog zeku nebi imala srca ostaviti na balkonu...koliko god zima da je blaga, opet postoji sansa da mu je hladno...zeke koje zive u prirodi su navikle na takve uvjete, uostalom, uglavnom sebi kopaju rupe u zemlji ili sijenu pa im ne bude toliko hladno..ali mislim da zeko koji je u kavezu nema se gdje sakriti i zastititi od hladnoce...
ima li ikakve sanse da ga, bar tokom zime, uneses u stan/kucu?
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan