Grcenje

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Grcenje

PostPostao/la bunnyema » ned ožu 20, 2011 13:34 pm

Leemoon je super zeko, flegma, nije nasilna, agresivna, stvarno super miran mazni, druzeljubivi zek.. No vec dva dna vidimo kod nje da se povremeno stane kao da stuca grciti.. ono dva tri, puta se zgrci kao da stuca.. Bi se trebali brinuti oko toga? Kuglice su super, pisanje super, disanje normalno, ponasanje normalno, papamo puno hrane, pijemo puno i zecoplesarimo. samo se ponekad tako krenemo grciti.. sto bi to moglo biti?
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

Re: Grcenje

PostPostao/la Helga » ned ožu 20, 2011 13:40 pm

To sam i ja juce prvi put primetila kod Dobija...bas tako, nekoliko puta, kao da stuca... I ja se pitam sta je to... :huh:
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned ožu 20, 2011 13:49 pm

Kunići štucaju, možda je to u pitanju, štucanje
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bunnyema » ned ožu 20, 2011 13:56 pm

ali nema bas nekakvog zvuka.. sjende si poput macke i krene se tako grciti.. znaci moguce stucanje bez obzira sta ne cujemo stuc?
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » ned ožu 20, 2011 16:01 pm

;D ;D ..stuca decko...neka te to ne brine..moj cesto stuca i to mi bas bude smijesno...a sto se tice zvuka..oni inace ne prizvode nikakve zvikove, pa ni kada stucaju ;D
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Helga » ned ožu 20, 2011 16:15 pm

:thumb:
Sad mi je lakse. :zeko2:
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

Leemoonov zdravstveni karton

PostPostao/la bunnyema » uto ožu 22, 2011 14:32 pm

Evo napokon sam dosla k sebi i odspavala malo da ispricam sto se dogodilo.. Jos mi nije najjasnije kako se desilo, zasto, a najvise mi nije jasna ljudska glupost.
Naime u nedjelju navecer uzeli smo leemoon u ruke, da se malo podruzimo s njom, pomazimo je u krilu posto spustanje na pod, stol ili bilogjde gdje rucak moze doci moze lose zavrsiti. Mislili smo da posto je leemoon u nasim rukama da je sigurna, da rucak ne moze toliko visoko do nje. Sve se desilo u sekundi. Sjecam se da sam vidjela rucak na stolu, cula vrisak i vidjela dlaku kako pada za ruckicom na pod.

Naime, kako smo bili pored stola, jer na njemu je bio kavez od leemoon, i kako smo mazili leemoon rucak je ne znam niti sama zasto skocila na stol i skocila na nju dok je bila u nasim rukama. Uhvatila ju je ravno za njezin maleni njezan vrat i rastrgala kozu, malena ima ugriz od jednog uha do malo ispod drugog. Naravno, rucak je pala, stresla nogama straznjim kao da je bole, i odskakutala dalje tresuci zadnje noge.

Odmah smo zvali veterinara, rekao nam je da ne diramo nista i da dodemo odmah ujutro u 8 da je pogleda. Cijelu noc smo je cuvali, mazili po njuski da nebi krenula dirati ranu. Spavala je kao andeo, pila je, jela, sve kao da se nista nije desilo, kao da nema tu odvratnu ranu. Nije bilo krvi hvala bogu.
Ujutro smo vec u 7 otisli kod veterinara, nismo mogli cekati, prenapeti smo bili. Uzeo ju je odmah kako smo dosli, rekao je da dodemo u 12..
Decko je otisao po nju dok sam ja doma pokusavala vidjeti kako je Rucak, cistila gajbice, spremala sve za nasu malenu hrabricu i da Rucak moze biti u svojoj gajbici za kaznu.. Ruckici nije nista (hvala bogu, bio je to veliki pad)..

I evo sto nam je veterinar rekao, rekao je da je to koza i da je ne moze sivati s obzirom da je poderana, da bi je sivao morao bi zrtvovati malo misica ali on bi to probao izbjeci, obrijali su joj oko rane, namazali s necim pasada rana izgleda kao da je sva krvava, ali rekao je da je to od toga s cim ju je namazao, probati cemo tri dana tako da vidimo hoce li samo krenuti zarastati, da izbjegnemo narkozu i operaciju.. Dobivamo antibiotik u pojilicu, u pola dcl vode..
rana danas izgleda bolje no popodne idemo kod veterinara, oko 6ipo ( kada prode guzva ) da je pregleda i da nam kaze da li smo na dobrom putu ili da se pripremimo na rizicnu operaciju..

Nismo spavali vec dvije noci, mazimo ju non stop, ali bas non stop, ona zecoplesari u svojoj gajbici, pije vodicu, papa puno, mazi se, znatizeljna je i pokusava pogledati sto ima tamo vani.. Kao da se nista desilo nije. Hrabrica velika..

Javiti cemo sta kaze veterinar.

Rucak nije kriva, ne krivimo je za njezino ponasanje, ipak smo mi krivi sto je nismo zatvorili dok smo se igrali s malenom, trebalo nam je biti jasno da bi moglo sve krenuti krivo kad je skakala na nas i grizla nas za noge dok smo leemoon donijeli u stan. No svejedno dobila je od decka nadimak demon. Danas smo je pustili vani u podne, napokon, draga je jako, ne rezi, ne divlja, sve je u redu. Mi smo malo vise na oprezu i vicemo na nju za svaki brzi korak ili skok, na stvari koje su sasvim normalne, no mi pusemo i na hladno. Nadam se da ce to jednoga dana proci.

Cijela situacija nam je nejasna i teska..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » uto ožu 22, 2011 14:52 pm

kak to da imate dvije cure uopće? baš mi je žao... bez obzira na naše nesuglasice od ranije i sve to, nadam se da će ti cure biti ok, obje... pusa leemoon, nek se drži. vjerujem da će zarasti rana, nisu oni tak paperjasti kak se mi vlasnici bojimo (al bolje da se bojimo nego da ne poduzimamo ništa).
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyema » uto ožu 22, 2011 15:01 pm

a decko se zaljubio u nju kad smo isli kupovati sijeno.. Jos nismo bas sigurni je li uopce cura, samo sam mu rekla a uzme malenog zeku ako se toliko zaljubio ( to su rijetki trenuci kad covjeku krenu suze usred ducana i gleda u taj kavez ko da mu je unutra najvrijednije nesto. Malena je jako, ima 400grama.. Ali jako je znatizeljna i hrabra.. TO je bila ljubav na prvi pogled, morala je ici s nama..

hvala puno.. to nam puno znaci..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » uto ožu 22, 2011 16:18 pm

hm, a da, znam kak vam je. jučer ja kupujem u kokolu malticu i hranu, i vidim u kavezu tri malecke Zoe. iste, karamel sive. naravno, meni odmah oči pune suza, pitala me žena šta mi je... tak da znam filing. ma vjerujem da će se sredit to sve. Ručkicu vjerojatno još peru hormoni, nije se tak davno sterilizirala, a vjerojatno je i ljubomorna jer je dosad ona bila glavna. Možda neće biti lako, al držim fige da ih sparite napokon kasnije, možda ispadne da je Limun dečko pa se još i zaljube.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyema » uto ožu 22, 2011 16:47 pm

Da, Zoe, ona je jedan od razloga zasto sam ja bila protiv toga da uzmemo tako malenog zecica, a opet ni meni nije bilo svejedno kada bi pogledala ta slatka uheca.. Bol je sigurno strasna, znam da mi je bilo grozno i plakala sam cijelu noc nakon sto se to desilo, a ovo sto se desilo Zoe ta bol je sigurno neizdrziva.. Zoe nam je svima ostala u pamcenju kao medenjak, maleni andeo.. Nadam se da joj je odlicno u zecoraju i da pazi kao andeo na ostale zecice.. Iskreno mi je zao..
Nadam se da ce se sprijateljiti jednom i da ispadne da je Leemoon decko.. No stogod da je tog zecica vec neopisivo volimo..

Evo nas od veterinara, kaze da je "suuupeeer!!!", kaze da se moramosad malo potrpiti dok to ne zaraste skroz.. Objasnio nam je da iako izgleda grozno zapravo je u redu. I pohvalio je Leemoon za njezinu ravnodusnost prema svemu sto rade, bas kako je okrenu tako stoji, stagod da joj rade ona niti da bi mrdnula.. :) Dobili smo antibiotik za u pojilicu ponovno.. sutra na pregled u isto vrijeme.. drago mi je da ide na bolje.. :) sad smo mirniji..

Evo rane ali i da vidite kako je opusten kunic i kako smo flegma ( pa ovog kunica nista ne sekira.. :) tu je mahala uhekima dok sam slikala)

slika
slika
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan