donatello i uvjeti

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: donatello i uvjeti

PostPostao/la altan » pon sij 11, 2010 1:08 am

Vidis da si ipak postigla nesto..kad god mozes unesi ga unutra i pusti i druzi se s njim..obavezno pocisti iza njega..mozda se mama s vremenom smeksa..vidis da je vec malo popustila..ako shvatis da ipak ne ide onda je bolje da ga poklonis..a do tad pokusaj jos..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la donattello » pon sij 11, 2010 11:22 am

Ali sam ipak iznevjerila Mrvicu..ona je vjerovala u mene a ja joj nisam odrzala obecanje da cu uspijeti...Mami cu danas reci,sto ju mozda potakne na razmisljanje,da moze biti sretna,sto nisam kao drugi klinci,koji žele životinju,a onda ih je briga kakvo im je stanje,zdravlje,život i sreca,ja pak tezim za time da im budem zastita i prijatelj.I reci cu joj da bi sigurno bila srecna kada bi mogla svima govoriti kako se njezina kcer umije da se brine o drugom zivom bicu..al zbilja,umijesto da ja mislim da je to plisana igracka i da treba stajat na polici,jer sam dijete,ona od 49 godina,umijesto da mi govori Tea to nije igračka o njemu se trebaš brinuti,ONA misli da mora stajat na polici,skroz obrnuto,ona je dijete,a ja sam odrasla osoba u ovoj situaciji..zalosno od mame jako...
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la anci » pon sij 11, 2010 12:48 pm

ma daj naravno da nisi nikoga iznevjerila,vidimo da se trudis ali ako neide..neide
pokusajsve sto je u tvojoj moci
ali ako neuspijes bas nikako mu promjenit zivotne uvjete na bolje
za njegovo dobro udomi ga
ja sam svoju zekicu
prve zime drzala u kuci,sve ej bilo super jer je moja bila jako uredna
ali problem ej bio u tome sto se stalno linjala a moja mama alergicna na dlaku(sto prije nabavljanja zeke nismo znali)
zimu smo nekako prezivjeli i čupka je bila u kuci na ljeto sam cijelo vrijeme bila na selu s njom ali onda sam se u 9. mijesec morala vratiti u split
čupka je premjestena u jednu sobicu velicine 3-4 kvadrata cijelo vrijeme je bila tu pustena ali
je bila nesretna
poceli su razni problemi prvo od žuljeva zatim oapdanje dlake po ušima
nakon 3 mijeseca mozganja ja i veterinarka smo dosle do zakljucka da je njoj stvar u imunitetu ali ne u imunitetu na nacin da joj fali vitamona nego da joj imnutet opada zbog tuge
danonocno sam plakala i nisam znala sto uciniti
i tako sam je odlucila udomiti
bilo je jako tesko pogotovo taj dan(na novu godinu) kad sam je isla predati novom vlasniku
ali cim sam je dala bilo mi je bolje
mislila sam cijelo vrijeme da cu je iznevjerit ako je dam ali sad sam sigurna da je to bilo najbolje sto sam mogla za nju uciniti
ona je vec tijedan dana u novom domu gdje je stalno pustena po cijeli dan u drustvu jos 3 zekice
iam pristup u dnevni boravak i kuhinju a kad je lijepo vrijeme i u dvoriste :zeko2: :zeko2: :zeko2:

ti mu mozes promjeniti sudbinu
ili tako da uspijes naci neki kompromis s mamom na dobro tvog zeke
ili ako to bude nemoguce da ga das nekom drugom tko ce to moci
i nemoj (kao ja) misliti da si nekoga iznevjerila ako se odlucis na ovo drugo
jer ako ovo 1. neuspije
2. rijesenje je najbolje sto za njega mozes uciniti
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mrvica » pon sij 11, 2010 14:22 pm

Tako je, Anci :)
Donatello, nisi nikoga izneverila! Nisi mogla da obecas da ces uspeti (jer ne znamo ni mi ni ti da li ces) ali si ispunila obecanje da ces pokusati. Vec je veliki napredak sto si uspela da nagovoris mamu da pusti zeku na 2-3 sata u kucu! Ako joj ti pokazes da to nece stvoriti nikakav problem, mama ce vremenom sve manje paznje obracati na to koliko je on unutra.

U svakom slucaju, nemoj se nervirati i nemoj sekirati mamu. Pokusaj lepim i polako.

Opcija za udomljavanje uvek stoji otvorena, ako ti odlucis da Donatello nije srecan. Kad spominjemo udomljavanje ne mislimo na AZIL vec da ces ga udomiti preko foruma nekome ko ga bude jaaako zeleo. I onda bi mogla i da vidis slike kako se smestio u svom novom domu i kako mu je. Ali, o tom po tom... Pokusaj prvo ti da ga pripitomis i pruzis mu ne samo hranu i pospremljen kavez nego i ljubav i neznost :)

I samo bez panike :zeko3:
Mrvica
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan