Moja zečica Bubica :)

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Moja zečica Bubica :)

PostPostao/la oktopod » pon stu 05, 2012 13:21 pm

Evo malo slika moje zečice, ne znam koja je rasa, na slikama se možda ne vidi, manja je nego obični zečevi, pogotovo oni divlji...

slika slika slika

slika slika slika

slika slika slika

slika
oktopod
Kunić
Kunić

Re: Moja zečica Bubica :)

PostPostao/la markiza » pon stu 05, 2012 13:28 pm

joj kako je lepa Bubicka mnogo je slatka :luv: :luv: :luv: Puno mi je ljubi :zeko3: :zeko3: :zeko3: cicika majecka :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » pon stu 05, 2012 13:32 pm

Hvaaalaaa da znaš da hoću :zeko5:

Ovo su uglavnom starije slike i sa mobilnog telefona, slikaću je večeras aparatom pa ću okačiti, u principu nije puno narasla niti se promenila :zeko7:
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la oktopod » uto srp 16, 2013 21:15 pm

Evo malo svežih slika Bubice :) voli da se zavlači pod auto i u garažu pa isprlja leđa i nakupi se dlaka, sve u svemu vidite da joj je lepo :) naučila se da ne beži iz dvorišta pa je po par sati tako puštena i vrati se u kuću sama :)

slika slika slika slika

slika slika slika
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » uto srp 16, 2013 22:56 pm

Koja frajerica, prelijepa je :D
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » sri srp 17, 2013 13:09 pm

Prelepaaaa mala ptuljasta pufnica :luv:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Simbica » sri srp 17, 2013 13:18 pm

Ovo mi je bas super kad ima toliko prostora za gustanje, a nema straha da negdje zbrise! Stvarno prelijepo!
Simbica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » sri srp 17, 2013 13:54 pm

oktopod je napisao/la:naučila se da ne beži iz dvorišta pa je po par sati tako puštena i vrati se u kuću sama :)

Vidi jedan iskren i ozbiljan savet, zeka je zeka, i mozes da ga naucis sto hoces ali kada se uplasi to vise ne vazi...
Ako se desi neki iznenadan glasan zvuk njoj nepoznat (poput preniskog letenja aviona, pucnja, petarda bilo sta) kuce, malo veca macka, nesto je moze uplasiti i ona ce onda bezati glavom bez obzira i posto nema prirodne instikte kako i sta da se sakrije, nastradat ce sigurno.

Nemoj se igrati sa tim...

Mog zeca sam redovno vodila u setnju na obliznjem igralistu na povodcu ( i uvek sa transporterom koji mu je u blizini da moze sam uskociti ako se oseca nesigurno)... u jednom trenutku preleteo je avion nisko on koji nije bas neki plasljiv zec jer nasrce i na kucice, toliko se izbezumio poceo da trci nasumice kojekuda, upleo se u povodac i moglo je da bude svasta da nije bilo povodca i da nisam odmah reagovala...da ti ne pricam da sam ga jedva smirilia.
Pri tom to nije mlad i istraumiran zec, vec mogu slobodno da kazem jedna poprilicno opasna zecina.

Ako mislis svom kunicu dobro, NE PUSTAJ GA VANI BEZ NADZORA, TACNIJE UKOLIKO NISI SPREMAN TO VREME PROVESTI UZ I PORED NJEGA!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la oktopod » sri srp 17, 2013 22:18 pm

Hvala na dobronamernom savetu :) U principu on je pušten dok smo mi na placu mada iskreno ne gledamo ga svake sekunde, iz dvorišta itekako može da ode, ali ima neku svoju rutu po kojoj se ustaljeno šeta i dalje ne ide, kad ode malo dalje kao da se uplaši koliko je daleko došao pa brzo brzo trči nazad :) Na buku se odavno navikao, tu je trimer za travu, kosačica motorna, traktor, prskalica leđna motorna, brusilica, čekić... :)

Dolaze u dvorište i tri mačke susedske, on uglavnom krene na njih a one pobegnu :)

Inače nemoguće ga je tek tako uhvatiti, uglavnom beži i od nas iako nam se često mota oko nogu, nekad i hoće da se pomazi pa ga uhvatimo i odnesemo u kuću ali uglavnom moramo malo da ga pojurimo i usmerimo ka kući :D

Ja sam uvek govorio, nek mu se nešto i desi pa da poživi kraće, barem je video sveta...
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet srp 18, 2013 8:42 am

Mnogo ti je slatka zekica :zeko3: :zeko3: :zeko3: al' si ga sa ovom poslednjom recenicom skroz utupio :lud: pa sta bi ti rekao da ti roditelji kazu e sad mozes i da umres video si sveta :ljut: savet ti je dat kako da sacuvas zekicu naravno na tebi je da ga poslusas ili ne, ali znaj da su to stvorenja koja znaju samo za lepo i umeju samo da vole, iako ti ljudi okrenu ledja ona ce uvek biti uz tebe :) nemoj da si na kraj srca da ti je tako svejedno za nju :sad: ljubi mi je puno umesto mene i stavljaj cesce slikice da gledamo tu lepotu i naravno cuvaj je :zeko8: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » čet srp 18, 2013 11:10 am

Nismo se razumeli, nisam ja na kraj srca, već mislim da je bolje da neko poživi lepo nego u kavezu makar to bilo i duže. Ovaj zec ima 8 godina što dovoljno govori da lepo brinemo o njemu, odavno se već šetka ovako po placu i nije bilo nikakvih problema, ne napušta svoju rutu, čak i kapija stoji otvorena a on joj i ne prilazi, ima dosta mesta gde je žica od ograde stara i čak se i pas tuda provlačio a zeko neće, naučio je gde mu je lepo i neće da ode :)

Imao sam do skoro psa koji je nastradao i jako mi je žao zbog toga, napunio je isto svega 8-9 godina, ali je često bio pušten i išao je u lutanja po selu, družio se i tukao sa drugim psima, dovodio trudne ženke da spavaju sa njim u kućici, lečili smo ga od batina, od trovanja otrovom, imao je dosta toga da ispriča unucima, bolje i to nego da je živeo 12 godina na lancu kao što je situacija kod mojih komšija, ne znam da li me razumete...ipak smo mi tu životinju zarobili i sebično je da je držimo da živi 100 godina nekvalitetnim životom, već da joj obezbedimo prirodniji način života iako to na žalost znači kraći vek.

A zeko je daleko od opasnosti i kraćeg životnog veka...ne znam kako da vam objasnim, sve je ovo tekst, uživo kad pričaš drugačiji je utisak o čoveku i njegovim shvatanjima :)
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet srp 18, 2013 11:56 am

Ma znam razumem, ali i bez obzira na to sto mi svi gledamo da ugodimo nasim zekama, i moj zeko ima svaki dan na raspolaganju 110 kvadrata i kad je toplo i kad nema kise citavo dvoriste, opet znam da to nije zivot kojim bi moj zeko ziveo, oni su svakako "zarobljeni" kod nas :sad: to je ipak cinjenica. I moj zeko isto kad se izigra i iskace po dvoristu vrati se u kucu kod njegovog kaveza i mislim da je srecan zeko i ja trenutno ne radim tako da sam celi dan sa njim i znaci ima svu moju paznju i drustvo, ali opet je uskracen za onaj njegov zivot koji bi inace u prirodi ziveo, svi mi vlasnici sto gledamo da maksimalno ugodimo nasim zekicima i pruzimo kvalitetan zivot, ipak taj zivot u prirodi im nikada ne mozemo nadomestiti, ali zato treba da ih cuvamo :) Lepo je sto tvoja zekica ima punu slobodu i sto ima 8 godina ali cuvaj je jer ona moze i treba jos da pozivi :)
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet srp 18, 2013 12:01 pm

oktopod je napisao/la: išao je u lutanja po selu, družio se i tukao sa drugim psima, dovodio trudne ženke da spavaju sa njim u kućici, lečili smo ga od batina, od trovanja otrovom, imao je dosta toga da ispriča unucima

oprosti, ali ovo je meni isto grozno..zar stvarno mislis da nema između nego iz krajnjosti u krajnjost? Ako zelis psu dobro onda lijepo ogradis dvoriste pa onda ne mora biti na lancu, a ne tuce se s drugim psima koje vjerojatno poslje nitko nije lijecio ako su ti susjedi takvi da ih drze na lancima, na radi djecu okolo po selu pa kog briga sta ce biti s njima i nitko ga ne moze tuci i trovati.. :sad:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » čet srp 18, 2013 12:45 pm

oktopod je napisao/la:Ovaj zec ima 8 godina što dovoljno govori da lepo brinemo o njemu

Jako mi je drago da ti je zek doziveo lepe godine za svoju rasu;)
Cinjenica je da mu je prelepo da setka sam i uziva u dvoristu... SAmo ne zaboravi da zato sto nije divlji vec pitomi kucni zeka, on nema ravijene instikte i taktike kako sam sebe da zastiti tako da si ti odgovoran za njega.
Ako uziva, uziva zahvaljujuci tebi ali i ako mu se desi zlo, opet je iz istog razloga.

Moji zecovi ne zive samo u kavezu, pusteni su, nekada sami prebivaju u kavezu i kada su im otvorena vrata, prosto kunici nisu za previse otvoren prostor, tu su izlozeni zvemu i svacemu...

Zadnja recenica ti nije bas na mestu ali necemo o tome. Tvoj zec dovoljno uziva samo da bi jos i ziveo onoliko koliko stvarno moze, a vec ima lepe godinice, malo ga zastiti, makar mu kapiju zatvori.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la oktopod » čet srp 18, 2013 17:14 pm

OK narode, kažem vam ne poznajete me a ovo je sve suv tekst pa deluje jako grubo.

Ja puno volim životinje i brinem oko njih (eto othranjujemo na cuclu divljeg zekana) i kad sam rekao da mi se pas tukao sa drugima ja sam to doživeo kao njegovo ispoljavanje prirodnih instikata, muško je zar ne, malo je očvrsnuo, saznao šta znači seks i tako dalje...ti sa kojima se tukao bi se svakako tukli među sobom oko ženke, tako da dal je on nekog drugog povredio isto nema veze.

Dvorište bih najrađe ogradio iz više razloga, ali dvorište ima 65 ari, ko zna to nije malo, gde sam promenio žicu on je ispod prokopao, znači morao bi betonsku osnovu, cevi, žicu i tako 350 metara, trenutno nemam novaca za tako nešto niti tamo živim, imam troškove i oko stana, kuće, životne...
oktopod
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan