Hitno pitanje ????

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Hitno pitanje ????

PostPostao/la Mary » sri lis 06, 2010 14:09 pm

Za vikend bih trebala da idem van grada (30km) na dva dana , kod mame u posetu . Nemam , zaista nemam kome da poverim Mary , posto i moj decko , sa kojim zivim , ide samnom . :sad:
Zanima me kako bi zeka podneo put od pola sata , kolima ? Posto bih ga povela sa sobom , i da li bi to za njega bilo lose ? Tamo gde idem je isto velika kuca , mogao bi da trcka slobodno po ceo dan. Ali se plasim da ga nova kuca i put ne traumiraju ..
Da li je bolje to , ili da sedi u svojoj gajbici sam dva dana ? :sad: :sad: :sad:
Molim vas odgovorite mi ... Potpuno ne znam sta da uradim ...
Mary
Super Zek
Super Zek

Re: Hitno pitanje ????

PostPostao/la sanjita » sri lis 06, 2010 14:15 pm

Samog ga definitivno nemoj ostavljat...tko bi mu dao hranu,promjenio stelju?...mislim da mu put od pola sata nece skoditi,tu ima clanova koji su svoje kunice vodili sa sobom isto na put koji je znao trajati satima i sve je bilo u redu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri lis 06, 2010 14:17 pm

Pola sata autom je sasvim prihvatljivo. Možda će se malo bojati jer mu je to novo iskustvo, ali nauče se oni. Kada dođete u novi prostor neka mu ipak na početku kretanje bude ograničeno, dok ne vidiš da se lijepo opustio :)
Nikako ga se ne smije ostavljati samog 2 dana
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mary » sri lis 06, 2010 14:18 pm

Pa i ja ga ne bih ostavila samog nikad , ali stvarno nemam koga da ga cuva :(
Znaci smem da ga vodim , jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej :zeko3: :zeko3: :zeko3:
Hajde ako vidi neko ko je vodio svog kunija negde neka mi pise kako je bilo :zeko3:
Hvala !!!
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri lis 06, 2010 14:29 pm

Evo imas recimo ovu temu pa procitaj malo tudja iskustva

viewtopic.php?f=7&t=4470

Ima jos toga po forumu samo treba potrazit.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 15:46 pm

pre mesec dana sam putovala kod tetke na odmor.zeku sam ostavila kod sestre na cuvanje.posto nisam imala transporter a nemam ga ni sada :sad: ja sam ga zajedno sa kavezom nosila dve ulice dalje od mene. kada je stigao u novi prostor jako se uplasio ali se oslobodio brzo bilo mu je lepo jer je imao slobodu da se setka po stanu vise nego sto je bio u kavezu.tako je bilo nedelju dana.kada sam se vratila po njega jako se obradovao meni non-stop me je lizao i mazio se i gurkao njuskicom trazio je da ga mazim to me je iznenadilo mislila sam da ce me zaboraviti maji moj jako mi je nedostajao tada.vratila sam ga kuci bio je srecan skakutao je okolo ali vec sutradan je jako jako bio tuzan i nemoguc u kavezu jer je navikao da bude pusten :sad: i od tada pustam ga povremeno na pola sata sat.ostatak dana je u malom kavezu :sad: mislila sam da preuredim jedan kavez od kuceta sto sam imala pa da ga ,,preselim,,u taj veci je od ovog sada troduplo ali mi je potrebno dosta materijala zice i ostalog...... :hm:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sri lis 06, 2010 15:57 pm

Ako ga sada puštaš na pola sata sat koliko si ga onda puštala prije nego je bio kod tvoje sestre?

I zašto ti treba toliko materijala ako već imaš taj kavez za pse? Ako ga samo preuređuješ nebi trebalo biti potrebno puno radova, a samim time ni materijala. :) Svakako preporučujem da ga probaš preurediti, ako želiš možeš staviti i sliku (u neku prikladniju temu da ovdje ne odemo u preveliki offtopic) pa ti možemo pomoći sa prijedlozima. Ja osobno jako volim petljati oko takvih stvari pa ću ti pokušati pomoći koliko mogu. :zeko1:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 16:09 pm

hvala ti puno.moram preurediti ni sama ne znam kako jer ima velike razmake izmedju resetaka a zeka moze provuci glavu i udaviti se ne daj Boze. jednom prilikom kada sam rasirila taj kavez sam je uleteo umutra i poceo da provlaci glavu jako sam se uplasila i ispustao nekakve jako jako cudne zvuke ne znam sta mu je bilo :sad: videcu ako ne nadjem prikladnu temu za to napravicu novu jos samo da skontam kako se kace slike na forum :P ja bi petljala oko tog kaveza sada za vikend pa ce mo naci neko resenje ako je vec neko raspolozen da mi pomogne :D :zeko1:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sri lis 06, 2010 17:28 pm

Pa zasto mu u pet shopu ne kupis novu lepu gajbicu za zeke ? Ne kosta to mnogo , ja sam moju platila 1200 dinara i jako je lepa , taman za spavanje i ruchak :blush:
Mislim da trebas da ga pustas vise van. Zbog njegovog zdravlja . Moj malisha je napolju uvek kad sam ja kuci . A to je vise od pola dana. I bas je srecan. Zeka je zivotinjica koja treba da ima slobodu .
Ovde imas jako zanimljive predloge za kucice i dvorista viewtopic.php?f=7&t=72 pogledaj !
Mada je najlakse kupiti lepu udobnu gajbicu za zeku :happy: Moj zeka je mali pa je gajbica tri do cetiri puta veca od njega . Imas raznih velicina u petshopovima.
Sto se slika tice , ovako :
Idi na http://photobucket.com/ registruj se i prvo tamo uploaduj fotografije . Veoma je jednostavno , videces vec . Kad zavrsis sa uploadom slika , samo kopiras IMG kod koji je poslednji od cetiri ponudjenih kodova za kopiranje (ti kodovi stoje pored fotke) i zalepi taj kod na forum (nije potrebno da ovde gore na forumu pritisnes IMG dugme , posto na photobucketu vec postoje gotovi IMG kodovi) To bi uglavnom bilo to. :zeko1: :zeko1: Javi kako si prosla :zeko3: :zeko3:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri lis 06, 2010 17:28 pm

Pola sata u malom kavezu je zbilja puno premalo,oni se moraju kretati....pa probaj naci bilo kakvo rijesenje za pocetak...vec sad kad su ti se ponudili pomoci,to bi bilo super da sklepas nesto barem kao privremeno rjesenje. Osim toga zasto nebi mogao vise vremena provoditi vani,bez obzira na gajbu?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mary » sri lis 06, 2010 17:32 pm

Evo zanimljivih
slika
slika
slika
Ovde mozes cak i decu da cuvas :zeko7: :zeko7: :zeko7:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sri lis 06, 2010 17:33 pm

sanjita je napisao/la:Evo imas recimo ovu temu pa procitaj malo tudja iskustva

viewtopic.php?f=7&t=4470

Ima jos toga po forumu samo treba potrazit.

Hvala punoooooooooo :)
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 17:58 pm

problem je ja sam svuda gledala kaveze i imaju samo ovako male kao sto ja imam.zaista kada gledam na internetu raspametim se koliko ima lepih i prakticnih :sad: sada sam u tom ,,fazonu,, moram zeki da napravim vece jer ne mogu da ga gledam tako u malom prostoru i ja bi prolupala na zalost :sad: imam jedan prazan prostor u sobi pa sam mislila da nesto sklepam na spratove-nivoe da bude kavez ako ne uspem da prepravim ovaj za psa privremeno. :hm: imam gomilu ideja ali treba to i napraviti,svuda sam trazila gotove kaveze i nista nema takav kakav sam ja zamislila a ovaj mali sam cak i preplatila 3000din strasno tada nisam znala nista a sada kad bolje razmislim ne vredi ovo malo toliko al sta je tu je :)
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sri lis 06, 2010 18:12 pm

Ne mogu da verujem da u Novom Sadu nema :dry: Bas bezveze .
Nista . Onda sama . Probaj da nadjes po podrumima , ostavama nesto staro tipa deo od ormara , neke daske , nesto . Pa sve to lepo izribaj , sterilisi , uhvati cjaleta , dedu , strica , tecu , ovo , onog , ko god zna da barata sa tim stvarima i pravite nesto lepo i kreativno za malog zekicu . Stavi mu neke igracke , punoooo sena , vode , svega da ima u izobilju . Napravi mu mali raj :)
Njemu nije lepo u zatvoru , nikako. Ili mu kupi veliki akvarijum , pa ga okteni tako da rupa bude ne na gore nego na stranu , da zeka moze da izlazi , a vrata napravi sama . Tako sam videla negde isto da moze. A akvarijuma imas ogroooomnih . Ti sama proceni sta ti je najpristupacnije . I pustaj zekana slobodno vise da bude napolju . Za njegovo dobro , hehe :zeko3:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 18:19 pm

Mary je napisao/la:Ne mogu da verujem da u Novom Sadu nema :dry: Bas bezveze .
Nista . Onda sama . Probaj da nadjes po podrumima , ostavama nesto staro tipa deo od ormara , neke daske , nesto . Pa sve to lepo izribaj , sterilisi , uhvati cjaleta , dedu , strica , tecu , ovo , onog , ko god zna da barata sa tim stvarima i pravite nesto lepo i kreativno za malog zekicu . Stavi mu neke igracke , punoooo sena , vode , svega da ima u izobilju . Napravi mu mali raj :)
Njemu nije lepo u zatvoru , nikako. Ili mu kupi veliki akvarijum , pa ga okteni tako da rupa bude ne na gore nego na stranu , da zeka moze da izlazi , a vrata napravi sama . Tako sam videla negde isto da moze. A akvarijuma imas ogroooomnih . Ti sama proceni sta ti je najpristupacnije . I pustaj zekana slobodno vise da bude napolju . Za njegovo dobro , hehe :zeko3:

to ni ja nisam mogla da poverujem toliki grad i nigde nema svako se cudi i kaze pa sta ce ti veci kavez ja samo se zahvalim i odem mislim kakvo je to pitanje?!od strane prodavaca mislim bzvz.ja sam u stanu ali mogu se nekako snaci ujak moj je veliki maistor i pravi sve i svasta :D samo mu je slika potrebna i vec je sve reseno...snacicu se a kad budu poceli radovi odma stizu slikice :D hvala ti zaista si divna :zeko3: :zeko3: :zeko3: nesto sam se raspisala trebam smanjiti verovatno nekom smeta sve ovo :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan