BRIGA ZA BEBU KUNICA

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la zekili » ned lis 21, 2007 16:34 pm

Majke svog kunica doje otprilike 5 minuta na dan, to rade u gnjezdu rano ujutro i ponovno navecer. Mlijeko je veoma bogato i beba se nahrani za minutu. Majke ne sjede na svojim bebama da ih odrze toplima kao sto rade neki sisavci i ptice. One izgraduju gnijezda sa kombinacijom dlake i trave koje odrzava bebu toplom. Ne tjerajte majku da sjedi na gnijezdu. Mozete uzeti bebu i provjeriti dali se redovito hrani tako da provjerite velicinu njegovog trbuscica(ne smije biti uvucen) , boja koze mora biti normalna, te kunic koji redovito jede nece plakati,,samo gladan kunic place. Ako je kunic topao mama ga redovito hrani.

Ako pogledate gnijezdo i ako je ono pusto i mame nema u njemu ne ometajte i ne dirajte gnijezdo, to je normalno. Micanje beba kunica iz gnjezda smanjujete im sansu za prezivljavanjem

U izvanrednim situacijama, kad imate kunica sirocica,npr kad mu majka pogine ili kada ga odbija hraniti trebate ga pokusati hraniti sa zamjenskim macjim mlijekom. Zapamtite da mame svoje bebe hrane uvijek tijekom noci, nemojte pomisliti ako ne vidite kako one to cine da se one ne brinu za njih Za prave sirocice zapamtite da ih smijete hraniti smo DVA PUTA DNEVNO. Precesto hranjenje je fatalno, uzrokuje bolesti crijeva i izaziva smrt. Osigurajte napustenom kunicu mekano gnijezdo u gajbi koje cete napraviti od cistih rucnika te pokrijte bebu ako su mu oci zatvorene tako da bude u mraku.

Ne pregrijavajte prostoriju ako je u njoj najmanje 18 stupnjeva jer pregrijavanje također može biti fatalno. Ako je prostor puno hladniji mozete postaviti samoljepljivi grijac (eng. heating pad), no samo do polovine gnijezda da bi se beba kunic ako mu postane pretoplo mogao premjestiti u hladniji prostor.




HRANJENJE BEBE

Starost + velicina(ovisi o vrsti kunica), koristite macje mlijeko, kozje mlijeko, regularno, znači ne low fat, te malo probiotika(acidophilus) u to radi razvoja crijevne flore te ga hranite samo DVA PUTA DNEVNO.

NOVORODENCAD DO 1 TJEDNA STAROSTI: 2 - 2+1/2 cc/ml po hranjenju (2 hranjenja dnevno)

1 DO 2 TJEDNA STAROSTI: 5-7 cc/ml po hranjenju (2 hranjenja dnevno)
(OVISI O KUNICU, MOŽE BITI PUNO MANJE AKO JE KUNIC MANJI)

2 DO 3 TJEDNA STAROSTI: 7 – 13 cc/ml po hranjenju (2 hranjenja dnevno)

Kunici kojima su oci još uvijek zatvorena treba stimulirati obavljanje nuzde prije ili poslije hranjenja. Oci se otvaraju nakon 10 dana starosti.

3 D0 6 TJEDANA STAROSTI: 13 – 15 cc/ml po hranjenju (2 hranjenja dnevno)

VODITE RAČUNA DA OVE MJERE HRANJENJA MOGU BITI MANJE AKO JE KUNIC MANJI
Avatar
zekili
Moderator
Moderator
 
Postovi: 5508
Pridružen/a: čet lis 11, 2007 21:38 pm
Lokacija: zgb

PostPostao/la zekili » ned lis 21, 2007 16:38 pm

STO NAPRAVITI U SLUCAJU DA MAJKA ODBACI MLADUNCE?



Lady Stardust

Ovo znam prek Lilo, to je jako teksa situacija
1. bitno je malog prvo zgrijati - diraj ga rukavicama ako imas

2. naci drugu mamu koja ima bebe - sto je manja razlika to bolje

3. uzeti parfem malo natrljati na ruke i na bebu i mami na nos (e sad ne znam kaj s ostalim bebama, to se ne sjecam kaj mi je Lilo rekla) i uvali malog drugoj mami to mi je jedina sansa - ak prodje super ak ne jednostavno nemres nis

Zecice imajo specijalno mlijeko i zapravo nema zamjese jedina ti je sansa da ga uvalis nekoj drugoj mami





Lela

čitala sam sad malo na netu da se može davati kozje mlijeko, regularno, znači ne low fat, može i zamjensko mlijeko za mačiće
i može se dati malo probiotika(acidophilus) u to radi razvoja crijevne flore
i hraniti samo dva puta na dan ne više, jer prehranjivanje može dovesti do smrti. kao i pregrijavanje.

novorođenčad-do 1 tjedna starosti : 2 - 2+1/2 cc/ml po hranjenju (2 hranjenja dnevno).

i dok ne otvore oči potrebno je stimulirati obavljanje nužde
(može se vaticom natopljenom toplom vodom "milovati" u tom području dok zeko ne propiški i izbaci kuglice, time se imitira prirodno ponašanje majke, koja lizanjem mladih podstiče na uriniranje i defekaciju)


http://www.rabbit.org/care/orphan.html




Lilo

Za ubuduće....mladunće odbaćeno od strane majke iz bilo kojeg razloga ...što sa njim?vakako naći jedno leglo za koje se zna tko mu je mama(ako je moguće)...mladunće ugrijati ,na bilo koji naćin ali ga pri tome dirati samo gumenim med. ili jednokratnim rukavicama!Kad se mladunac dovoljno ugrije oćistiti ga od svih sitnih dlakica njegove mame ,...uzeti kvalitetan parfem i iz daljine poprskati po mladuncu...naći zamjensko leglo,umetnuti ga u sredinu,sve mladunce našpricati iz daljine ...tj. špricneš iznad njih i pustiš da se sitne kapljice parfema spuste na njih!Dalje ...pronaći mamu zamjenskog legla...uzeti malo parfema na prst i pritisnuti joj na nosić...Metoda je sigurna ,provjerena te sigurno pali....bolje majke (kunice) prihvaćaju tuđu mladunćad i bez parfema...bez obzira na starost beba !SNaime "parfem metoda " je othranila i Ninoćkinog ovnolikog! ;D




tarra

Važno je znati ,što smo već ustanovili,da mlade ne smijemo dirati golim rukama nego navući rukavice.

I općenito ih ne uznemiravati osim kada je prijeko potrebno -ako ispadnu iz gnijezda ili kada ih u gnijezdu razmičemo da bi uklonili eventualno uginule (uginuti mogu zbog prevelikog broja,mrtvorođeni i sl.,za one koji su manje upućeni-sličnih razloga kao i kod pasa ili drugih životinja).

Kada ih vraćamo u gnijezdo moramo biti sigurni u koje spada.

Rukavice ne mogu biti bilo koje-one s kojima nosimo suvarke iz šume,cijapamo drva ili kuhamo,jer sve te aktivnosti ostavljaju jedinstven trag-miris preko kojeg zečica često neće više prihvatiti svoje mlade kao svoje,kao i kad ih diramo golim rukama. Potrebne su plastične rukavice ili,ako nisu pri ruci,vrlo jednostavno i praktično(za prvu pomoć) može pomoći nova nekorištena vrećica (kakvu svatko doma ima,makar onu veliku za otpad,)koju ne dodirujući unutrašnjost preokrenemo tako da ta unutrašnjost bude izvana.

I njome uzmemo malo dlake sa vrha gnijezda (ako su mladi) ili sa kraja(ako su već "stariji" tj tek što ne progledaju,uzme se sa kraja jer najčešće tada više nisu pokriveni dlakom i nema je na vrhu nego ju maleni sami razmaknu), protrljamo tu dlaku s vrećicom koju držimo,

uhvatimo lagano mladog kunića pazeći da mu glavica ne visi,a opet ne pregrubo niti toliko lagano da nam ispadne iz ruke jer se znade dosta ritati i biti živahan.

I nježno ga spustimo u gnijezdo.

Poželjno bi bilo nešto prije razmaknuti dlaku jer ako su tek ozečeni,znaju biti dosta ukopani u gnijezdo pa da "ispalog",kada spustimo ,spuštamo ravno među njegove. Ponovno pokrijemo gnijezdo i udaljimo se.

Naravno da svatko želi znati broj mališana koji im je njihova zečica podarila,pa se također smije lagano u te svrhe razmaknuti dlaka.Najbolje ne ih dizati i svakog zasebno provjeravati ili nedajbože igrati se s njima.Za to pričekajte da odrastu.

Također je poželjno provjeravati svaki dan-dva dali je sve u redu s njima.

Kada je maleni promrzao-ukočen,iznimno hladan,gotovo beživotan,dakle u krajnjim slučajevima,da bi se ubrzalo grijanje tijela,ja sam prihvatila ispalog kunića golim rukama. Ali to je izniman slučaj i za metode kako diranog kunića uspješno vratiti u gnijezdo,neki su ovdje napisali.
Avatar
zekili
Moderator
Moderator
 
Postovi: 5508
Pridružen/a: čet lis 11, 2007 21:38 pm
Lokacija: zgb

PostPostao/la Zecovi.Net » uto stu 06, 2007 13:06 pm

tarra:



KAKO HRANITI BEBU KUNIĆA ZAMJENSKIM MLIJEKOM

Teško je odhraniti još slijepog kunića zamjenskim mlijekom,ali barem vrijedi probati ako je neophodno.
One koji su već progledali mnogo je lakše.
Također ako kupite premladog kunića možete nadomjestiti dio prehrane zamjenskim mačjim mlijekom koje se kupuje u prahu.

Priredite otopinu kako piše na kutiji,ali još dodajte minerale (onaj kamen što se kupuje zastružite žlicom da postane prah) i prelijte toplom vodom te promješajte da se otopi. Uzmite špricu od barem 10 mL (veći je otvor a time lakše pritiskom stvoriti kapi) i napunite špricu do svih 10 mL. Bebu kunića zamotajte u tkaninu tako da mu je zatvrorena i guza pa sve do vrata,uključujući i nožice,prednje malo jače zategnite jer je bebač nestašan pa ako to ne napravite može se ritati i teško ćete ga hraniti. Znači van mu viri samo glava. Prednje šapice pritom položite u takav položaj da su mu uz tijelo prema gore,dakle njegovi “dlanovi” prema vama. Polegnite ga na leđa,trbuhom prema gore,na svoje krilo. Ne brinite se zbog položaja jer je on prirodan i identičan kada se hrane kod majke (osim što je sada zamotan da se ne bi zritavao).
Obujmite mu gornji dio vrata lijevom rukom (ako ste dešnjak) tako da spojite palac s kažiprstom. Palcem budite na mjestu njegovih prednjih šapica. Slobodno ga čvršće uhvatite ako je zločest,ali pripazite.
Kada ćete ga početi hraniti tim prednjim šapicama će se odgurivati od vašeg palca i to je također prirodno jer kada se hrani kod majke,on time stimulira da znači pritiskanjem izlazi više mlijeka pa će to raditi i vama očekujući isto. To pritom nužno ne znači da trebate jači mlaz (brži broj kapi iz šprice) spuštati niz njegovo grlo već to malecki radi refleksno.


Na početku hranjenja prislonite vrh šprice,naravno one bez igle!! ,na njegova ustašca te pustite kap po kap. On će vam se (ako mu se,nadam se,sviđa mlijeko) približiti i pokušati cuclati vrh šprice a vi mu to dozvolite. Malo će i grickati i biti će mu nelagodno jer je materijal tvrd i neprirodan za razliku od majčinih sisa na koje je bio naučen. Zubiće si neće oštetiti tako da budete bez brige,ali se potrudite da mu odredite takav kut ispijanja mlijeka kojim će najmanje strugati a više cuclati. Za dešnjake predlažem lijevu stranu usta zekana (desnu sa strane gledišta čovjeka budući je maleni na leđima) i obratno.


Kada ga hranite pazite da ne napravite prejaki mlaz tj neka iz šprice mlijeko curi kap po kap, brzinom ovisno o veličini i potrebi kunića. Tu ćete u početku imati problema s mlazom posebno ako vam je to prvi put.

Vježbajte: Ovisno o šprici negdje je potrebno jače,negdje slabije stisnuti,zatim neke “štekaju” a te su najlošije jer se najčešće ne razrade u potpunosti pa mlaz kapi nekiput zna biti prejak. U svakom slučaju- najkvalitetnije za zekana, ali i najteže za vas,biti će NE da pritišćete špricu palcem jer tako nemožete kontrolirati mlaz,NEGO da to radite unutrašnjim djelom dlana a ona “krilca” šprice pritom držite uobičajeno kažiprstom i srednjakom desne ruke(dešnjaci). Kada dođete do npr sedmog mililitra (od 10.do 7.,znači kad ispustite 3 mililitra) a dlan vam se “grči” tj osjetite otežanost znači da dobro radite. Još ako vam pritom nijednom nije pobjegao veći mlaz sve super! Tako krenite hraniti i zekana.

Napomena: što se više volumen mlijeka približava nuli,to pritisak treba biti slabiji jer manju količinu želite istisnuti te je manji otpor. Predlažem da,kada se približite količini od 2 preostala mililitra, (broju 8 na šprici od 10mL,toliko sigurno popiju veći zekani),nadopunite količinu do svih 10 mL kao na početku,zapišite ako je potrebno koliko je popio (uračunajte ako mu je pobjegla veća količina sa strane ili ste vi prejako stisnuli) i nastavite. U suprotnom,ako istiskujete zadnja 2 mL ili čak 3 mL nerijetko se dogodi da mu sve završi u nosu i po njemu jer vam pobjegne preveliki mlaz (otpor šprice je manji nego što može biti vaš pritisak a problem je u trenju,pogotovo kod lošijih ili nerazrađenih šprica).

Za nešto vremena ,para dana ili tjedan-dva,on će već shvatiti da špricu nemože stisniti zubićima kao sisu pa će si sam već namjestiti položaj koji mu najviše odgovara. Isto tako više neće biti potrebno zamatati ga da se ne zritava i da mu ne curi mlijeko sa svih strana,jer ćete i vi i on ući u štih.Tada,nakon što ćete neke stvari i vi i on znati,već kada ga stavite na leđa(bilo zamotanog ili nezamotanog) a on se umiri i zaklopi okece,znat ćete da čeka hranjenje.

Svaki put nakon hranjenja OBAVEZNO operite šalicu u kojoj ste spravili mlijeko i špricu! I to u kipućoj vodi,dobro nekoliko puta,bez dertagenta. U protivnom bi mogli imati problema-želudac malih kunića iznimno je osjetljiv!
Malenog zekana hranite 2 puta dnevno,tj svakih 12 sati bez međuobroka. Čak predlažem da ga hranite sve dok može papati (jer je mačje mlijeko slabije od zečjeg pa se napuni samo komorica želuca količinski,a ne dostatnom hranjivom vrijednošću) ,ALI na slijedeći način: Kad mu se trbušćić malo popuni i vi procjenite da je (po volumenu,) dovoljno popio za svoju veličinu i veličinu svog trbušćića,napravite stanku od par minuta,ne predugu,i još mu malo dajte.I tako dok vidite da više neće tj da nije prelud da stavi špricu u usta nego to pije samo iz pohlepe ;)
Zapravo usporedite njegovu glad na početku hranjenja sa sadašnjom i ako vidite drastičnu razliku radije prekinite hranjenje nego da se prenajede.
Ne očekujte da će na istoj količini ostati danima (to nije dobro!). U određenom periodu u 10tak dana količina mlijeka se može i utrostručiti. Pogotovo jer se priviknuo na okus i više mu paše. Vodite mali dnevnik ako nemožete zapamtiti.

Šprica dođe oko 90 lipa,zamjensko mlijeko oko 50 kuna. Kamen mineralni 15.Vrijeme hranjenja računajte 20 minuta. Ne požurujte ga jer to nije dobro,pratite njegov tempo. Istina je da se kod majke hrane puno kraće,kažu oko 2 minute, ali računajte s tim da je ovo mlijeko slabije i da je mlaz drukčiji nego u kunice, tj vi ga morate oprezno hraniti.



slika

slika

slika

Ako itko dođe u situaciju da mora odhraniti,čak možda i slijepog kunića/zeca neka mi se obrati na
0913398030.
Broj je za hitne slučajeve,inače sam prisutna na:
tarraland[at]gmail.com
[at]=@


Dati ću sve od sebe da uspijemo odhraniti bebu kunića.
Čak i zeca kažem, a i mislim doslovno, onog divljeg, jer je primjerice na selu bilo slučajeva da pri košnji trave današnjim suvremenim strojevima ali i starinskim kosama bude nesreća-srne stradavaju,mladi fazani i gnijezda zečeva usred polja. Nažalost. Ali za sve sam ovdje!
I za stare i za mlade životinjice ;)



Evo one bebe gore koja je hranjena na špricu...ovo je stara slika,a nova će tek doći ;)

Zadnji dani hranjenja zamjenskim mlijekom 8)
slika

Joj kako volimo pajkiti na naslonjaču kauča :-*

slika

Tko kaže da nemožeš dobro izgledati i kad se skineš sa šprice?? ;D ;D
Zecovi.Net
Zecovi.Net webmaster
 
Postovi: 199
Pridružen/a: čet lis 11, 2007 19:04 pm

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri vel 06, 2008 2:08 am

Evo jedna zanimljivost o mlijeku kunića:

U usporedbi s kravljim mlijekom, mlijeko majke kunića sadrži čak četiri puta više masnoća, bjelančevina i minerala. Postotak šečera kod kravljeg mlijeka iznosi 4,6%, a kod mlijeka kunića samo 0,9%. To je razlog zašto se kunići bez majke smiju hraniti samo s posebnim (reducirana laktoza) zamjenskim mlijekom za uzgoj mladunaca. U prva dva-tri dana mladunci piju tzv. kolostralno mlijeko, koje sadrži koncentrat obrambenih tvari (imunoglobulini) i štiti mladunce od bolesti. Iako majka doji mlade samo jedan do dva puta dnevno, i to samo po nekoliko minuta, mladunci će udvostručiti svoju težinu za samo tjedan dana. Kada usporedimo koliko često i ustrajno majke pasa i mačaka doje svoje mlade, to je doista iznenađujuće.


Kako hraniti kunića koji je ostao bez majke:

Kada treba hraniti mladunce bez majke, a takvo super mlijeko kao od kunića jednostavno ne postoji za kupiti, najbolji nadomjestak je mlijeko za uzgoj mačaka. Pomiješajte mliječni prah u omjeru 1:2 s prokuhanom vodom ili ublaženim čajem od kamilice. Temperatura tako pripremljenog mlijeka treba iznositi 36 do 38 stupnjeva. Mlijeko dati oprezno, u početku pomoću neke šprice (treba svaki put bit sterilna), a kasnije pomoću flašice. Nakon svakog hranjenja trebalo bi lagano masirati (to ustvari znači maziti! jer to su ipak sitne bebice) trbuščić od glave prema guzi kako bi se stimulirala probava. Kakicu i mokraću obrisati s npr. kuhinjskim papirom. Bebe treba hraniti 3 do 6 puta dnevno. Preporučuje se 4 puta dnevno! Preko noći napravite pauzu u duljini od 6 do 8 sati. Iako bi ih majka doista hranila samo 1 ili 2 puta dnevno, to je nedovoljno u slučaju kada majke nema. To je zato jer se "originalno" mlijeko nemože s ničim nadomjestiti, pa se ovo zamjensko jednostavno mora davati češće.
Preporučuje se slijedeća DNEVNA doza:
Novorođene bebe: 2 mL
kako beba raste, doze povećavati:
dan 4: 10 mL
dan 7: 13 mL
dan 10: 15 mL
dan 14: 22 mL
dan 21: 27 mL, počinju jesti sijeno i koristiti posudicu s vodom
dan 27: 30 mL, navikavaju se na sijeno
dan 30: 20 mL, sijeno je (uz mlijeko) još uvijek jedina hrana
dan 35: prestanak davanja mlijeka, glavninu prehrane i dalje čini sijeno

Protiv nadutosti možete staviti po jednu kap Sab Simplex-a (za djecu) u jednu porciju.
Avatar
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator
 
Postovi: 2398
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 22:28 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la MaxCro11 » uto tra 05, 2011 12:03 pm

da vas nesto pitam prvi put mi je zenska okotila 12kunica i nakon nekoliko dana su krepali nakon misec dana je opet okitala samo jednog kunica i proslo je 6 dana i opet je krepa
MaxCro11
Kunić
Kunić
 
Postovi: 5
Pridružen/a: sub ožu 05, 2011 21:12 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la zekoslav123 » uto tra 05, 2011 14:15 pm

MaxCro11 je napisao/la:da vas nesto pitam prvi put mi je zenska okotila 12kunica i nakon nekoliko dana su krepali nakon misec dana je opet okitala samo jednog kunica i proslo je 6 dana i opet je krepa


pa jeli ih majka hranila u pocetku pa poslje prestala hraniti,ili?
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
Avatar
zekoslav123
Zekonja
Zekonja
 
Postovi: 377
Pridružen/a: sub pro 04, 2010 16:49 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la MaxCro11 » uto tra 05, 2011 14:43 pm

Ona ih od pocetka hrani ali krepaju nakon par dana neznam zasto
MaxCro11
Kunić
Kunić
 
Postovi: 5
Pridružen/a: sub ožu 05, 2011 21:12 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la ars » uto tra 05, 2011 15:30 pm

a jadnički, žao mi je :sad: (i jedna opaska, meni je riječ "krepati" tako ružna, radije koristim izraz "uginuti". kad netko kaže da je životinja krepala djeluje mi kao da ju nije briga za nju..)
Avatar
ars
Super Zek
Super Zek
 
Postovi: 1959
Pridružen/a: pet lis 15, 2010 0:06 am

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la altan » uto tra 05, 2011 15:41 pm

A zasto stalno paris kunicu? Uginut ce ti i ona ako ovako nastavis..
vlasnica dvije jurilice
29
Avatar
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak
 
Postovi: 5685
Pridružen/a: sub lis 13, 2007 13:59 pm
Lokacija: Zagreb, Mezimesti (Češka)

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri tra 06, 2011 11:04 am

MaxCro11 je napisao/la:da vas nesto pitam prvi put mi je zenska okotila 12kunica i nakon nekoliko dana su krepali nakon misec dana je opet okitala samo jednog kunica i proslo je 6 dana i opet je krepa

Žao mi je što su mladi kunići umrli :sad:
Da bi ti mogli pomoći moraš napisati više podataka:
- pasmina i starost njihovih roditelja,
- čime se hrane, kakve imaju uvjete za život (veličina nastambe, mikroklimatski uvjeti)
- kakva je kotilica
- koliko često iscrpljuješ ženku s novim okotima
itd... što više podataka to bolje

Molim da ista pitanja ne postavljaš istovremeno u više tema. Hvala.
13679 kvadrata zeko livade
Avatar
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator
 
Postovi: 2398
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 22:28 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la zekoslav123 » sri tra 06, 2011 14:43 pm

altan je napisao/la:A zasto stalno paris kunicu? Uginut ce ti i ona ako ovako nastavis..


Tako je,ako ti svaki put uginu,onda je nemoj više pariti.Ali je možeš sterilizirati,ako ona ima taj neki nagon za parenjem..ali nisam sigurna
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
Avatar
zekoslav123
Zekonja
Zekonja
 
Postovi: 377
Pridružen/a: sub pro 04, 2010 16:49 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 06, 2011 19:46 pm

I bio je danas tu i nije odgovorio na postavljena pitanja? Kako onda uopće nekome pomoći? Pitam se da li taj netko stvarno traži pomoć ili je nešto drugo u pitanju.

Jako je važno s kim se parila. Ako je stalno pariš uginuti će i ona od iscrpljenosti. Očito ne može podnijeti taj napor. Koliko je ona stara? Da li su joj to prvi okoti? Ima sto i jedno pitanje koje treba odgovor kako bi ti mogli reći razlog radi kojeg mladi ugibaju.

Jako mi je žao i nje i maleckih
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator
 
Postovi: 9045
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 22:46 pm
Lokacija: Opatija

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la MaxCro11 » pon lip 20, 2011 18:30 pm

Prije 4 miseca pario sam kunicu sa kuncem i nakon par dana je okotila 2 bijela i 3




ali otac i majka su im sivkaste boje koi je razlog da su se okotili bijeli
MaxCro11
Kunić
Kunić
 
Postovi: 5
Pridružen/a: sub ožu 05, 2011 21:12 pm

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la Lady Stardust » pon lip 20, 2011 18:46 pm

Genetika, sve ovisi kakve su boje preci roditelja, sve to ima veze. Bebe ne moraju biti boje roditelja
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Avatar
Lady Stardust
Moderator
Moderator
 
Postovi: 6761
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 19:45 pm
Lokacija: Zgb

Re: BRIGA ZA BEBU KUNICA

PostPostao/la MaxCro11 » uto lip 21, 2011 22:04 pm

koje mljeko mogu dat malo zecu jer ga majka nece da hrani i
MaxCro11
Kunić
Kunić
 
Postovi: 5
Pridružen/a: sub ožu 05, 2011 21:12 pm

Sljedeća


Natrag na Zeko Podmladak




Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


HR (CRO) by Ančica Sečan