MačkoPomoć

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pet tra 04, 2008 16:04 pm

moja frendica ima lose iskustvo sa faksom, ali to je vezano uz hrcka. rekli su joj da joj hrcak ima dva tumora i da mora na operaciju koju mozda ne prezivi ili da ga mora uspavati.

na kraju je ispalo da ima samo jedan tumor i po misljenju druge veterinarke (preko puta faksa) njega to nista ne boli, niti smeta i dokle god on jede, pije, spava i igra se neka ga pusti na miru.

sad to je sa hrcom, ja ne znam koliko oni znaju o macama, ali sam mislila da trebam reci. :)
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » pet tra 04, 2008 19:58 pm

sad tek čitam... od srebra na vati nikakva korist, ostane zaljepljeno na vati :sad:

kaj baš nitko ne čita etiketu na bočici? :huh:
nedavno mi je jedna prijateljica (koja je na sve to blisko povezana s farmacijom) priznala da je nakon 5 dana čuvanja u frižideru, krenula čitati etiketu.... promaklo joj je ono na sobnoj temperaturi, ali je znala da ne smije biti izloženo svjetlosti, pa je stavila u mrak, usred izvora elektromagnetskog zračenja i na krivu temperaturu :blink:

ako macov mrzi špricanje, probaj malo izliti
s nanošenjem ruke je situacija mrvicu bolja nego s vatom, jer isto ostaje dio neiskorišten, ali koristi tebi za ruke

i tako neće biti oduševljen ničime što staviš na njega, ali srebro će mu bar pomoći da mu ranice zarastu

što se ispuštanja plinova tiče (kak sam fina :D ) gotovo sigurno su posljedica prehrane.... Jazzu se to dešavalo dok je bio manji i dobivao Darling

vet. faks svakako izbjegnite, ionako morate platiti, pa da makar dobijete kvalitetniju uslugu kod privatnika, a vjerojatno i stručniju
ja kao i obično, preporučam Bubu
salatica

PostPostao/la Buka » pet tra 04, 2008 21:35 pm

thnx salatico na svemu...ma mačak je specfikus, uopće nemam(o) pojma kaj i kako s njim... :) kaj se tiče veterine, nismo isli danas, nema pojma kad cemo, dolaze nam "zabavni" dani...kaj se tiče Bube, i ja njih jako volim i sve se radi kod njih, ali kad smo bili kod njih baš za te ranice, odgovor je bio da je to alergija na hranu, da bi trebali, ako mu se to ne povuče nakon promjene hrane (ima na pocetku ove teme cijela prica), da bi ga trebali staviti na antialergijsku hranu, koja je skupa i koju mace bas i ne vole jesti...sad ćemo vidjeti kakvo će stanje biti nakon whiskasa, pa ćemo kupiti, kaj ja znam, friskis (od njega mu je bilo ok, jeo je to, istina malo je kakica smrdila, ali bar nije imao ranice i nije prduckao...iako mislim da je to zato jer ga stalno gnjavimo i primamo za trbuh pa da ga malo prejako stisnemo pa zato...a srebro...a to je prica za sebe...
...Save Earth, it's the only planet with chocolate...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pet tra 04, 2008 22:35 pm

Treba prvo vidjet jel ćete biti bolje od hrane i srebra..znači onih 6 tjedana..iako mislim da od Whiskasa se neće ništa značajno dogodit

ljubimci koštaju :starisuti:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » sub tra 05, 2008 9:38 am

Charlie je napisao/la:ljubimci koštaju :starisuti:

to je meni jasno...i nije problem dati koliko god treba novaca da se ljubimac oporavi...ali mi ga se ne traumatizira po x-broju veterinarskih ordinacija dok ne "piknemo" u problem i riješimo ga...i nedaj Bože da krivo dijagnosticiraju pa da ga se krivo liječi i bla bla bla...ma, ako nastavim, samo ću se zapetljati u svoja razmišljanja... : :lud: za sad nema nikaj novoga sto se tice ranica, ne prdi toliko, kakica ne smrdi...
zato, Charlie, put po noge, pa na veterinu.... :D
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sub tra 05, 2008 16:26 pm

vidim da trebaš doći k meni na preodgoj ;D
koliko god da ih volim, kad moram - odlučna sam u toj mjeri da to jasno osjete i za čas je po mom :D

whiskas je hrana srednje kategorije, niti najgora, niti najbolja
no Jazz je dobiva jer od svega voli jedino hranu s tunom, a kao i sve mace, voli raznovrsnost
zato mu mješam hills, profilum i whiskas od tune (naravno ne sve u istom obroku)

sorry, zaboravih da su ti u Bubi rekli za alergiju :sad:
ako je on jeo stalno istu hranu, a nove rane se nisu stvarale - nije od hrane
nisam vidjela kako te rane izgledaju, no za alergijsku reakciju definitivno nije specifično da se manifestira u obliku rana
osip, crvenilo i svrbež - da
a rana onda jedino može biti posljedica žestokog čohanja, ali i opet nisam zapamtila na kojim je mjestima

no ako hoćeš da mu te rane prođu, onda zaista ne smiješ imati milosti
treba ga odlučno dohvatiti nekoliko puta i rane dobro natopiti srebrom :wink:

znam da je lako govoriti i da nisam i sama srebrom tretirala mačka, sad bi šutila ko šljiva
na sve to, iako nas je puna kuća - pomoći ni od kuda
kćer ga se ne usudi energičnije primiti, sin je premali i na kraju ja ostanem sama s divljim tigrom ;D
znala sam ga juriti po cijeloj sobi, klečati na podu s njim stisnutim među koljenima, okretati ga na leđa.... ali sam provela svoju volju
desilo se i da sama nastradam od njegovih noktića, pa sam odmah nakon špricala i svoje ratne rane ;D
i noktiće mu moram sama rezati; zadnji put mi je ljutito grizao mali prst ruke kojom sam mu držala šapu, dok sam ja drugom rezala :rolleyes:

uglavnom, ako ga još ne želiš vući veterinarima, probaj mu te rane nekoliko puta obilato natopiti srebrom
one će zarasti, a ako će se i dalje pojavljivati nove, svakako im treba pretragama otkriti uzrok
salatica

PostPostao/la Charlie » sub tra 05, 2008 22:33 pm

Buka je napisao/la:
Charlie je napisao/la:ljubimci koštaju :starisuti:

to je meni jasno...i nije problem dati koliko god treba novaca da se ljubimac oporavi...ali mi ga se ne traumatizira po x-broju veterinarskih ordinacija

To sam napisala jer si već nekoliko puta napisala da misliš da Hill's (tj. "skupa hrana") nema smisla :wink:

to je kao da si alergičan na jagode pa sad više nećeš jesti one iz plastenika, nego samo iz vrta :D eto ne znam kak da drugačije usporedim

super je tekst od ove veterinarke

http://ljubimci-forum.com/index.php?topic=20729.0
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » pet svi 09, 2008 15:36 pm

dakle, bili smo kod veterinara danas u Neri. Veterinar je rekao da je moguće da je alergija na hranu, uzeo mu je uzorak krastice i bris sa te krastice, odmah pogledao pod mikroskopom, rekao da mačak ima nekog parazita zbog oslabljenog imuniteta. dobio je dvije pikice vitamina (koliko sam uspjela vidjeti vitamini A, B i D i mislim da je bio i kalcij; tj. jedna žuta i jedna roza pikica) :) i pola tabetice Pratela. dobili smo i vrećku antialergijske hrane i testnu vrećku još neke hrane (obje su royal canine za mlade kastrirane mačke). Za 14 dana moramo na kontrolu, i to je to. Za problem prdenja je rekao da bi moglo biti od hrane... eto, i to je gotovo. jos jednom fala svima na savjetima i pomoći.
Buka
Zečić
Zečić

Re: MačkoPomoć

PostPostao/la Buka » uto ožu 02, 2010 0:25 am

eto mene opet nakon dugo dugo vremena... naš mačkoproblem se vratio, još gore neg prije, pola dlake si je izgrickao i izlizao, bili na vet. faksu, nikaj nismo riješili, osim kaj smo sotali bez 250kn, već skoro godinu dana je na "antialergijskoj" hrani, NEMA POMAKA, s tim da nam je dr. Živičnjak rekla da je to veterinarima najlakše reć, jer tak prebacuju krivnju na vlasnika. Dobili frontline, nema pomaka...Rekla da dođemo za dva tjedna, da će nam dat uputnicu za zaraznu, (opet 250kn) i nismo išli jer nemamo toliko novaca. Nitko, ama baš nitko, od svih veterinara nam ne zna reći kaj mu je, jedino u Dankovečkoj, dr. Adanić je rekao da bi mogle biti analne žlijezde, koje mu je počistio, malo mu se poboljšalo stanje, ali opet se sve vraća. Nadavali smo se novaca za kojekakve injekcije kortikosteroida koji su mu nakaratko razdoblje pomogli, zadnje kaj smo bili u Bubi dobio je antibiotike, 10 dana je trajala terapija, to se počelo malo povlačiti, tjedan dana nakon završetka terapije, opet se sve vratilo. Nemamo više ni novaca toliko, niti živaca, iskreno rečeno, vozati se okolo naokolo da nam svi govroe da je alergija na hranu. Molm Vas za pomoć, opet, ako itko zna, kako i kaj bi mu to moglo biti, kako da mu pomognem, jer i Mače je već svo jadno nervozno, nemre normalno živjeti, svako malo stane, grize se i liže, nakupljaju mu se dlake, malticu ne želi ni pogledati, ja mu stavljam na šapice, to istrese po zidovima :)
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto ožu 02, 2010 0:34 am

Moguće da je alergičan na prašinu, grinje, bilje ako izlazi...

kontaktiraj Diavet u vezi alergo-testova

Na hipoalergenoj hrani (tj onoj eleiminacijskoj, ne znam jel može mačka biti na Hill's-ovm Z/D) onda mora biti 4 tjedna, ali ne smije baš ništa drugo jesti osim toga. Ako nema pomaka u ta 4-6 tjedna onda vrlo vjerojatno nije hrana

ili, probajte mu kuhati :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 02, 2010 19:02 pm

thnx, kaj se prašine tiče, zbog mene, usisavamo svaka dva dana. A van ne izlazi uopće.

Za alergo testove nam je Saša iz Bube pričao, al nemamo 900kn za to.

Na antialergijskoj je bio u komadu pola godine, i samo na tome, i nije bilo pomaka...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto ožu 02, 2010 19:12 pm

kojoj?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 02, 2010 20:28 pm

aha sori, hills, d/z na preporuku Bubaša. Fala Bogu, pa je Mače jelo to hranu ko ludu :)

ne kritiziram ja nikoga, niti optužujem, ako se tak nekaj moglo isčitati iz mojih postova, znam da treba se raditi pretrage kao i na ljudima, da se vidik aj je, al ono, nemamo više novaca, svaka dva tjedna davat 150-250kn, za kojekakve pikice, tabletice i različite dijagnoze svaki put kad uđemo u vet. ordinaciju. Istu ili različitu. A najjače nam je kad nam bez da ga uopće pregledaju, kažu "to vam je alergija na hranu".... Na to ja dobijem alergiju :)

neznam više kaj bi, jedino da obilazimo svaku vet. ordinaciju u Zagrebu i jednostavno vidimo tko će biti bliže nekoj konkretnoj dijagnozi, terapiji i naravno uspješnosti izlječenja... Za sada smo imali Demedex (ti si baš tad bila u Bubi), uz naravno alergiju na hranu, pa nekog parazita koji se aktivira na oslabljeni imunitet (mislim da je to isto, demedex), pa pune analke, pa gljivice, pa ugriz jedne buhe, pa neurodermatitis...Sad idemo po novi paket dijagnoza :)
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Buka » sub lip 05, 2010 14:02 pm

eto, samo da se malo javim, naše mače je bilo alergično na antialergijsku hranu...koliko god da to glupo zvuči istina je...čim smo mu počeli davati Darling, sve mu se smirilo (kuckuc o drvo)...i eto, već tri mjeseca nema poteškoća koje je imao... :)

pozdrav :zeko1:
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned lip 06, 2010 20:48 pm

Divno :) baš mi je drago :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca