Sterilizacija zeke peke=)

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

PostPostao/la Klio » sri lip 11, 2008 18:28 pm

Cao curke, vidim vesela tema za dinu :D :D :D
Pa Dinka, ovde lepo na forumu rekose vise puta, MOZE da se kunici razlicite vrste pare, ali da to nije dobro... Mislim oni UVEK mogu da se pare, neki moji prijatelji imaju iskustva da su imali kunice i da su ih videli kako su se parili cak sa pacovima :omg: pa su ih ispoklanjali i nisu vise zeleli da ih drze :sad:

Inace, sto se kunica tice, veceras bi trebalo da me vet spoji sa tom zenom, pa cu videti koje su joj vrste kunice. A ako je sve ok onda mozemo da organizujemo orgije u cetvoro za njih ;D ;D :D
Imam osecaj da bi ova dvojica nasih nagrabusila od njih dve, posto su blentavi.
Kastracija kod ovog veta kosta 1500 din, i sto mi se dopada kao covek. Moji prijatelji sa kojima sam bila kod njega kazu da on ne zeli da odustane od spasavanja ni jedne zivotinje cak i kada su mali izgledi... Daje sve od sebe....
Inace tvoj i moj bi vec jednom mogli i da se upoznaju. Ne postoji opasnost da jedan ostane trudan :D :D :D :D

Bila sam u Pet centru na Novom Beogradu,pre mesec dana i supeeeeer je. Za ovaj drugi nisam ni znala. I naravno, nakupovala ovom mom svasta nesto i sto je vec imao i sto nije. Kupila sam transporter jako povoljno,onaj za mace i kuce od 5 kg, Atlas 10. Ima svasta nesto za kunice ali mi se ne dopada izbor hrane, nemaju malticu za kunice a Camina pet vital verminex protiv buva je bezobrazno skupa.
Gajbica ima milion.... I uopste nisu skupe. Kupila sam mu tunel koji obozava samo ja nesto ne umem da se snadjem kako da ga namestim da ostane tako da moram stalno da ga popravljam.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dina » čet lip 12, 2008 16:06 pm

:zubko:
kako je proslo spajanje? koje su rase zecice? da li ste se dogovorile nesto :upitnikk:

tvoj zec je cesto napolju ili je u kontaktu sa drugim zivotinjama kad ti treba Camina pet vital verminex protiv buva? Videla sam slike na nekoj temi Krcka u setnji... kako je opusten, divno ga je gledati njuskica slatka
moj jos nije bio u kontaktu ni sa jednim zecom, volela bih da ga vidim u drustvu i bas me zanima kako bi se ponasao, i dalje je dosta plasljiv :plasljiv:

kastriranje samo 1500? meni je veterinar trazio 5000 :shocked: znaci ne mogu da verujem...

mozes li da mi das neki kontakt tog veterinara, pa da ga posetim, ja u svakom slucaju planiram da ga vodim u julu- sredinom ili krajem ?
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » čet lip 12, 2008 16:20 pm

Cure, koliko je 1500 i 5000 u eurima ako nije problem? :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ladybug » čet lip 12, 2008 16:46 pm

Klio je napisao/la: Kupila sam mu tunel koji obozava samo ja nesto ne umem da se snadjem kako da ga namestim da ostane tako da moram stalno da ga popravljam.

Hihiii slika

I Musek obožava svoj tunel! Non stop trči nutra van, svaki je dan na drugom mjestu pa je zanimljivo!
Ne znam za tvoj, no moj tunel na svakom kraju ima neku željeznu šipku koja se ili uglavi negdje (radijator, zemlja...) ili je većinom samo položeno na tepihu ili balkonu! Ja mu još stavim slamice unutra da ima kaj raditi dok ide simo tamo. Taj tunel je nakon kartonskih kutija jako dobra stvarčica! slika
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la dina » čet lip 12, 2008 17:06 pm

Charlie je napisao/la:Cure, koliko je 1500 i 5000 u eurima ako nije problem? :)

1500= 19e

5000= 63e
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » čet lip 12, 2008 17:11 pm

Možda je razlika zbog narkoze i/ili postoperativne njege..kod nas je praksa da se daje antibiotik poslije kastracije, je li to uključeno u cijenu?

kod nsa je kastracija uglavnom oko 40 eura
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » čet lip 12, 2008 21:11 pm

Nije bilo jos parenja jer on ne moze da nadje telefon od te zene... Zagubio ga je negde, javice mi se kada ga nadje.

I kod nas je kastracija po mnogim drugim ordinacijama koje sam zvala 40 evra, ali ovaj vet.ima neki drugaciji odnos prema svemu tome.
Recimo moja prijateljica je odlucila danas da uspava macu jer ima zaista gadnu povredu, ali on to ne zeli. Bori se za zivot zivotinje do kraja, i cak ne uzima novac za to, ili uzme samo za troskove leka, igotovo uvek duplo manje nego sto bi to naplatili u nekoj drugoj ordinaciji.
Rekao joj je da on ne moze da uspava ni jednu zivotinju i ako ona to zeli neka ide kod nekog drugog.
Neznam za antibiotik, pitacu ga, ali kada je u subotu operisao njenog macka, dao joj je longacef za dzabe da nosi kuci da mu daje nekoliko dana. A kastraciju za macu naplacuje 1500 din sa antibiotikom.
Sto se tice kastracije zeceva, kaze da nije logicno da bude toliko skuplja kastracija od samog zeca, a zekica kod nas kosta najvise 20 evra u Pet centru, i on ne zeli da uzima vise novca od toga.
Neznam, za sada mi se cini potpuno ok. Njegovo ime je Vlada a ordinacija se zove Rot i nalazi se na Vracaru. Njegov mob.je +381641124245
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » čet lip 12, 2008 21:19 pm

Da krcko je u kontaktu sa zivotinjama od moje prijateljice koja me je i nagovorila da ga kupim :)

Kada odem kod nje za vikend u okolinu Beograda, ima kucu i puno maca i 2 kuce, kokoske, pilice, golubove...
Ovog mog su u pocetku vrebali kada je bio mali da ga nekako capnu i pojedu, a sada je odnos super...

Mislim da nezna da se razlikuje od kucica i mace, ne voli da ga maltretiraju a oni su sa njim totalno zbunjeni pa ga i ne dave, krenu ali on im stavi do znanja da nije za igru i to prodje tako.

Inace uziva u setnji. I moram napomenuti da on seta mene a ne ja njega i svi koji me gledaju kada sam sa njim na povocu crkavaju od smeha....
Ne smem da ga pusti ali ne mogu ni da ga stgnem pa mozete misliti na sta to lici...

A pase ko neka krava :P
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » sub lip 14, 2008 1:17 am

Povlacima ovo za veta Vladu iz Rota.
Nesto se desilo macku od moje prijateljice i mora je biti uspavan, izgleda da je on propusti nesto vrlo vazno, da na snimku vidi da mu je i kicma slomljena iznad repa.
Hajde da se ja jos malo raspitam, pa ovde onda javim da li je ok da se kod njega ide za zekicu ili ne i gde imam sigurnu preporuku.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dina » čet lip 19, 2008 1:50 am

:dragonn-ccc-e:

ufff zao mi je macka

uvek me rastuze i iznerviraju takve situacije :zeko4:

ne znam da li si videla na ovom forumu, koji je u sustini za sve zivotinje osim za zeceve, otvorena je tema o veterinarima za glodare, iznenadila sam se kad sam procitala za veterinarski fakultet

http://www.zivotinjsko-carstvo.com/foru ... =3968&st=0
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » čet lip 19, 2008 19:57 pm

Dina, ja sam ovde vec pisala o mom losem iskustvu sa doticnim profesorom za egzoticne zivotinje, ovde jedinim kojeg postuju da nesto zna o kunicima....
Nadji negde temu Mnogo nedoumica oko Krcka, u pocetnicima.
Covek bukvalno nije znao da mu odredi pol a Krcko je imao vise od 3 meseca, a da ti ne kazem da je rekao da ce rasti do 5 kg i da nema sansi da kunici ikada nauce da idu u wc gde treba kada su u stanu slobodni.... :ljut: :omg:
Jaaaako sam se razocarala i sada stvarno imam problem...
Dodje mi da ga spakujem i prokrijumcarim preko grane i odnesem za Zagreb da ga kastriraju u Bubi
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kinkirinki » pet srp 25, 2008 18:03 pm

Ja imam 3 muška zečića i stari su 4 godine a dobro se slažu samo sšto se ova dva međusobno pare!! a jedan koda je izbačen iz društva!! :ljut: :sad:
Šta da napravim, da ih kastriram?
Žensko sam, samo mi je stari nadimak tak da nebi bilo...
Kinkirinki
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub srp 26, 2008 9:45 am

Ako se ne tuku ne treba jer su oduvijek zajedno. Ova dvojica se ne pare nego naskakuju iz nekih drugih razloga. A kada ih je troje uvijek se jedan drži po strani
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kinkirinki » sub srp 26, 2008 12:20 pm

Aha, jako tajanstvena bića :P !!!
A to naskakivanje mi izgleda isto ko parenje!!
Žensko sam, samo mi je stari nadimak tak da nebi bilo...
Kinkirinki
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan