stigo ćupko

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

stigo ćupko

PostPostao/la ADRO » sri lip 17, 2009 13:10 pm

kao prvo pozdrav svima na forumu.... :)
Cura i ja smo se odlucili za kupnju kunica,i listajuci slike na netu najvise nam se svidio novozelandski crveni kunic.Sta bi sve trebali znati o toj vrsti prije kupnje?I gdje ga kupiti?Mi smo iz Velike gorce pa ako bi mogli preporuciti neku uzgajivacnicu iz nase okolice.Unaprijed hvala i pozz
Zadnja izmjena: ADRO; pet srp 03, 2009 0:23 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
ADRO
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » sri lip 17, 2009 15:02 pm

Prvo dobro dosli :) a sad..ja ti nisam bas sigurna da ti kod nas ima tih kunica :hm:
a nebi udomili jednog?? Ja cuvam doma predivnu curicu staru 5mj i slicna je ovome sta vi trazite :) i jako je draga.. +treba stalan dom! bijela je sa smedim flekicama i ima plave okice!
Evo slikice:
[IMG=http://img196.imageshack.us/img196/3522/ze1.th.jpg][/IMG]

i tu su slikice malo nize na ovoj stranici http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=3111&start=75
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sri lip 17, 2009 15:58 pm

Nadam se da ste primjetili i težinu odraslog novozelandskog kunića....3.5kg do 5.5kg...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Anek » sri lip 17, 2009 17:17 pm

Lilo je napisao/la:Nadam se da ste primjetili i težinu odraslog novozelandskog kunića....3.5kg do 5.5kg...

hehe..to je ko pesek..malo veci :wink:
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Megy » sri lip 17, 2009 17:33 pm

Ja sam htjela ovnoliku zenkicu a ipak sam uzela obicnog patuljastog decka.....samo zato sto me je lijepo pogledao kroz ono staklo pet shopa....I mogu vam samo reci da izgled uopce nije bitan voljet cete svog zekana koje god on vrste bio a vjerujte mi i on ce vas obozavati....nemojte misliti da vas na nesto nagovaramo ali bilo bi stvarno lijepo kada biste uzeli ovu premedenu curicu, njoj treba dom a vi zelite nekoga koga cete obozavati i tko ce vas obozavati......nije li to super kombinacija?
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri lip 17, 2009 19:10 pm

Ja sam videla tog novozelandjanina kod nas u Pet Centru. Inace pre toga je uzgajivac bio i jednim novinama koje pisu nekada i o kunicima i znala sam da je veliki.
Ali je toliko lep, ljudi, ma prelep, da mi je jaaaaako bilo zao sto ga ne mogu uzeti jer nemam prostora.
Imali su cetiri meseca i bili su dva puta veci od mog Krcka,ali tako slatki, repic im je neodoljiv :ujea:
Cura koja je radi u PC je isto pricala kako veliki rastu, do 5 kg.
U novinama je pisalo o jednom decku koji je uzgajivac i koji ima najbolja grla u ovom delu evrope. Uvek su mu dobijali nagrade, i on ih iskljucivo drzi za izlozbe.
Kaze da im je krzno nesto fenomenalno, nisam ih pipala, ali sam se onako iza stakla zaljubila u njihovu veselost i razigranost, i nimalo se ne boje iako su bili u Pet Centru.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sri lip 17, 2009 19:33 pm

Lilo je napisao/la:Nadam se da ste primjetili i težinu odraslog novozelandskog kunića....3.5kg do 5.5kg...

baš sam to htjela reći :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ADRO » sri lip 17, 2009 23:17 pm

puno hvala na odgovorima svima,a sto se tice curice,preslatka je,ali smo se odlucili da cemo uzet novozelandskog crvenog i danas smo dobili kontak od gospodina koji ih uzgaja i vjerojatno cemo uzet kod njega.A sto se tice njihovog rasta to nam nije problem je imamo puno mjesta,i vjerojatno ce bit cesce pusten po stanu negu u kavezu :)
ADRO
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » čet lip 18, 2009 7:16 am

Onda vam zelim puno srece s njim! I nadam se da vam njegova gajba nece biti manja od 2x1m.. I stavite slikice kada dode :)
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ADRO » čet lip 18, 2009 15:54 pm

slike stavimo cim dode,jedva cekam :D ,i zanima me u vezi gajbe di ih ima za kupit u zagrebu?gledali smo danas u importane centru i cjena je oko 700kn,dali je to normalna cjena ili ima i jeftinijih?
ADRO
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » čet lip 18, 2009 16:03 pm

ne, to je normalna cijena. Ali za tako velikog kunica su vam te gajbe male.
Koliko je velika gajba koju ste gledali? Mozda bi vam se vise isplatilo napraviti mu gajbu..??
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » čet lip 18, 2009 17:09 pm

Dobrodošli! :)
Pošto će kunić biti jako veliki,mislim da mu ni jedan kavez iz pet shopa neće biti dovoljno velik,ma koštao on tisuću kuna...
Ja vam preporučam ogradu iz pet centra(6 stranica metar puta metar,a cijena je 350 kuna...) :wink:
slika

A opet ako se odlučite napraviti mu kavez,ovdje ima svakakvih ideja:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=72
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ADRO » čet lip 18, 2009 17:16 pm

Najveca je bila 1x1 metar.Mislim da cu ipak sam napravit gajbu(uz pomoc starog :blush: ), morat cu izmjerit koliko mjesta ima za gajbu u stanu kod cure jer ce tamo biti.Ako imate bilo kakavih savjeta u vezi izrade gajbe samo reci bit ce mi od velike pomoci,i kolika treba bit visina gajbe?
ADRO
Kunić
Kunić

PostPostao/la ADRO » čet lip 18, 2009 17:29 pm

ova ograda mi se cini kao super rjesenje a nije ni skupa,a kiara dal znas u kojem pet centru to ima za kupit??
ADRO
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » čet lip 18, 2009 18:02 pm

Obicno ima u svakom, ali moze se nazvati i pitati - kupite dvije i zlato ima apartman :wink: :wink: :wink:

Joj kak ja volim velike zece :zeko3:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan