Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

PostPostao/la Daks :) » pon svi 28, 2012 11:36 am

E naime, imam zekonju, tj zecicu Oti, koja mi je nekako sama, i hocu da joj nabavim cimerku. Iz beograda sam. Ako neko poklanja, zainteresovana sam!!!
Daks :)
Zečić
Zečić

Re: Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

PostPostao/la Zec Vice » pon svi 28, 2012 14:30 pm

Ako zelis drustvo svom zeki,ne bi bilo pametno nabavljat zecicu,jer se nece podnositi.svakako bi bilo bolje uzeti kastrirano musko
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Daks :) » uto svi 29, 2012 11:37 am

Pa okej svejedno :)
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » uto svi 29, 2012 18:26 pm

renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto svi 29, 2012 20:17 pm

Daks :) je napisao/la:Pa okej svejedno :)

Nije svejedno..jer dvije zenke se nece sloziti i mogla bi se konstantno tuci
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Daks :) » sri svi 30, 2012 18:12 pm

Otkazujem.
Odustajem od zeceva vise, jer sam previse klinac za to i nemam iskustva i sta ja znam.
Bas me briga.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Marija123 » sri svi 30, 2012 18:26 pm

i,sto ce biti sa tvojom zecicom?
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Daks :) » sri svi 30, 2012 18:44 pm

Ona ce ostati kod mene.
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » sri svi 30, 2012 19:01 pm

Hoćeš li joj nabaviti društvo kako si napisala u prvom postu?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Daks :) » sri svi 30, 2012 19:20 pm

Verovatno hocu, al sam na ovom forumu ispala kao najodvratnije i neodgovornije bice.
Ne znam sta da mislim, i kako se osecam.
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » sri svi 30, 2012 19:52 pm

Mislim da znam kako se osjećaš. Vjerojatno kao i zec kojeg daju iz kuće da bi uzeli novoga, a on jadan ne kuži kaj je kriv, kaj je krivo napravio i po čemu je novi zec bolji od njega.

Ne mislim ovime ništa loše, samo iznosim istinu. Nisam osoba koja uspoređuje zekane s djecom i ne, neću te pitati kako bi se ti osjećala da te mama zamijeni susjedovim djetetom, jer meni osobno djeca su bila i ostat će zauvijek ispred svake životinje. Ali draga Daks, razmisli o onome što si zamalo napravila...te sama sebi odgovori na pitanja: po čemu je Peja bolji od Oti? Zašto Oti voli moju prijateljicu i toliko se vezala za nju, a ne za mene? Trebam li uopće imati zekana?

Nisam odgovorna ni ovlaštena osoba da donosim zaključke o tebi i kažem da svoju Oti ne voliš, no kao laik, reći ću, ne voliš je, nije ti do nje stalo. Ili je, ali nisi dobro promislila. Odgovori si na gore postavljena pitanja, vidjet ćeš da sam u pravu...ne boli me uzalud kičma od toliko godina iskustva.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Cule » sri svi 30, 2012 22:19 pm

A da nisi ti ona Daks kojoj zeka smrdi i zelis ga prebaciti u podrum? :rolleyes:
Pa si vidim nasla bolje resenje, da svog smrdljivog poklonis, a uzmes drugog da vidis da li on smrdi..

Oooo, Bozeee kome sve Bog da zivotinju!!!!!! :sad:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » čet svi 31, 2012 6:20 am

Daks :) je napisao/la:Verovatno hocu, al sam na ovom forumu ispala kao najodvratnije i neodgovornije bice.
Ne znam sta da mislim, i kako se osecam.

Slusaj Daks nisi ti najodvratnije i neodgovornije bice malo su reakcije ostre bile ali su se ljudi uplasili za tvog zekana. Ti moras prvo znati zasto dajes svog zekana a zasto zelis novog? Da li mozda dajes svog, jer si ga drugarici uzela kao sto si rekla ispred nosa, a ona ga je htela, pa si se sad pokajala i vidis da ga je ona zaista zelela, jer se i tvoj zeko vezao za nju?
Vidim neko pominje da si rekla da ti zeko smrdi, nisam citala ranije komentare, ali ako je to jedan od razloga zasto zelis zeku dati, onda nemoj razmisljati o novom. Svi i ljudi imaju svoj da kazem "smrad" kad se oznoje ili kada rade hormoni. Zensko si, imaces i ti takvih dana kada ces se znojiti da ne znas sta ces od svog sopstvenog smrada, tako da zivotinje jos vise ga imaju. Ako zeki cistis redovno kavez, iako provetravas prostoriju u kojoj je kavez, smrada ne moze biti, ali zelim ti reci da ce svaki zeko imati neki svoj miris ili smrad, kako vec ti to nazvala. Tako da ako je to razlog onda je bolje da ne razmisljas da uzimas novog zeku.
E sad sta ti je ciniti sa svojim zekanom?
Pretpostavljam da ti najvise provodis vremena u tvojoj porodici sa svojim zekom, ali ako se nisi vezala za njega i ako kod tvoje drugarice ce zeko imati vise slobode i ona ce ga bolje paziti, onda daj zeku njoj ali da znas, da ni tvoja drugarica ne treba zeku ako ce ga i ona sutra nekom drugom dati. Zeko je taj koji se navikne na odredjene ljude i porodicu kao sto ti volis tvoje roditelje tako i on voli tebe. Ti si za njega sada "mama" jer on nema nikog drugog svog osim tebe, koja ga hranis i on tebe voli. Za njega je tesko bilo, kao prvo odvajanje od majke a sada kad bi se i od tebe odvojio takodje bi mu palo tesko, a sutra i od tvoje drugarice... i to bi zaista bilo pogubno za jednu tako malecku zivotinjicu. Ti moras dobro da razmislis sta ti je ciniti, jer iako bi tvoja drugarica ga sutra nekom drugom dala, onda je bolje da das zeku nekome ko gaji zeceve i ko moze o zeki brinuti i zna se brinuti, a nece ga dalje kome davati, nego ostati uz njega svo vreme zekinog zivota.
Ne kazem da ti ne umes brinuti o zekama, ali mislim da si jos mlada preuzeti obavezu oko male zivotinje, a pred tobom su neke druge situacije, interesovanja i desavanja. Mislim na to, da, ti si sada u periodu kada se druzis ides u skolu, zelis da izlazis, mozda se i bavis nekim sportom, imas neki hobi itd. Za cuvanje zeke treba imati vremena, zeko trazi paznju i njega mogu cuvati uglavnom ljudi koji su privrzeni svom domu i veci deo dana provode u njemu, u suprotnom zeko ce biti sam i nesretan. Hobi je jedno a imati kucnog ljubimca je mnogo vise, eto to sam zelela da ti kazem. Nemoj se osecati lose ali samo pokusaj da nadjes resenje koje je najbolje za tvog zekana. Puno srece ti zelim :wink:

P.S. Molila bih te da zasada sacekas i ne uzimas novog zeku, malo prozivi svoje doba, a kasnije kad budes imala svoju porodicu i ne budes morala da ucis za skole i ne budes izlazila doci ce vreme kad ces moci da uzmes zekana s kojim ces provoditi puno zajednickih trenutaka :)
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet svi 31, 2012 8:33 am

Markiza, zaista si joj lepo i takticki objasnila situaciju, i ako Deksa nakon tvojih reci ne shvati kako se treba ophoditi prema ljubimcu, nece nikada.
Mada, moj stav je malo drugaciji prema deci njnog godista, iz prostog razloga sto je moje kumce pre dve godine, kada je imao godina koliko i Deks, takodje dobio zeca. Njegovo ponasanje (a on je deckic, po nekom nepisanom pravilu manje su odgovorni od svojih vrsnjakinja ali iz prilozenog se vidi da to nije pravilo) je bilo takvo da sam ja zadivljena.
Bilo je teskih situacija nikada mu nije palo na pamet da se odrekne svog zeca. Svaki novac koji je dobijao davao je za njegove potrepstine obzirom da je njegova mama fobicna na krzno, samim tim i zivotinje, svu brigu i materijalnu i ostalu peruzeo je na sebe .Cak i kupio od para za rodjendan doobar usisivac da bi usisavao kucu zbog dlaka, da zeka nikome ne bi zasmetao i tako zavrsio na terasi ili negde drugo. CEsto nije otisao na odmor za vreme raspusta, tamo gde je zeleo jer ili nije mogao ostaviti zeca nikome (jer obicno i ja tada idem na odmor) ili ga nije mogao voditi sa sobom. Ako to dvoje nije uklopio onda prosto nije istao.

Ljubav i odgovornost se uce u porodici, tesko se to moze nauciti na forumu, mada i moze ukoliko neko ima zelju da uci i menja se uzivotu.
Nije sve do Deks, ona je dete i suvisno je za nju sada imati i jednog a kamo li dva zekana, sa ovakvim razmisljanjem. Pogotovo sto mislim, jer nije jedina koja se ovde pojavila sa slicnim razmisljanjima, da nam ne daje prave razloge, vec da izbegava da kaze ono sto je istina, a sto samo sami mozemo zakljuciti iz njenih ranijih tema i postova.
To je ono sto ljuti. Kada nisi iskren onda neces ni resiti problem na ispravan nacin, a daj Boze da shvati ono sto si joj tako lepo obrazlozila.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet svi 31, 2012 8:52 am

Hvala ali ja nisam rekla da generalno vazi da su sva deca neodgovorna, ali sto si vec rekla da se to uci u porodici. Ja sam samo protiv napadanja i pljuvanja po nekome pogotovo ako je to dete u pitanju. Koliko samo ima i odraslih pa se ponasaju gore nego neka deca a vi od nje ocekujete punu odgovornost , ako neko zeli vec da reaguje nek kontaktira njene roditelje pa sa njima nek se raspravi oko zeca.
I svako dete koje odgovorno cuva svog ljubimca, iza njega najcesce stoje roditelji, odnosno njihova podrska, nazalost mnogi roditelji ne pruzaju svojoj deci podrsku odakle i proizilazi ta nesigurnost, ja ne kazem niti zelim da zalazim dublje u odnose devojcice sa svojim roditeljima ali vise nego ocigledno je da nije razgovarala sa svojim roditeljima nego se odma obratila forumu. Mozda ima strah da razgovara sa njima jer se boji da ako im sad kaze da hoce da da zeku a toliko ih je prethodno mozda molila da joj ga kupe , mozda ima bojazan da kasnije kada bude spremnija za ljubimca joj oni nece dozvoliti istog. Prosto se sad moze svasta nagadjati....
Ja sam samo ta koja misli da se uvek diplomatskim putem moze nesto resiti a ne napadanjem pogotovo deteta koje je na putu sticanja svojih osobina, stavova, samopouzdanja i u pubertetu koje je najosetljivije doba za nju.
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan