Smiju li jesti stari kruh?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Smiju li jesti stari kruh?

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 18:44 pm

Imam jedno pitanje,novi sam ovdje prije par dana sam u osijeku u jednom pet shopu kupio ovnoliku zecicu.Kad sam dosao tamo ti zecevi nisu imali uopce posudu sa hranom,iako je trgovac rekao da se hrane gotovom hranom i da jedu puno povrca.Zekani su stari 4 mj. svi iz istog legla.Ono sto mene zanima a sta sam ja vidio u kavezu od zekana nije bilo ni sijena ni piljevine na podu nego nekakve daske samo,tako su valjda radjeni kavezi.Vidio sam jako puno starog suhog kruha po kavezu i zeke to jedu u tom kavezu ih je bilo 6 kom premal kavez za njih.Sad me zanima dali uopce kunici smiju jesti stari kruh?Iako trgovac tvrdi da ih hrane gotovom hranom,sijenom,povrcem... nista od toga nisam vidio u kavezu osim starog kruha,i jako su mrsave zeke.
zelimir
Zekonja
Zekonja

Re: Smiju li jesti stari kruh?

PostPostao/la Mrvica » sub sij 23, 2010 18:53 pm

viewtopic.php?f=6&t=10

Ovo je popis hrane koju zekani treba da jedu. Procitaj, s obzirom da si kupio kunica, pridrzavanje ovih upustva je preduslov za zdrav rast, razvoj i zdravlje tvog ljubimca.

Srecno :zeko1:
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub sij 23, 2010 18:56 pm

osobno, ne vidim neki "big deal" u tom famoznom starom kruhu koji je zapravo pun germe i nije to onaj kruh koji smo jeli nekad... no smatram da ga se može dati kuniću, ali ne kao hranu, nego ev. 1x tjedno kao poslasticu, al mora zaista biti star i dobro posušen (ne prašnjav ili plesnjiv ili polusuh)
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 19:01 pm

renata je napisao/la:osobno, ne vidim neki "big deal" u tom famoznom starom kruhu koji je zapravo pun germe i nije to onaj kruh koji smo jeli nekad... no smatram da ga se može dati kuniću, ali ne kao hranu, nego ev. 1x tjedno kao poslasticu, al mora zaista biti star i dobro posušen (ne prašnjav ili plesnjiv ili polusuh)

ja nemislim hranit svoga starim kruhom ali eto cisto pitam zao mi tih zekana u tom shopu da ih svakodnevno tako hrane?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub sij 23, 2010 19:04 pm

ma jadni. zato i jesu mršavi i nikakvi. kruh ne može biti hrana kunićima.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 19:10 pm

renata je napisao/la:ma jadni. zato i jesu mršavi i nikakvi. kruh ne može biti hrana kunićima.

Ja kad sam donio tu zecicu ona skace po cijele dane nemoze se istrcati stalno je pustena.Jedini problem mi je sto imam jos dva obicna zeca pa je naganjaju ali nemogu stici.No medjutim zakljucili smo da to sta oni rade sa kruhom nije bas dobro i da tako pate zeceve!Hvala svima na odgovoru nadam se da cu svojoj curi naci brzo decka ovnolikog dok je jos mlada da se skompaju.
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub sij 23, 2010 19:14 pm

Budeš ih pario il sterilizirao/kastrirao?
Mogao bi nastati problem kada jedan od obična dva zeca "ulove" tvoju ovnoliku koja bu se baš tjerala i dođe do beba. Obični zekani ne bi smjeli pariti pat.ovnolike jer će bebe biti prevelike i majka kunica bi mogla uginuti na okotu. Pa onda problem, kud s bebama, em mješanci...pripazi.

p.s. Pod "obični zeci" misliš na velike zece s uzdignutim ušima?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 19:15 pm

renata je napisao/la:Budeš ih pario il sterilizirao/kastrirao?
Mogao bi nastati problem kada jedan od obična dva zeca "ulove" tvoju ovnoliku koja bu se baš tjerala i dođe do beba. Obični zekani ne bi smjeli pariti pat.ovnolike jer će bebe biti prevelike i majka kunica bi mogla uginuti na okotu. Pa onda problem, kud s bebama, em mješanci...pripazi.

nisu u kontaktu pustam ih naizmijenice i pazim pod kontrolom su a volio bih joj naci ovnolikog decka?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub sij 23, 2010 19:24 pm

Pogledaj u Udomljavanja, mada mi se čini da su samo patuljasti obični ostali...a njih dvoje buš pario?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 19:28 pm

renata je napisao/la:Pogledaj u Udomljavanja, mada mi se čini da su samo patuljasti obični ostali...a njih dvoje buš pario?

Pa mozda bi imao samo jedno leglo ovnoliki za sebe i onda ih kastrirao i stelirizirao da dozive vijecnu starost,ja mislim da je to ok?Sta vi mislite o tome?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anek » sub sij 23, 2010 19:54 pm

ako imas obicnu curu nemozes je pariti sa ovnolikim. A druga stvar, kud ces s bebama? ionako ima hrpetina kunica bez domova.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 20:00 pm

Anek je napisao/la:ako imas obicnu curu nemozes je pariti sa ovnolikim. A druga stvar, kud ces s bebama? ionako ima hrpetina kunica bez domova.

imam ovnoliku curu i trazim joj ovnolikog decka,kao sto sam napisao pariti cu ju 1 puta i bebe zadrzati a onda sterilizirati zenku i kastrirati muzjaka.ovnoliki zeka nema a ako bude ja sam spreman ih udomiti?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub sij 23, 2010 20:09 pm

Super ak buš steriliziral da se ne pare stalno, no uzmi u obzir da i malce koje uzgojiš i namjeravaš ostaviti sebi - moraš sterilizirati/kastrirati...da se ne bi sparili u srodstvu.

Prati oglase, pa možda koji siromaček zatraži dom.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 20:13 pm

renata je napisao/la:Super ak buš steriliziral da se ne pare stalno, no uzmi u obzir da i malce koje uzgojiš i namjeravaš ostaviti sebi - moraš sterilizirati/kastrirati...da se ne bi sparili u srodstvu.

Prati oglase, pa možda koji siromaček zatraži dom.

ocu tu sam za pomoc kad zatreba mozete se javiti bilo kakva?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anek » ned sij 24, 2010 19:46 pm

a zasto bas zelis pariti ih?? i koliko je zekica stara? ako ima vise od godinu dana nemozes je pariti.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan