bakterijske i gljivične bolesti zivotinja

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

bakterijske i gljivične bolesti zivotinja

PostPostao/la Zeka » sri lis 24, 2007 16:47 pm

e ovako, trenutno sam u posjedu knjige koja je udzbenik za vet. faks a koja se zove kak pise u naslovu: bakterijske i gljivične bolesti životinja. nabavila sam ju od kolegice s posla koja je po zanimanju veterinarka. ja sam ju nabavila u nadi da saznam sto je vise moguce o pastereli..iako o pastereli kunica ima jako jako jako malo :rolleyes: :ljut: no, eto. e sad, mislila sam da bi bilo pametno da ovdje na forum prepisem neke tekstice sto se odnose bas na kunice, mozda kad tad nekom zatreba...e sad, postoje dva problema: prvi je: autorska prava: smijem li ja to ovdje ovak "javno" objavit, tj prepisat dijelove knjige, a drugi problem je koliko je ta knjiga recimo "ispravna", tj ne zelim sirit dezinformacije....pa eto, da cujem vase misljenje...ak se slazete bacam se na prepisivanje :)
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sri lis 24, 2007 17:22 pm

možda je dobra ideja da prepišeš, tako ćemo bar dobiti uvid u ono što budući veterinari uče :P
a onda će nam i možda mnogo toga biti jasnije :D

ps duboko sam uvjerena da neki od ovdje prisutnih forumaša znaju o pastareli (ne samo u teoriji, nego i u praksi) više nego što u toj knjizi piše
salatica

PostPostao/la Ledolina » sri lis 24, 2007 19:44 pm

daj kreni s gljivicnim bolestima molim te :)
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tikolina » sri lis 24, 2007 21:44 pm

ako te vec muce autorska prava onda ne moras prepisati sve,nego onak ko perpricas i nitko ti nis ne moze....
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Barica » sri lis 24, 2007 21:48 pm

ja bih to prepisala, navela autora, naziv knjige, izdanje, godinu i stranicu.. kao kad pišeš seminarski rad, pa navodiš literaturu na kraju.. (dobro, stranica ide u fusnote)
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 24, 2007 21:58 pm

Barica je napisao/la:ja bih to prepisala, navela autora, naziv knjige, izdanje, godinu i stranicu.. kao kad pišeš seminarski rad, pa navodiš literaturu na kraju.. (dobro, stranica ide u fusnote)

tak treba kad nekog citiras :-)

uvijek staviti izvor :-)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » čet lis 25, 2007 7:59 am

Zeka, Zeko Jurica masu toga prepiše i prevede iz neke njemačke knjige o kunićima i nerijetko navede izvor,možeš pitat njega jel tražio dopuštenje autora,ne želim griješit dušu no mislim da nije,jer zamisli da svi tako radimo,ne bi mogli niš prevest ako bi odgovor s dopuštenjem čekali mjesecima :blush:

A nijedna knjiga o životinjama ionako nije pisana (pretpostavljam) da autor zaradi,već da se budućim veterinarima pomogne=kako bi oni pomagali životinjama. Zato ne bi imalo smisla da ti se javi autor s najavljenom tužbom ;D pogotovo ako je naveden.
To bi mu trebalo samo služiti na ponos jer je dovoljno dobar da ga se citira :wink:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet lis 25, 2007 11:17 am

tarra je napisao/la:Zeka, Zeko Jurica masu toga prepiše i prevede iz neke njemačke knjige o kunićima i nerijetko navede izvor,možeš pitat njega jel tražio dopuštenje autora,ne želim griješit dušu no mislim da nije,jer zamisli da svi tako radimo,ne bi mogli niš prevest ako bi odgovor s dopuštenjem čekali mjesecima :blush:
...

ne pitam :P
ako bas doslovno prevodim cijeli odlomak onda stavim izvor, ako prevedem 2-3 recenice onda ne pisem izvor. A cesto na osnovu originalnog teksta ili vise njih sastavim neki sazetak, ali onda nije nuzno pisat izvor :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeka » čet lis 25, 2007 20:34 pm

ma znam ja sve to, al sta ja znam, bolje provjerit ;)

ps sad ne stignem, budem kroz dan dva prepisala ono sto smatram korisnim ;)
Zeka
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan