Stigle bebe a ja neznam sta cu...SLIKICE

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 12:42 pm

Znaci skoro nisam videla tako lepu devojcicu, ista je Stefi samo bela. Velika je ali nije puno teska valjda jadnica nije puno ni jela, od kada je dosla ne prestaje da jede. Samo jeeeeeedeeeee i onda malo odmori pa opet jeeeeeeede :D

A bebe, pa ja sam jos sinoc primetila da su se sakrile pod seno i piljevinu, ali je malkice jedna glavica virila, ali jutros sam se uplasila da ih je pojela. Majke mi ;D

Gledam u taj mali kavez, a ono seno i piljevina skroz totalno ravni, nigde nicega, nije bas to tako debeo sloj da ne bi moglo nesto da se nazre.
Blejim ja sa svih strana, nista, e dok nesto u jednom trenutku nije pocelo da mrda i suska, samo sam shvatila da su tu, a nemam pojma u kom cosku nista se ne vidi ;D ;D
Malena jede, puuuuuno, dala sam joj jutros iz ruke sargarepu i jabuku,stavila sam joj i grancice od jabuke sa suvim liscem sto mi je Jolnada dala. Odmah pocela da jede.
Deluje jos uvek bojazljivo.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lady Stardust » čet stu 12, 2009 13:54 pm

A micek, ona je bila gladna :cry:

Bude to sve ok, sad kad papa :)

Bebe provjeri ali ne previse ali cim se ne glasaju trebalo bi biti ok. Mislim da mozes lagano razgrnuti i provjeriti jel sve ok.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Euena » čet stu 12, 2009 14:21 pm

Euena, znacila bi mi tvoja pomoc kada bude sterilizacija Biberka, to je na Novom Beogradu a ja zivim u Jerkovica. Trebat ce mi prevoz kolima, daleko je bas za taksi, a i da ga vucaram gradskim prevozom i hladno i daleko.

Nema frks, samo mi je vazno da se dogovorimo par dana ranije, da mi nesto ne uleti bas u to vreme, pa da onda ne mogu...

Euena nash vozach smjesko ne znash u shta si se uvalila kad si se ponudila cerek

Hehe, ma meni puno srce kad mogu bar nesto da uradim za ova mala bica... a kad nisam strucna ni za sta drugo osim voznje... ;D sta da radim...
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 15:27 pm

Euena je napisao/la:
Euena, znacila bi mi tvoja pomoc kada bude sterilizacija Biberka, to je na Novom Beogradu a ja zivim u Jerkovica. Trebat ce mi prevoz kolima, daleko je bas za taksi, a i da ga vucaram gradskim prevozom i hladno i daleko.

Nema frks, samo mi je vazno da se dogovorimo par dana ranije, da mi nesto ne uleti bas u to vreme, pa da onda ne mogu...

Euena nash vozach smjesko ne znash u shta si se uvalila kad si se ponudila cerek

Hehe, ma meni puno srce kad mogu bar nesto da uradim za ova mala bica... a kad nisam strucna ni za sta drugo osim voznje... ;D sta da radim...

Ma strucna si za ono sto je u hitnim lsucajevima vazna stavka, tako da ne brini :D :D :D
Hvala Euena puno, imacu na umu da ti javim na vreme. Nekako jos nemam srca da ga stavim pod noz, on se neprestano goji i mrsa, nagoji se ko loptica i taman mi srce na mestu on kao da iskaki sve i opet isti.
Ali valjda tu nema pomoci, takav je. Cak je i ova mrva sto je dosla veca od njega :D :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 15:32 pm

Lady Stardust je napisao/la:A micek, ona je bila gladna :cry:
Bebe provjeri ali ne previse ali cim se ne glasaju trebalo bi biti ok. Mislim da mozes lagano razgrnuti i provjeriti jel sve ok.

Kada sam dosla s posla odlucila sam da je malo pregledam, jer malena bas kija ili kaslje, neznam kako to da nazovem.

Prvo sam mislila od sena, medjutim bas sam je posmatrala i nije, onako stoji samo i kasljucka. Neznam sta da radim, vitamine ima, sada sam joj dala radica (koji je smazala u trenucu oka :D ) i rukole.
Znam da antibiotik ne sme zbog beba, ali se bojim da nema neku upalu.

Uzgred skratila sam joj kandze a ne nokte, bili su veeeliki, i primetila da joj je ukakana guza.
Proverila sam da nije proliv od promene ishrane i nije, vec gooooooooomilaaaaaaa vitaminki, sto spljostenih sto celih. ;D

To me podsetilo na Biberka kada je dosao kod mene, ista prica, kasljuckao, i imao gomiluuuuu vitaminki, dok se nije stabilizovao, i posle je super.

Sada je bas jako kasljala (kijala) kroz nos, provericu da joj se nesto nije zavuklo u nosic, ali me vec jako brine.
Da li smem da joj dam ehinaceu. Ona je jaka, da li smem zbog mleka?

[b][b]PS. editujem da je nosic vlazan i stvarno se sada brinem. Nema nista u nosicu. Kaslje slicno Spajku na pocetku pre nego mu se zakomplikovala upala.[/b][/b]
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » čet stu 12, 2009 15:48 pm

Možeš joj dati ehinaceu, to je prirodno, možda nešto manju dozu, barem na početku. Jadno malo stvorenje, gladna i zapuštena. Sreća da je tako završilo. Možeš joj vitamine u vodu dati, ne znam da li ima kod vas Opti vita
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Raul » čet stu 12, 2009 15:58 pm

I pazi da je ehinacea bez alkohola
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » čet stu 12, 2009 18:09 pm

Klio ako hunjka slicno spajku ne bi bilo lose da joj isperes malo nosic fizioloskim kao sto sam ja radila..
pokazacu ti kako..
nama je pomoglo, znas i sama..
Samo mi reci koje su joj boje nozdrve.. svetlo roze ili tamnije?
I kakav ti je nosic kada napipas?

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 18:35 pm

Napisala sam vec ranije da joj dajem Opti vit uvodi, a naravno da je ehinaceo bez alkohola. Imam ja celu apoteku za zecove, sto se moglo nabaviti i ovde, a sto ne preko Ledy :wink:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 18:36 pm

dHarma je napisao/la:Klio ako hunjka slicno spajku ne bi bilo lose da joj isperes malo nosic fizioloskim kao sto sam ja radila..
pokazacu ti kako..
nama je pomoglo, znas i sama..
Samo mi reci koje su joj boje nozdrve.. svetlo roze ili tamnije?
I kakav ti je nosic kada napipas?

Svetlo rozi, ne hunka samo nesto slicno, izmedju kaslja i kijanja. Nije bas klasicno hunkanje kroz nos, nego nekako bas kako rekoh.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 19:19 pm

Kijanje je sve ucestalije, i jace.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » čet stu 12, 2009 20:20 pm

trebat će terapiju...može antibiotik....vitamini,imunitet joj je pao...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 20:29 pm

Lilo je napisao/la:trebat će terapiju...može antibiotik....vitamini,imunitet joj je pao...

Jel enorxin? Kupim ga sutra. A veceras cu joj piknut jedan vitamin i pocet sa ehinaceom.
Iz sata u sat sve cesce i jace kija. Grize me savest da sam joj ja nesto uradila jer tamo u petchopu nije tako kijala.
Delovala je jadno, ali ne i bolesno.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » čet stu 12, 2009 20:53 pm

Enroksil.....možda i je gore....promjena temperature okoline! jer vjerujem da joj tamo nije bilo baš toploa bome ni kod uzgajivaća! sad u stanu ima sigurno 22.C....i eto ti hunjavice taj tren!Piknite joj vitamine B complex + C i enroxil S.C!I ne pikajte kod butića samo već i na plećku!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Klio » čet stu 12, 2009 21:15 pm

Ok. piknula veceras. Enroksil a ja lupam enroxin :blush:

Pa nije tamo ovako cesto kijala, sigurno bih primetila i u kolima ka kuci.
Imunitet joj jeste slab, vidim po njoj da je sva izmrcvarena. Ali bebe napreduju.
Pipala sam im stomak, oni postaju loptice, a ona nema bojazni da predamnom dok je posmatram udje u deo gde je gnezdo da ih podoji, samo strpljivo ceka da se odmaknem.
I doji ih vise od dva puta dnevno, cini mi se. Mnogo su napredovali od sinoc, za samo jedan dan.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan