Kunić nakon gubitka partnera kunića

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Kunić nakon gubitka partnera kunića

PostPostao/la zeko Simba » sri pro 15, 2010 11:38 am

Imamo Pukija i Sinišu, njih dvoje je sada zajedno, a imamo i našeg Cunog koji je "privremeno" kod nas i njegova cura Pahuljica :) Sada je s nama i mala Pepa koja je u oglasima. Stavim fotke uskoro :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la fidelio » čet pro 16, 2010 16:02 pm

kakva su vaša iskustva s ponašanjem kunića nakon gubitka partnera? Ne neposredno nakon smrti, nego kasnije. Ova je meni nocas priredila takvu predstavu da nisam spavala duže od 45 minuta u komadu. Inače ode spavati pod krevet cim se ugasi svijetlo i budi se oko 6 ujutro. Nocas je grizla krevet, stol,ormar, štok unatoč hrpi strateški postavljenih grančica. Spremanje u gajbu je izgledalo je poput kupanja mačke. Nakon nekoliko ugriza i njezinog protestiranja sam odustala i mir sam kupovala davanjem suhe hrane. i primjetila sam se se boji. Na svaki moj okret u krevetu počne udarati nogama. A ustajanje iz kreveta rezultira njezinim paničnim bježanjem. Ja ju vise ne prepoznajem!
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » čet pro 16, 2010 22:04 pm

a cuj ljuta je jer joj se puno toga promjenilo..moj je altan bio moj jedini zek kad je uginuo pa nemam iskustva s partnerom..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pet pro 17, 2010 1:39 am

Na srecu nemam iskustva sa smrti svog zeke, i nekako ne mogu ni zamisliti da ce do toga ikada doci...
Zbog neprospavanih noci i sanjanja da je Krcko umro i da ga neumorno oplakujem i trazim (dok mrcina mirno spava pored mene u krevetu a ja se mucim da li je ziv) odlucila sam imati jos kunica...
Suprotno od straha boriti se na taj nacin da se ne vezujem samo za jednog, nego da imam bar jos jednog.
Sebicno jeste ali to je najiskrenije bio prvi razlog zasto je Krcku trazeno drustvo, dosao je Bibi i ako nije mogao biti sa Krckom, bio je zek kojeg sam zavolela...
Krcko je i dalje broj jedan, ali fidelio razmisli... Njoj je sigurno jako tesko, sada se obe mucite, nacin da joj olaksas i sebi i njoj je upravo jos jedno cupavo stvorenje za udomljavanje...
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fidelio » pet pro 17, 2010 5:06 am

Klio, to ti je trenutno jako teško. Psiha radi svoje. ti si se zaljubila preko slike u njega, a meni je dolazio u krevet, grizo me kad sam mu mazala ''žuljeve'', ljubio kad sam se mazila s njima na podu.

Preispitujem što je to mogao pojesti da su nastali plinovi (a dobivao je i malt-pastu i bananu i prodigest za dlaku-njezinu- koju bi progutao). Da se to odmah rješavalo kapima za grčeve čim je počeo proizvoditi zvukove -bio bi tu.
Moja prva reakcija u 5.30 nakon što je izdahnuo bila je zvanje dečka i pitanje hoće li ju uzeti k sebi jer ispada da sam nesposobna održati kunića na životu.

teško nam je i jednoj i drugoj. Cvilimo obje. Ona je jedan tren u euforiji, drugi u takvoj depresiji da sam mislila da će mi i ona izdahnuti.
Sijeno neće jesti. Jela ga je u ogromnim količinama kad je on bio tu, samo zato što se bojala da joj on ne pojede sve. Sjedim s njom na podu i jedem. Stalno sam s njom i vidim da joj je teško i da je zbunjena i da ga još uvijek traži.... ali meni u zadnje vrijeme (očito) ne ide od ruke.

S njom sam odgađala sterilizaciju jer sam htjela da smršavi (čitala sterilizaciju cura od Lady i kako je Coco imala težu operaciju jer je bila malo deblja). I onda se dogodi ovo. Sad se opet ne usudim na sterilizaciju jer paranoja radi svoje.
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ina » pet pro 17, 2010 8:17 am

ne mozes znati sto bi bilo kad bi bilo....
Slavko je imao zvukove jedno ljeto 2 mjeseca i nista nije pomoglo, prestalo je samo od sebe. I nije bilo plina u zelucu i crijevima.
Ja ne dajem jabuku par godina jer smo 2 puta zavrsili na hitnoj zbog nje (plinovi).
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » pet pro 17, 2010 9:50 am

Svaki zeko je prica za sebe, kao i mi ljudi... Sto jednom ne smeta drugom moze da bude fatalno...
Ne mogu ti reci da li si pogresila jer ne znam sto se desavalo znas samo ti, ali iskreno, sada ces zaista pogrestiti ako je ostavis samu...
Dobro sedi i razmisli... Znam da nije lako. Meni je uginula u narucju zecica koju sam ja zeznula iz najbolje namere, u najgorim mukama... Pomislila sam da vise nikada necu pomagati ni jednom zecu i da nista neznam ni o cemu, ali sam shvatila i tu su mi ljudi sa foruma pomogli, da to nije resenje - povlacenje.
Emocije su nesto sto je jako i ja te razumem... Mislim da bih poludela da mi se nesto desi mojim zecevima...
To ne mogu ni zamisliti.
Zato ti kazem, ajde da nemas ni jednog vise, nego imas tu malenu kojoj je sada isto jako tesko i ona je osetljivija, ne ume da se nosi sa tim, ili ce se izneti ali ce stres ostaviti svoje posledice
Sada mozes pogresiti sa njom, a to nemoj dozvoliti da te emocije sprece da joj pomognes. Ti joj nisi dovoljna, svakom zeku je potreban njegov partner kao i nama ljudima.
Znacis joj ali joj nisi dovoljna.
Isto bi se desilo i sa nama u zivotu, niko ti ne moze zameniti coveka koji ti je deo tebe, ljubimac moze pomoci ali ne dovoljno.
Dobro razmisli,i naravno, pogresiti neces ukoliko budes slusala savete ljudi odavde sa foruma, pogotovo sto su ti blizu i mogu pogledati zeke i videti kada imaju neki problem...
Mi to ovde u Srbiji nemamo mogucnosti, i snalazimo se ovako sto cimam Lilo, Simbu, Ledy...
TEbi su ipak blize....

ps sto se sterilizacije tice, trazis ili kastriranog decka ili odmah kastriras, to je lakse nego nju sada izlagati dodatnom stresu...
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekoslav123 » pet pro 17, 2010 13:33 pm

fidelio je napisao/la:kakva su vaša iskustva s ponašanjem kunića nakon gubitka partnera? Ne neposredno nakon smrti, nego kasnije. Ova je meni nocas priredila takvu predstavu da nisam spavala duže od 45 minuta u komadu. Inače ode spavati pod krevet cim se ugasi svijetlo i budi se oko 6 ujutro. Nocas je grizla krevet, stol,ormar, štok unatoč hrpi strateški postavljenih grančica. Spremanje u gajbu je izgledalo je poput kupanja mačke. Nakon nekoliko ugriza i njezinog protestiranja sam odustala i mir sam kupovala davanjem suhe hrane. i primjetila sam se se boji. Na svaki moj okret u krevetu počne udarati nogama. A ustajanje iz kreveta rezultira njezinim paničnim bježanjem. Ja ju vise ne prepoznajem!

zao mi te,i razumijem te moj je mrkva ostao sam nakon sto mu je sestra uginula i bilo nam je jako tesko..mrkva je par mjeseci jako malo jeo i trazio ju je posvuda,,a onda kao preko noci se promijenio i poceo normalno jesti i piti.nisam znala jeli bolje nabaviti jos jednog kunica ali sam mislila da je bolje ovako,jer onda ako opet taj jedan ugine ili on sam bilo bi jako tesko i ponovila bi se opet ista prica.. :sad:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la siga » ned pro 26, 2010 9:29 am

Fidelio, mi smo dugo imali samo jednog kunića i bio nam je sve na svijetu.. dolaskom na forum i čitanjem iskustava drugih zecoljubaca zaključili smo da mu uskraćujemo ona najvažnije - društvo njegove vrste. Nuni je dobio Lunu, predivnu malu bebeju Juni, užasno uplašenu. Trebalo je više od mjesec dana da se zavole..
Njih dvoje su se obožavali, a onda se Nuni ozlijedio i nakon skoro godinu dana nas je i napustio.

Naša tuga je bila beskonačna, a zamisli onda Luninu. On je njoj bio sve, apsolutno sve. Trebalo je neko vrijeme da se odlučimo i dovedemo joj njenog Tavu. To ni sada nije ona ista ljubav, ali je Luna sretna zekina jer ima nekog SVOG. I danas je nama Nuno sve, i danas je teško kada se sjetimo te maze, ali imamo dva bića kojima je dobro kod nas, koje volimo i koji imaju dom i jedan drugoga.
Molim te nemoj sebe uskratiti nekom malom biću. Koliko god ti je sada teško sigurno ima još neki uhonja kojem je još teže a ti mu možeš pomoći. Luna je Tavu prihvatila iste sekunde. Doslovno. Čim sam ih pustila skupa.
Gubitak nikada ništa neće promijeniti.. ali ti imaš i razum, pomogni svojoj malenoj..

Ni jedna odluka koju doneseš nije za osudu, jer ti najbolje znaš. Samo ti hoću reći naše iskustvo..
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fidelio » pon pro 27, 2010 22:52 pm

Prošlo je 17 dana od kada ga nema. I ja manje cmoljim pa je i ona mirnija koliko vidim.
Jede, pije...vratila se na sijeno. Kuglice su ok.

Fali joj društvo. Ne voli biti sama. Nije ni prije nega voljela biti sama. Češće mi dođe u krevet na maženje. Jutros je čekala da dignem glavu i odmah je skočila k meni. Ne da mi ni do wc-a. Cijele dane sam s njom... (zato je moj društveni život umro :dragonn-ccc-e: :D )

Za sada sam samo na razmišljanju o nekom partneru, ali prioritet mi je sterilizacija. To će biti poslije nove godine jer mi u ovoj sve ide krivo pa ćemo pričekati da konačno završi ova 2010. A onda ćemo vidjeti.
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekoslav123 » uto pro 28, 2010 9:22 am

dobra ti je odluka i ja te podržavam jer ti najbolje znas...ja sam gore navela svoj primjer...nadam se da ce sve biti u redu.. :zeko4:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » uto pro 28, 2010 18:54 pm

Drago mi je da ste obje bolje :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fidelio » uto pro 28, 2010 20:18 pm

A ono, radi nje barem ne pokazujem toliko iako noćima ne mogu spavati pa i ona izlazi i svog brloga svaki puta kada se okrenem u krevetu ( inače bi otišla oko 23 na spavanje i nije izlazila do 06.00).
Stalno je uz mene.
Kad učim, legne se kraj moje stolice i spava. Kad izađem iz sobe samo čujem kako grize vrata i štok...

Idemo dan po dan...
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » sri pro 29, 2010 20:40 pm

Držite se cure, još je to sve previše svježe. Vrijeme ublažava bol :zeko3:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la warped » sri pro 29, 2010 20:58 pm

fidelio je napisao/la:Idemo dan po dan...

Drugačije ni ne ide. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan