Zasto se to desava ?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Zasto se to desava ?

PostPostao/la Mary » uto ruj 28, 2010 16:11 pm

Imam zeku od vikenda , i svaki put kad probam da je uzmem na krilo ona me popiski :blink: A inace sama dolazi kod mene , mazi se , super je ljubazna i sve , osim sto me popiski uvek kad je stavim kod sebe :zekoo7: Zna li neko zasto je to tako ?
Mary
Super Zek
Super Zek

Re: Zasto se to desava ?

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 28, 2010 16:21 pm

ili te obiljezva ili ne zna gdje je mjesto za obavljat nuzdu, koliko je stara zeka? netko iskusniji vjerovatno ti to moze bolje objasnit, a i imas vec otvorene topice samo malo pocackaj po forumu

dobrodosli :zeko1:
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » uto ruj 28, 2010 16:44 pm

Pa prodavac kaze da ima manje od 3 meseca. Kad je pustim nikad ne piski po parketu , ostavlja samo kuglice . A po 5 sati dnevno je pustena , i uvek piski cim je vratim u kavez . I cim probam da je stavim na krilo upiski me (to mi se ne svidja) A bas bih volela da je drzim u krilu . :zeko2:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » uto ruj 28, 2010 16:49 pm

Citala sam svasta na forumu , i o obelezavanju i o zecoplesu ... Samo citam , citam , citam vec dva dana .. Mnogo mi se dopada forum !!!! I moj zeka je stvarnoooo fin . Prvi put kad smo ga pustili odmah je poceo da skakuce i da se vrti . Neprekidno nesto njuska i istrazuje :nowink: Kad ga mazim miran je i dobar , cak mi i sam prilazi . Ali tp piskenje po meni mi se ne dopada :rolleyes: ne znam da li pokusava da me obelezi ili se ljuti kad ga uzmem , zna li neko odgovor na to ? I zasto bi me obelezavao ? A opet , zasto bi se i ljutio kad mu ne smeta mazenje ?
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 28, 2010 16:50 pm

je moze sama uc i izac iz kaveza? ako nemoze stavi joj i neki wc izvan kaveza
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » uto ruj 28, 2010 16:52 pm

Moze sama . Ali kad je pustim ne ulazi :P Verujem da joj je bas zanimljivo napolju , zato sto joj je sve novo . Pa istrazuje i zavlaci se svuda :zekoo12:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto ruj 28, 2010 17:12 pm

svejedno joj stavi wc i izvan kaveza..jer znaju bit preljeni vratit se u kavez na wc ili ne idu jer se boje da ce ih se zatvorit..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la rea :) » uto ruj 28, 2010 23:47 pm

i jel si otkrila zasto se to dogada, jer i s mojim je isto :)
The rabbit is considered a kind and intelligent creature :)
rea :)
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » sri ruj 29, 2010 8:59 am

Ne znam :sad: Ali bih volela da prestane.
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » sri ruj 29, 2010 11:06 am

kad ti se tako popiski negdje, obrisi sa papirom recimo, baci papir s tim u njegov wc, i njega stavi tamo :)
tako bi trebao nauciti di se obavlja nuzda :))
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la rea :) » sri ruj 29, 2010 13:30 pm

ja sam probala tak puno puta, i onda pocne grickati taj papir, ja mislim da je to kad ga drzis protiv volje, jer ja npr kad sam tak tila dignut u ruke, on se cinio prividno miran i onda mi se popiso na mene, i onda ga sad uzmem na kratko i odma ga spustim, jer je se tjesim bit ce bolje nakon 2 mj, onda me se valjda nece ni bojati i onda cemo se zblizit :)..
i btw, cisti primjer ovog sto sam rekla je moja mama, kojoj se to desilo prije koje 2 min :D , ja sam joj rekla nemoj ga primat popisat cete, i ona ga uzme preko volje i kaze vidi ga sto je miran, min poslje-on se popisa ;D
The rabbit is considered a kind and intelligent creature :)
rea :)
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lounge Fly » sri lis 20, 2010 20:33 pm

Jaooo moja Fiffy je tako radila kad je bila beba ... Kad se samo setim :zeko7:
Piskila je svuda po kuci ... Nije mi dala da je uzimam u krilo , i bezala je od mene :dry: Ali onda vremenom ,sama je pocela da prilazi , da se mazi . Piskenje se smanjivalo . Naucila je da treba to da radi u wc-u ... I sad , nakom dve godine je sve ok :) Mnogo je dobra . Pre sest meseci je rodila bebe . Nakon toga je opet imala problem sa piskenjem . Ali kratko .
"Svaki muškarac želi biti prvi nekoj ženi. Žene su mnogo pametnije - one žele biti posljednje jednom muškarcu!"
Lounge Fly
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet lis 21, 2010 7:40 am

To joj je bio prvi okot?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Dejica » pon stu 01, 2010 12:55 pm

Imam jedan problem.... Upravo cistim zekin wc i vidim neke bele osusene mrlje kako je piskila. Da li neko mozda zna zasto se to desava?
Dejica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Fiffy » pon stu 01, 2010 13:07 pm

nesto kao mulj, osusen? to je visak kalcija koji se izbacuje kroz urin i kad se osusi izgleda kao kamenac..

"Kod kunića što je veći unos kalcija ishranom to je veći nivo nivo cirkulirajućeg kalcija u krvotoku.Zato kunići koji unose hranu bogatu kalcijem imaju proporcionalno veći nivo kalcija u krvi i višak kalcija izlučuju putem urina (oko 60% unešenog kalcija dok kod ostalih sisavaca 2%). Zbog toga je normalna pojava zamućenog urina, ili bijelih mrlja u urinu."
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan