Zeko smrdi

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Zeko smrdi

PostPostao/la moxa » sri stu 14, 2007 15:38 pm

Lola smrdi za popi..., otkad je dosla, sve se cisti barem dva puta dnevno (obicno i cesce jer se ne moze zivjet kraj nje), ali moje siroce smrdi ko tvor, kad dodjem s posla stan smrdi gore nego stala... Nije problem u stelji, nije problem u njoj kao da sama po sebi smrdi nego njen izmet, mokraca, opcenito sve oko nje pola sata nakon ciscenja smrdi ko ludo! Osim sto nije ugodno, mozda ima veze i sa zdravljem? Zato nisam ni sigurna kuda da stavim temu, ali eto, tu sam...
Glupo mi je kupati ju kada ona ne smrdi tako da mislim da ne bi nista time rijesila, guza i vrecice su ciste, ali smrde pa je mozda tu problem? Lady je pregledala kad je bila, ja jos jednom ovaj tjedan i stvarno to mi jedino pada na pamet... Sto drugo moze biti i sto da radim? Help, ne mogu luftat jer je vani hladno, a ovako se davimo svi skupa, uskoro ce mi ponestat svijeca, osvjezivaca zraka, zraka opcenito... :lud:
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lela » sri stu 14, 2007 15:41 pm

a kako smrdi? jel na mokraću ili drugo?
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sri stu 14, 2007 15:51 pm

Ni sama ne znam opisat, mislim da je na mokracu, ali opet ima i ono slatkasto po kuglicama, neka luda kombinacija, slatko-kiselo-gorko... Ma ne znam sa cime bi usporedila, gadno je! Ima istu kombinaciju za stelju kao Dusko i isto klopaju, ali kod njega ne smrdi!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sri stu 14, 2007 16:08 pm

hormoni njihovi mozda...ja sam znala to osjetiti kad bi bio kod mene netko s drugim zecom - kad bi taj netko otisao, moji bi poceli "smrdit"... ali to je bilo jako kratko i brzo nestalo :hm:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 14, 2007 16:21 pm

meni se najboljim za smrad mokrace pokazao pijesak za glodavce - neki ga ne vole ali on je mrak - neutralizira mirise potpuno!" Najgora je piljevina - ona odmah nakon pisanja smrdi ko kuga
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sri stu 14, 2007 16:23 pm

Lady Stardust je napisao/la:meni se najboljim za smrad mokrace pokazao pijesak za glodavce - neki ga ne vole ali on je mrak - neutralizira mirise potpuno!" Najgora je piljevina - ona odmah nakon pisanja smrdi ko kuga

a kakva su ti iskustva s prasinom sto se toga tice? jer poopy je kopac, strah me je staviti nesto takvo :hm:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sri stu 14, 2007 17:04 pm

Nama je pijesak bio koma, užasno se praši i pretvarao se u blato

drveni štapići su zakon :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » sri stu 14, 2007 21:48 pm

moxa, pa niš nije smrdilo kad sam bila?
jest da je moj njuh trajno uništila alergija na dlake...ali nisam ništa osjetila.

možda je od promijene hrane. nadam se da će se to normalizirati :wink:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 14, 2007 22:04 pm

rodisan se puno manje prasi od friskasa ja sam njega koristila. Blixic je ponekad kopala
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri stu 14, 2007 22:47 pm

Pa mislim da smo gore počeli sa "zeko smrdi", a ne piljevina, sanipet ili štapići smrde? :nowink:

Zeko u svakom slučaju ne bi smio imat nikakav miris (ako izuzmemo ono kad se tjera), jer ih inače u prirodi danas više ne bi bilo...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » čet stu 15, 2007 9:35 am

Moja greska onda, jer ona sama po sebi ne smdri, mislim da samo njene izlucevine smrde, navecer stavila samo sanipet i jutros opet sve smrdi... Ocito mi ne gine ciscenje bar 3 puta dnevno i dalje i onda je podnosljivo!
Ninocka, non-sop cistim wc-e, luftam, palim svijece i sl, zato se u pravilu ne osjeti, ali vec danas kad dodjem s posla znam da ce opet bit koma!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » čet stu 15, 2007 9:51 am

A tako već da. I ja sam se pitala kako to da zeko smrdi?
I kod mene moja znade smrdit upravo onakvim kiselo-slatkastim i sl mirisom kakav si opisala,ali samo kada se puno popiški dok me nema pa dođem doma i nije očišćeno . Potrebno je i oprati plastiku (kupila sam joj wc za mace da joj ima gdje velka guza stati ;D ) jer sam skužila da i ona vuče miris za sobom!
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » čet stu 15, 2007 9:55 am

Jos mi jedino ostaje probat ove drvene stapice za wc, mozda ce drzat dovoljno dok me nema na poslu i preko noci pa da predjemo na iscenje dva puta dnevno, jer ovako svo vrijeme mi odlazi samo na ciscenje, drukcije se ni ne druzim s njom :D
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » čet stu 15, 2007 9:58 am

zekica_poopy je napisao/la:hormoni njihovi mozda...ja sam znala to osjetiti kad bi bio kod mene netko s drugim zecom - kad bi taj netko otisao, moji bi poceli "smrdit"... ali to je bilo jako kratko i brzo nestalo :hm:

Pa sad mozda i ovo ima veze jer se zlato smrdljivo tjera, Dusko je jos lud za njom, vidjet cemo i za koji tjedan kad dogovorimo sterilizaciju hoce li se to s vremenom promjenit!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bubica » čet stu 15, 2007 11:17 am

A mozda da joj i zlijezde provjeris? :wink:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan