Postao/la bunnyema » uto ožu 22, 2011 14:32 pm
Evo napokon sam dosla k sebi i odspavala malo da ispricam sto se dogodilo.. Jos mi nije najjasnije kako se desilo, zasto, a najvise mi nije jasna ljudska glupost.
Naime u nedjelju navecer uzeli smo leemoon u ruke, da se malo podruzimo s njom, pomazimo je u krilu posto spustanje na pod, stol ili bilogjde gdje rucak moze doci moze lose zavrsiti. Mislili smo da posto je leemoon u nasim rukama da je sigurna, da rucak ne moze toliko visoko do nje. Sve se desilo u sekundi. Sjecam se da sam vidjela rucak na stolu, cula vrisak i vidjela dlaku kako pada za ruckicom na pod.
Naime, kako smo bili pored stola, jer na njemu je bio kavez od leemoon, i kako smo mazili leemoon rucak je ne znam niti sama zasto skocila na stol i skocila na nju dok je bila u nasim rukama. Uhvatila ju je ravno za njezin maleni njezan vrat i rastrgala kozu, malena ima ugriz od jednog uha do malo ispod drugog. Naravno, rucak je pala, stresla nogama straznjim kao da je bole, i odskakutala dalje tresuci zadnje noge.
Odmah smo zvali veterinara, rekao nam je da ne diramo nista i da dodemo odmah ujutro u 8 da je pogleda. Cijelu noc smo je cuvali, mazili po njuski da nebi krenula dirati ranu. Spavala je kao andeo, pila je, jela, sve kao da se nista nije desilo, kao da nema tu odvratnu ranu. Nije bilo krvi hvala bogu.
Ujutro smo vec u 7 otisli kod veterinara, nismo mogli cekati, prenapeti smo bili. Uzeo ju je odmah kako smo dosli, rekao je da dodemo u 12..
Decko je otisao po nju dok sam ja doma pokusavala vidjeti kako je Rucak, cistila gajbice, spremala sve za nasu malenu hrabricu i da Rucak moze biti u svojoj gajbici za kaznu.. Ruckici nije nista (hvala bogu, bio je to veliki pad)..
I evo sto nam je veterinar rekao, rekao je da je to koza i da je ne moze sivati s obzirom da je poderana, da bi je sivao morao bi zrtvovati malo misica ali on bi to probao izbjeci, obrijali su joj oko rane, namazali s necim pasada rana izgleda kao da je sva krvava, ali rekao je da je to od toga s cim ju je namazao, probati cemo tri dana tako da vidimo hoce li samo krenuti zarastati, da izbjegnemo narkozu i operaciju.. Dobivamo antibiotik u pojilicu, u pola dcl vode..
rana danas izgleda bolje no popodne idemo kod veterinara, oko 6ipo ( kada prode guzva ) da je pregleda i da nam kaze da li smo na dobrom putu ili da se pripremimo na rizicnu operaciju..
Nismo spavali vec dvije noci, mazimo ju non stop, ali bas non stop, ona zecoplesari u svojoj gajbici, pije vodicu, papa puno, mazi se, znatizeljna je i pokusava pogledati sto ima tamo vani.. Kao da se nista desilo nije. Hrabrica velika..
Javiti cemo sta kaze veterinar.
Rucak nije kriva, ne krivimo je za njezino ponasanje, ipak smo mi krivi sto je nismo zatvorili dok smo se igrali s malenom, trebalo nam je biti jasno da bi moglo sve krenuti krivo kad je skakala na nas i grizla nas za noge dok smo leemoon donijeli u stan. No svejedno dobila je od decka nadimak demon. Danas smo je pustili vani u podne, napokon, draga je jako, ne rezi, ne divlja, sve je u redu. Mi smo malo vise na oprezu i vicemo na nju za svaki brzi korak ili skok, na stvari koje su sasvim normalne, no mi pusemo i na hladno. Nadam se da ce to jednoga dana proci.
Cijela situacija nam je nejasna i teska..

22 roochack.com