Kako kunići podnose transport?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Kako kunići podnose transport?

PostPostao/la Bronco » ned srp 25, 2010 21:41 pm

Imam jedan problem. Otišla bi doma na more a nemam automobil. Sjetila sam se da bi mi možda bilo najbolje ići vlakom jer su separei veliki pa jednostavno stavim kunića skupa sa gajbom na pod, tamo mu je hrana, voda, igračke i sve što mu treba. Dam kondukteru 100 kn i neće se buniti što je životinja tamo. Međutim, znam da su to plahe životinje pa me je strah da ga to sve ne šokira. Tehnički mu se nema što dogoditi ali me je opet nekako strah da mu taj put ne naškodi. Ima li itko iskustva sa vožnjom zečeva u vlaku? Ili ako vlak nije dobra ideja, postoji li neki drugi način da kunić ode sa mnom na more?

Hvala
Bronco
Kunić
Kunić

Re: Kako kunići podnose transport?

PostPostao/la ina » pon srp 26, 2010 8:18 am

ja sam vodila slavka od zg do vk u vlaku i nije bilo nikakavih problema, tada je imao pola godine i sve je dobro podnosio.
nema potrebe da dajes kondukteru 100 kn
ja sam pitala na kolodvoru treba li sto platiti i rekli su da ne treba
i ne stavljaj kavez na pod, stavi na sjedalo
obzirom na vrucine, probaj ici po noci ili u nekom jutarnjem terminu
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bibi » pon srp 26, 2010 12:51 pm

Da, najveci problem je vrucina, tako da najbolje nocu, ako je ipak vruce mozes mu ispod i/ili iznad transportera staviti... recimo kesu mrvljenog leda u peskiru ili tako nesto. Zavisi i od duzine puta, moj na primer trpi da piski i kaki kada se vozi, a to ne valja :rolleyes: S vremena na vreme ga pomazis i das mu malo omiljene poslastice da mu bude malo lakse, a kad signete odmah mu daj pro-digest par dana u vodu da sprecis stomacne probleme nastale stresom od voznje i selidbe.
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » pon srp 26, 2010 15:24 pm

Mozda dobro prodigest i par dana prije puta. Stetit nemoze.
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mare » sub srp 31, 2010 11:50 am

Marko je samnom putovao oko osam sati u autobusu i oko pet u autu i nije bio nimalo smusen u putu i poslije...jedino sto ga je smetalo bila je buka dok smo cekali autobus na kolodvoru. Sve u svemu cini mi se da je to odlicno podnio...a s vlakom nemam iskustva.
<3 marko <3
Mare
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bronco » ned ruj 26, 2010 0:08 am

Hvala svima na odgovorima. Sve je prošlo u redu :)
Bronco
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » ned ruj 26, 2010 11:48 am

Super, ma sigurno da mora proc dobro. Moji su cak pusteni tokom puta, naizmenicno, trckaju ili po sedistu ili krevetu, zavisi da li putujemo kuset kolima ili sedeci ;D I naravno, budu pravi mali carevici koji svi paze i obozavaju :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » ned sij 16, 2011 12:20 pm

..da ne otvaram novu temu, dizem ovu staru :wub: ...Dakle, ja i Fiffy sutra putujemo kuci u Cazin...put nam traje nekih 6h...malo me strah jer je vani hladno..planirala sam da mu u transporter stavim puno sijena i jednu flasu s toplom vodom...u busu mu nebi trebalo biti hladno, ali dok cekamo bus, bojim se da ne nazebe... razmisljala sam da ga, za to vrijeme dok se ne smjestimo u bus, nosim u torbi, mozda bi mu bilo toplije, a opet me strah da mu ne bude previse tijesno :lud:
ima li neko savjet?
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » ned sij 16, 2011 14:12 pm

Mi kad treba da putujemo zimi samo u transporter stavim peskiric i preko toga cebe, seno i ponesem pojilicu da bih mogla da im nudim vodu s' vremena na vreme..
Nekako mi se cini da bi im ta flasa vise smetala nego godila.. ali to je samo moje misljenje..
I obavezno transporter prekrijem sa jos jednim cebencetom i otkrijem ih kad smo vec u toplom.. :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned sij 16, 2011 14:53 pm

Malo podcjenjujete njihovo krzno :D ...jest da oni kunici koji su u zatvorenom nemaju toliko "razvijeno" krzno koliko ovi kaj su vani ali ipak imaju zastitu....ja se isto slazem da je dosta da mu transporter prekrijes sa nekakvom dekom ili necim slicnim bez dodatnih rekvizita unutra :) ...pogotovo ako je to nesto kratkotrajno posto kazes da je to samo dok cekate bus....bez brige budi,nisu skroz goli,imaju oni fin "pokrov" na kozi :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » ned sij 16, 2011 14:58 pm

ok..onda samo sijeno i dekica, bez flasice vode :nowink:
hvala na savjetu drustvo :zeko3: :zeko3:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » ned sij 16, 2011 15:40 pm

Ja mog uvek nosim u torbi , i to mu se MNOOOOGO vise svidja nego kad je putovao u malom kavezu koji je mozda i manji od tvog transportera .. U putu otvorim torbu , on legne i mazimo se pola sata do Alexinca (koliko put traje) Sest sati je ipak mnoooogo vishe . Obezbedi mu da ima sena i vode , da mu bude udobno , da mozes da ga pomazis i mislim da ne bi trebalo da bude problema :zekoo3:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » ned sij 16, 2011 15:40 pm

Ja mog uvek nosim u torbi , i to mu se MNOOOOGO vise svidja nego kad je putovao u malom kavezu koji je mozda i manji od tvog transportera .. U putu otvorim torbu , on legne i mazimo se pola sata do Alexinca (koliko put traje) Sest sati je ipak mnoooogo vishe . Obezbedi mu da ima sena i vode , da mu bude udobno , da mozes da ga pomazis i mislim da ne bi trebalo da bude problema :zekoo3:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » ned sij 16, 2011 16:00 pm

u kakvoj torbi? :blush:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » ned sij 16, 2011 18:13 pm

U Jacobs torbi :belj: Ta se torba dobijala ako kupish ne znam ni ja koliko Jacobs kafe ... Onako klasicna torba , lichi na ovu , samo po obliku slika , ima ravno i tvrdo dno , na koje ja stavim zicu od kaveza koju obmotam peskirom za kosu (extra large) da mi se zeka ne bi istumbao . E sad ta torba je stara 1000 godina , moja baba je nosila na pijacu i sva je u rupama , malim , sto mu taman dodje za vazduh . U autu ja otkopcham torbu on se izvali i mazimo se :zekoo3: I mnooooogo nam je lepo da u njoj putujemo . U toj torbi sam ga i pesaka nosila do veterinara (15minuta) i nije se mnogo zalio . Malo se budni kad ga prvi put stavish ali posle legne na dno i kulira ...
Mary
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan