ZUBEKIII,KAKO PREGLEDATI?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

ZUBEKIII,KAKO PREGLEDATI?

PostPostao/la Emma » sri stu 17, 2010 17:34 pm

Upravo sam imala okrsaj sa zecom,dala sam mu brusnicu i legla se ispod njega da vidim kako jede i poprilicno mljacka,nisam mu opce vidla zube.nakon toga sam mu pokusala pregledati zubeke i sad mi je toliko zao zbog mog pokusaja :sad: ja mu zelim dobro al on mrzi da mu se dira oko ustiju i nije dobro proslo,ugrizo me(inace me nikad ne grize) :sad: upiskio se jadan malo po krevetu i nakon toga sam ga nosila u narucju da se malo smiri,nije htio jabuke ni brusnice vise sto inace OBOZAVA,toliko se nadurio i otiso pod krevet :sad: moje pitanje je sto da napravim i najlakse saznam dali mu zubi pravilno rastu,tj.na koji nacin da ga pregledam,a da ne zavrsi ovako???ne zelim ga vodit veterinaru ako nema potrebe i izlagat ga uzalud stresu...hvala
Emma
Zečić
Zečić

Re: ZUBEKIII,KAKO PREGLEDATI?

PostPostao/la Filip » sri stu 17, 2010 17:39 pm

Ni jedan ne voli da se diraju zubi,od straha je to uradio,zao mi je,znam nastanu prave borbe izmedju vlasnika i kunica kada su zubi u pitanju,jedini trik koji po meni upali je da ga zamotas u neku krpu-peskir i lagano ga okrenes na ledja i polako prstima razvuces ustanca i brzo pogledas zube.U medjuvremenu mu se neznim glasom obracas i mazis ga po glavi. Srecno :zeko8:
Ana
Filip
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri stu 17, 2010 17:50 pm

Prednje zube probaj pogledat dok ga mazis pa malo samo zadigni usnice,barem moja to tako da....nebi mi dala da sad idem bas sa namjerom da joj zadizem glavu i gledam nego mi to sve u hodu dok se mazimo....zadignem joj na par sekundi usnicu gornju i sve se lijepo vidi...e sad neznam kolko je tvoj zeko sa tobom ali zbilja po meni ne trebaju nekakvi drasticni zahvati kao za druge stvari da se pregledaju prednji zubi...dok ovi zadnji se tako i tako tesko pregledaju,to ja mislim ni jedan zec nebu dopustil toliko otvorit usta,sa tim zubima se i kod veta mucimo da ih pogleda.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Filip » sri stu 17, 2010 17:58 pm

sanjita je napisao/la:Prednje zube probaj pogledat dok ga mazis pa malo samo zadigni usnice,barem moja to tako da....nebi mi dala da sad idem bas sa namjerom da joj zadizem glavu i gledam nego mi to sve u hodu dok se mazimo....zadignem joj na par sekundi usnicu gornju i sve se lijepo vidi...e sad neznam kolko je tvoj zeko sa tobom ali zbilja po meni ne trebaju nekakvi drasticni zahvati kao za druge stvari da se pregledaju prednji zubi...dok ovi zadnji se tako i tako tesko pregledaju,to ja mislim ni jedan zec nebu dopustil toliko otvorit usta,sa tim zubima se i kod veta mucimo da ih pogleda.

Da se nadovezem i da pitam.Slazem se,ali kunic uopste ne dopusta da mu dodirnem usta samo dozvoljava njuskicu.Poceo je puno skrgutati zubima dok lezi,spava ili skace.Razmisljam boli li ga nesto ili to samo da bi privukao dodatnu paznju.
Ana
Filip
Zečić
Zečić

PostPostao/la Emma » sri stu 17, 2010 18:04 pm

I meni daje da mu njuskicu diram,to mu pase.Imamo super odnos,pogrjesila sam sto sam to prenaglo napravila.Skrgutanje je (sudeci po stanjima kad ti to zecek radi) vjerojatno zbog srece i ugode,tako sam se barem tu informirala :wink: .Krivo sam postupila,sljedeci put cu to lukavije napravit,hvala na prjedlozima idem mu se ulizivat,jos je ljut :zmirko:
Emma
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri stu 17, 2010 18:07 pm

Emma je napisao/la:I meni daje da mu njuskicu diram,to mu pase.Imamo super odnos,pogrjesila sam sto sam to prenaglo napravila.Skrgutanje je (sudeci po stanjima kad ti to zecek radi) vjerojatno zbog srece i ugode,tako sam se barem tu informirala :wink: .Krivo sam postupila,sljedeci put cu to lukavije napravit,hvala na prjedlozima idem mu se ulizivat,jos je ljut :zmirko:

Hihihi....sad pricekaj da zaboravi malo na tu nesretnu epizodu pa nakon nekog vremena pokusaj ponovo :) ..moja recimo obozava kad joj se mazi nosek,to je u stanju satima sjedit na istom mjestu i uzivat...i onda fino drugu ruku iskoristim da malo zadignem gornju usnicu sa dva prsta i bas se sve fino vidi....nadam se da ces uspjeti u svakom slucaju na koji god nacin :zeko2:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Filip » sri stu 17, 2010 18:08 pm

Znaci sreca? cesto se desava tako skrguce zubima pa skoci do mene lize me pa ode :hop: super,hvala puno! Mazi ga brzo ce se razljutiti :dragi: Ne trebam paniciti sto su predni gornji za nijansicu presli donje?jedva da se pozna razlika tako je od ranije.
Ana
Filip
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » čet stu 18, 2010 0:11 am

neka ti neko pomogne. ti ga uzmi, a onaj drugi neka otvori usta..to traje par sekundi, a iznimno je bitno ;)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la kravica » čet stu 18, 2010 1:08 am

najlakse ce te im pregledat zubice ako ih primite u ruke i polagano okrenete na ledja. U roku par sekundi ce se potpuno opustiti i tada ja znam svoju kravicu pometnut na moja koljena i samo ju s jednom rukom malo pridrzavam a s drugom njezno i polako otvorim usta i pregledam zubice. Ne vole biti dugo u tom polozaju stoga ne oklijevajte previse. Uvijek se smire kada ih tako malo zabacite. A skrgutanje zubima u principu znaci da uzivaju, pogotovo kada ih mazite, poput predenja macke. A sto se lickanja tice, misljenja su podijeljena. Ja drzim da vas lickaju jer vam zele pokazat zahvalnost i vratit vam dio njeznosti, ali ima i druga strana koju drze veterinari, da vas lickaju zbog minerala i soli koji su vam na kozi....mislim da mi vidimo razliku kada nas lickaju zvekani?
kravica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Emma » čet stu 18, 2010 16:02 pm

budem to dns probala,mada sam mu jucer na sekundu digla usnicu al nije to to,moram ponovo....mene sivko lize kad mu se mazi ili ujutro kad spavam :zekoo3: trazila sam dns neku vocku ko debil po Zagrebu,i nasla sam jabuku :nowink: otrgnula sam grancicu pa cu mu to dat da proba jer mu se bas nesto gricka u zadnje vrijeme,a i zelim imat vrata u sobi :wink:
Emma
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » čet stu 18, 2010 20:22 pm

Ja sam Andji ispocetka pregledavala zube jedino kad bi zijevala ;D ;D ;D tako fino zinu, sve vidis... ;D :P
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la upsy » čet stu 18, 2010 21:44 pm

Uf, sad mi je lakše! Ja sam mislila da to samo ja nisam u stanju zecu zubeke pregledat. Kad je to veterinar radio činilo se tako jednostavno... :huh:
A glede grančica, nama je to isto gorući problem...hodala sam po kvartu i škicala ljudima u dvorišta. :cool:
Al, danas sam bila u Pet centru u Drvinju i tamo su dobili sušene grančice ljeske sa lišćem. To sam mu kupila i prasac mali ih je slatko tamanio :)
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la thunder » pon stu 22, 2010 14:31 pm

Eto da se nadovezem na ovaj predzadnji post. Ja sa svojim to inace rjesavam poprilicno bezbolno, iako je mrvicu dulji postupak. Kad si lezi neko vrijeme onda mu dodjem i mazim ga malo po njusci, malo po vratu iza usiju, pa malo po obrazima i tak idem u krug. Nakon nekog vremena (nekad krace, nekad dulje) ga toliko uspavam da pocne zijevati ko blesav i onda mu pregledam zubeke :) sve je u psihologiji :P
Pogledaj u oči našim zekama, kad u njima vidiš divan sjaj to je Cleo Johnnyeva - još je ona živa, znaj
thunder
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » pon stu 22, 2010 19:28 pm

Meni ni dan danas ne uspijeva pregledati joj zubice, ali zato muzu da ;D On to fino sve temeljito pregleda i za milo cudo njemu dopusta, a kad ja pokusam-samo zbrise ;D :P
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Filip » pon stu 22, 2010 22:29 pm

Uspeli smo Uspeli :hura: dozvolio mi je da mu pogledam zubice sam je legao i lizao ruku ja sam iskoristila priliku i bio je dobar nije se bunio.Gornji zubici su mu malo duzi od donjih :zeko10:
Ana
Filip
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan