Pozdrav
Imam sljedecu situaciju i molila bi za malu pomoc...
Imam 2 odrasla kunica. Cura i decko. 6,5 i 6 godine. Fine godine u svakom slucaju
Muski zeko je kastriran, maza najveca na svijetu. I stetocina najveca na svijetu
Zeko je veliki, 3 kile, pravo musko.
Cura je manja, pahulja bijela. Nije sterilizirana. Tu i tamo skoci na decka. Znam, trebala sam ju sterilizirati 'jos onda' ali prije 6 godina nisam bila dovoljno educirana kako samovoljno tako ni od strane veterinara.
Cura i decko se izvrsno slazu, jako se vole, ljube, maze i paze.
Problem je taj sto cura ne voli nikoga osim njega. Na mene jako puse i zaista ne voli ljude. Nikad nikakve traume nije imala, dala sam joj, i jos dajem, puno vremena i razumijevanja, ali ocito je takav tip. Voli samo svog decka.
E sad je situacija takva da smo nakon 6 godina ljubavi u dvoje dobili malu prinovu, ovnolikog malog zekana. Jedino jos nisam jos sigurna je li musko ili zensko
Posto ja svom muskom zekanu stvarno vjerujem i znam da je dobar s drugim zivotinjama, isto tako sam mu dala da pridje malenom i odmah su nasli konekt vezu. Malo ga/ju je zaskocio, ali odmah netom je pala pusa.
No cura me uzasno muci jer vec sad vidim da ce biti problema... Jutros sam ih svo troje pustila u isti prostor s puno manjih rupa i mjesta za skrivanje koje je mali zekan vec upoznao. Cura ga je odmah isla agresivno loviti, a muski zekan je stao u obranu i njega je ugrizla, dlake su poletjele...
Uglavnom, molim bilo kakav savjet siroke primjene... Sto da radim sa curom koja je po defaultu ocito malo 'desocijaliziranija', povucenija i agresivnija prema svemu i svacemu sto nije njezin dragi...
Unaprijed hvala na savjetima