ljudi bojim se za mog capija pomognite pljizzzzzzzzzz

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

ljudi bojim se za mog capija pomognite pljizzzzzzzzzz

PostPostao/la zeko capa » pon lis 13, 2008 14:20 pm

dragi moji evo vidio sam da neki striko prodaje zeke na ulici i da su preplaseni od tih silnih ljudi koji im lupaju po kavezu, pa sam odlucio zamoliti sefa da mi isplati tjednu placu unaprijed, da ga mogu "spasiti", evo i sad je zeko tu strikan je rekao da ima mjesec dana, patuljasti je i ima irokez frizuru, kad se ispruzi ima oko 20-22 cm,

danas je kakao tzv vitaminsle kuglice ( baar se nadam), jer nisu bile vodenaste nego masne slijepljene u jedno klupko, tokom dana se stanje malo normaliziralo, recite mi sta da radim da mu dam vodu u zdjelicu ili na onu dudalicu, s cime da ga hranim striko reko ne mu davat svijeze nista jer je jos kao mali . molim vas pomagajte :hm:
U iščekivanju malih bebica
zeko capa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Janica » pon lis 13, 2008 14:35 pm

jao siroti mali zeko .. :(

pogledaj si ovdje ti pise sve za pocetnike! http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=3

do 6 mjeseci starosti ne smiju nista zeleno, samo sijeno, vodu i hranu za male kunice..

za prvu ruku prouci sve informacije ovdje i pitaj sto god ti treba, tu ima puno iskusnih cura koje ce ti pomoci..
proljev je jako opasan za male kunice, mogu uginuti od posljedica u roku jednog dana!
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 13, 2008 14:42 pm

Joj jadni zeko ili jadni oni koji nisu imali sreću kao tvoj da ih netko uzme tko će se brinuti za njih. Daj mu puno sijena za početak i vode u zdjelici, ne vjerujem da je naučen na pojilicu. Kasnije možeš probati i sa pojilicom. Kupi mu hranu za bebe, pakiranu, ne onu otvorenu i pročitaj na ovom forumu kako dalje sa hranom, smještajem i ostalim stvarima :) tu smo za sva pitanja :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko capa » pon lis 13, 2008 14:50 pm

ma pije on na pojilicu preko moci popio je na pojilici negdje oko dec vode, evo sada kaki kuglice ali su jos malo masne, nesto sam tu kao procitao da nije bas dobro davati vodu u zdjelici nesto u vezi sa vlaznim podbradkom :blink:
zeko capa
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko capa » pon lis 13, 2008 14:54 pm

i skace po stanu kao lud ali kad ga ocu uzeti u narucje bjezi, odrezao sam kuhacu i stavio mu to da gricka sjena ima u posudici i alo san stavio na vrh kaveza tako da se mora dignuti kad ide papat i cjelo vrijeme je pusten samo pazim da ne gricka kabele :) bilo kakav savjet je dobrodosao jer zelim da mu bude lijepo kod mene i da sto dulje pozivi ne zelim da, mu naudim svojim neznanjem ili kakvom pogreskom, proucvao sam sajt ali treba mi puno savjeta za ovakvog klinca :rolleyes:
zeko capa
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 13, 2008 15:03 pm

Nemoj ga uzimati u naručje, ne vole to, nisu ljubitelji visina. Bolje sjedni ili lezi na pod i pusti njemu da on tebi priđe :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la siga » čet lis 16, 2008 16:04 pm

Ajoj vidili smo to prodavanje na štandu. Kastav blizu Opatije. Nisam znala da je to opća praksa :sad: .

Tebi čestitamo na malom uhatom i nekoliko savjeta:
Za prehranu najbolje pročitaj sve ovo i to detaljno http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=10
Svi ti to ponavljaju: NE ZELENO dok ne napuni 6mj a i tada uvodi postupno.
Izbjegavaj ono što prodaju pod poslastice u pet shopovima, nauči ga da mu maltica, brusnice ili jabuka budu kao poslastice
Sijena (najbolje domaćeg) uvijek i neograničeno.
Ako već nema, nabavi mu onu posudu koju zakačiš sa strane na gajbicu pa on izvlači sijeno. Ali neka ima još negdje neku kutiju za igru i unutra isto sijeno.
Vodu mora imati uvijek svježu.
Najsretniji je kad je stalno slobodan, ali u tom slučaju ti zaštiti kabele. Imaš kupiti one plastične štitnike i stvarno nisu skupi. Za sve kablove po našem stanu cca.20,00kn
Puno ga mazi. Najviše po glavici i iza uha. Ako čuješ da škrguće - znači da voli ;D . Nemoj ga na ništa siliti. Ako vidiš da nije maza i da je plašljiv lezi pored njega na pod da te upoznaje. Hranu (ja preporučam cuni junior nature) mu davaj malo i iz ruke. Tako se zbližavate :wub:
Što se tiče kuglica i piškenja.. :lud: ja taj problem sebi ne znam riješiti ali imaš dobru metodu http://www.youtube.com/watch?v=FCA8c9D4T4I&NR=1
Gajbica mu ne smije biti premala. Zeko naraste i mora imati mjesta da se fino protegne.
Malo pogledaj i o rezanju noktića i linjanju i sličnom da imaš spremno znanje :wink:

I ne brini. Čim ti toliko brineš i ispituješ kako što treba, sigurna sam da će mu biti dobar dom :hopic: .
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet lis 16, 2008 17:21 pm

Molim te promijeni naslov teme jer mi je srce stalo kad sam ga pročitala. Vidim da nema neke panike. Najbitnije je da ga pravilno hraniš, a ostalo ćeš polako ovdje naučiti čitajući
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan