Pitanje u vezi mog novog zeke:))) molim malo pomoći:)

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pitanje u vezi mog novog zeke:))) molim malo pomoći:)

PostPostao/la mjesalica » ned tra 11, 2010 22:56 pm

Bok...kupio sam si zeku(onog sta bude mali)...
Pa imam par pitanja u vezi njega sada ima ja mislim oko 1,5mj starosti...zanima me kako da ga naucim di mu je mjesto za nuzdu, jer on veliku nuzdu obavlja svugdje..?

I zanima me jer oni stalo jedu puno jer moj zeko stalno visi na tom hranom?

Kakvu igračku da mu kupim za zube za grickanje?

i šta se tiče noktiju jer mu ih treba rezati? svakih koliko?

i Mislim da je to to šta me trenutačno zanima:))

Hvala na pomoći:))
mjesalica
Kunić
Kunić

Re: Pitanje u vezi mog novog zeke:))) molim malo pomoći:)

PostPostao/la ninap » ned tra 11, 2010 23:08 pm

Sto se tice wc-a imaš ovdje sve
viewtopic.php?t=330&highlight=nau%E8iti

Sijeno neka mu bude stalno dostupno dok mu njihovu suhu hranu daješ 2-3 puta dnevno dok su skroz mali, nemoj pretjerivati u količinama, pola šake (odprilike) ujutro i navecer. Koju hranu mu daješ?
Za grickanje inace su najbolje grancice no s obzirom na starost neznam jeli smije, to ces morati sacekati nekog iskusnijeg.

Nokti se režu po potrebi, za to još ima vremena, tamo negi oko 7, 8 mjeseca kada vidiš da su vidno prerasli.
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la mjesalica » ned tra 11, 2010 23:15 pm

ninap je napisao/la:Sto se tice wc-a imaš ovdje sve
viewtopic.php?t=330&highlight=nau%E8iti

Sijeno neka mu bude stalno dostupno dok mu njihovu suhu hranu daješ 2-3 puta dnevno dok su skroz mali, nemoj pretjerivati u količinama, pola šake (odprilike) ujutro i navecer. Koju hranu mu daješ?
Za grickanje inace su najbolje grancice no s obzirom na starost neznam jeli smije, to ces morati sacekati nekog iskusnijeg.

Nokti se režu po potrebi, za to još ima vremena, tamo negi oko 7, 8 mjeseca kada vidiš da su vidno prerasli.

pa recimo ovako stalno ima dostupnu hranu(zdjelicu drzim punom), sjeno isto ima i jede ga ali ne toliko koliko i granu.....hrana je ona junior ako te zanima tocan naziv mogu ić pogledat...ali bas za zeke junior i nek jos se zove....kupio sam je u pet centru...
jer koji put kada ga vadim iz kaveza osjetim da mu je trbuh onako tvrd...? (previse jede?)

i di god ga stavim napravi mi veliku nuzdu...zasto? ali svugdje? i star je znaci mjesec i pol dana....
hvala jos jednom na pomoci:)
mjesalica
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninap » ned tra 11, 2010 23:44 pm

u svakom slucaju nemoj da se prejeda, smanji kolicinu hrane, pa ce papati i više sijena. Sijeno treba prevladavati u prehrani
Najbolja hrana je versele-laga (prestige) . Također nemoj mu davati nista drugo osim sijena i njihove suhe hrane jer mu samo može nastetiti, još je beba.
On uredno piški i kaki?
Ostavljanja kuglica ce uvjek biti, sad mu je još sve novo i obilježava svoj teritorij to je sasvim normalno, postepeno ga nauci na Wc, vjeruj mi brzo shvacaju :)
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la jolanda » pon tra 12, 2010 9:02 am

dobrodoshao :)

na wc se nauchiti uskoro, jer ni ti kad si beba odmah ne znash gde je wc :P ako mu stavish neku posudu odnosno ugaoni ili wc za mace i unutra je najbolje da stavish drvene pelete jer dobro upijaju i ne smrde.

granchice od neprskanog voca(jabuka, krushka, leshnik, lipa, vrba itd) mogu uvek i u neogranichenim kolichinama osim do shest meseci starosti treba da mu dajesh bez lishca i pupoljaka...to im je najbolje za grickanje :)

noktici se rezhu posle shestog meseca starosti, a sada te mozhda grebu jer su tanki...i to se rezhu na svakih mesec, dva...

koju si hranu kupio?
najbolja je prestige junior nature...
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mjesalica » pon tra 12, 2010 9:41 am

ninap je napisao/la:u svakom slucaju nemoj da se prejeda, smanji kolicinu hrane, pa ce papati i više sijena. Sijeno treba prevladavati u prehrani
Najbolja hrana je versele-laga (prestige) . Također nemoj mu davati nista drugo osim sijena i njihove suhe hrane jer mu samo može nastetiti, još je beba.
On uredno piški i kaki?
Ostavljanja kuglica ce uvjek biti, sad mu je još sve novo i obilježava svoj teritorij to je sasvim normalno, postepeno ga nauci na Wc, vjeruj mi brzo shvacaju :)

da da uredno piški i kaka:))))
mjesalica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon tra 12, 2010 10:40 am

Posto si ga kupio u pet centru cisto sumnjam da ima mjesec i po :wink: ...oni tamo prodaju jako malene zekane,i prije nego sto bi trebali....ajde ga izvazi pa bi ti po kilazi malo iskusniji mogli reci kolko otprilike ima.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mjesalica » sub tra 17, 2010 18:05 pm

sanjita je napisao/la:Posto si ga kupio u pet centru cisto sumnjam da ima mjesec i po :wink: ...oni tamo prodaju jako malene zekane,i prije nego sto bi trebali....ajde ga izvazi pa bi ti po kilazi malo iskusniji mogli reci kolko otprilike ima.

nije u pet centru nego u nekom shopu u importene centru...mali neki shop...
mjesalica
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninap » sub tra 17, 2010 18:33 pm

mjesalica je napisao/la:
sanjita je napisao/la:Posto si ga kupio u pet centru cisto sumnjam da ima mjesec i po :wink: ...oni tamo prodaju jako malene zekane,i prije nego sto bi trebali....ajde ga izvazi pa bi ti po kilazi malo iskusniji mogli reci kolko otprilike ima.

nije u pet centru nego u nekom shopu u importene centru...mali neki shop...
Nije bitno kako se zove pet shop, sve je to ista stvar.
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sub tra 17, 2010 19:47 pm

Ti si sam gore rekao da je kupljen u pet centru pa sam zato tako i napisala :wink: ...ali bit je bila da pet shopovi vrlo cesto prodaju premale kunice (iako ima iznimaka) zato sto znaju da je potraznaj za skroz malim kunicima velika jer svi traze bebe pa ih vrlo cesto zbog toga prerano odvajaju od majke...osobno malo mi je cudno cuti da zeko kupljen u pet shopu ima mjesec i po jer je ovdje uglavnom bila praksa da se na kraju ispostavilo da se radilo o bebi koja ima jedva mjesec dana i manje.Mozda grijesim.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sonjaaaaa » čet svi 06, 2010 11:29 am

Da se nadovezem... :D Moj zekan ima samo 200g, sta mislite, koliko je star? :blush:
sonjaaaaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » čet svi 06, 2010 13:33 pm

Jako jako malo, max 4 tjedna

Bude Renata znala tocnije ali prema njemackim pravilima kunic ne ide iz lega ako nema 650 g i/ili 8 tjedana
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la beni26 » sri svi 26, 2010 16:51 pm

bok svima!ako vam ovo moze pomoci:ja sam svoju curicu kupila pocetkom drugog mjeseca i receno mi je da je stara 3 tjedna(2 tjedna kad su je dobili i tjedan je bila kod njih)i kad sam je vagala bila je teska 319 grama.pa sudeci prema tome ili su je nakraju dobro hranili ili je ovaj zekic jos manji nego je moja bila(stala mi je na dlan).
beni26
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » sri svi 26, 2010 18:26 pm

Iskreno ja ne razumem pitanje najbolje :blush:
Ali koliko je ona teska sada?

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sonjaaaaa » sub srp 03, 2010 21:43 pm

Moj zekan sada ima 1,5 kg. ;D
sonjaaaaa
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan