papamo novu hranu - GENESIS

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la Lela » pet pro 14, 2007 19:42 pm

alfalfa je dobra za mlade kuniće- kuniće u razvoju.

timothy za odrasle, i to se zna se zašto. ( u nekim slučajevima može se miješati i alfalfa)

a ovo za snadbijevanje tržišta ne znam.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cheerleader » sub pro 29, 2007 19:52 pm

evo, da i ja dam info: kupljena prva vrećica Genesis klope i Romeo neće ni okusiti. To je vjerojatno do Romea jer je taj i na zrak izbirljiv :nowink:
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » uto sij 01, 2008 15:07 pm

ne znam... moji nisu izbirljivi i svejedno ne žele ni čuti za Genesis...

na kraju sam išla uspoređivati sastav s Prestigeom (indoor) i dok u posljednjem ima makar u tragovima povrća, u genesisu je, vlaknima i ostalom usprkos, osnova brašno?!?

polako mi dolazi do svijesti zašto je u zadnjih 10-tak godina u porastu alergija kod kućnih ljubimaca
gledam sastav te hrane, pa mačje hrane, a vjerojatno je i pseća slična; osnovu tj. pretežiti dio čine raznorazna brašna... pileće, pureće, sojino, ovakvo i onakvo
pa se čovjek pita koji vrag je to brašno?!
mislim znam u teoriji, ali se pitam kako to može činiti pretežiti dio i to još premium hrane bilo za mesojede, bilo za biljojede?! :sad:

znam ljude, doduše ne žive u Hrvatskoj, koji svoje zekane uopće ne hrane peletiranom hranom i oni su savršeno zdravi i sretni
umjesto peleta, dobivaju sušeno povrće i biljei moram priznati da sam zavidna što vlasnici imaju mogućnost izbora koju mi, nažalost, nemamo
salatica

PostPostao/la ninocka » uto sij 01, 2008 16:05 pm

salatica je napisao/la:
znam ljude, doduše ne žive u Hrvatskoj, koji svoje zekane uopće ne hrane peletiranom hranom i oni su savršeno zdravi i sretni
umjesto peleta, dobivaju sušeno povrće i biljei moram priznati da sam zavidna što vlasnici imaju mogućnost izbora koju mi, nažalost, nemamo

i ja im zavidim..
stvarno je super hraniti zeka dehidriranim voćem i povrćem, ali kod nas je to nemoguće kupiti :sad:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la TENK » uto sij 01, 2008 16:17 pm

moji jedu sad genesis jer zadnji put nisam nasla prestige... a nestalo mi je hrane, ali mislim da cu ih polako vratiti na ono prvotno nakon ove jedne doze. neznam :hm:
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ninocka » uto sij 01, 2008 17:13 pm

je, i kod nas je nastala muka s genesis hranom... neće i neće.
ne znam dal je to stvar navike kunića ili im nije fino. :blink:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » uto sij 01, 2008 18:15 pm

vjerujem da im nije fino

jer ostalo sve jedu bez pitanja :D

i bez navike... čak i ako promjene radi, povremeno kupim neku drugu hranu i pomiješam s prestigeom, jedu... možda ne baš sve, probiru, ali ipak jedu

pretpostavimo da nama netko za ljudske potrebe složi sve potrebne vitamnine, minerale i ostalo po trenutnim saznanjima potrebno za zdravlje - u kuglice, kolutiće, štapiće ili nešto treće...
pa onda još na to doda potrebne emulgatore kako bi sve to ostalo na hrpi i imalo određeni upotrebni vijek
po svoj prilici nam to uopće ne bi bilo jestivo :sad:

za paštetu, nareske i sl. bolje da ne znamo kako se rade, jer ne bismo mogli više niti pod prijetnjom života usta otvoriti da nam to netko na silu nagura :D
ali sve navedeno ima okus koji nam (ili barem nekima) odgovara i paše papilama u ustima.... pa možemo pojesti
da nas netko tjera da za obrok žvačemo npr. tablete kvasca, bez obzira na sve zdravlje i dobro što nam to čini - ne možemo, za milog boga, to pojesti umjesto ručka :blink: ;D

možda je tako i s zekanima, jednostavno im nije fino?
salatica

PostPostao/la red_sonja » uto sij 01, 2008 21:40 pm

nismo još probali tu novu hranu, al razmišljam baš da li da uopće isprobavam, jer mi smo jaaaaako i prejako izbirljivi...i samo Indoor papamo od kupovnih hrana, ostale sve su bljak :rolleyes: :D
red_sonja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » uto sij 01, 2008 21:46 pm

Nemoj ni isprobavati :wink: poznavajući Zeču i njegovu probavu, te dob mislim da bi mu prelazak samo škodio..a vjerujem da ne bi htio ni probati :D
bitnije da papa puno sijena
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la red_sonja » uto sij 01, 2008 21:51 pm

to da, sijeno bez daljnjeg, ali i to ne smije biti kupovno, odma frka i faca gađenja kaj je sad to :nowink:
ipak je on frajer sa svojih 7 godina, zna kaj hoće...no, volim mu ja ponekad probati dati nešto novo, ali rijetko što prolazi...zato sam i napisala da samo razmišljam :)
red_sonja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dappio » uto sij 29, 2008 20:25 pm

hoće li uskoro stići timothy hrana?
dappio
Kunić
Kunić

Re: papamo novu hranu - GENESIS

PostPostao/la mala_zečica » pet sij 07, 2011 19:59 pm

nije mi vas se dalo sve citati.. ali samo da kažem da je ova genesis hrana odlicna... nekoc je bio pet shop i u zaprešicu samo nije dugo trajao... zekan je hranu papao ko luuud i vreca je trajala tocno 1mj...makar je bila skupa (vreca 40 kn) isplatilo se uzimat jer je sve pojeo....
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan