Moje bebe

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Moje bebe

PostPostao/la Teicaa » čet tra 08, 2010 11:42 am

Pozdrav svima! :)

Ja sam nova i nažalost nemam zeku, al imala sam i ja dvije male njuškice imenom Njofra i Bella.
Nažalost njihove slikice nemam, jer je to bilo prije par godina a tad sam bila n00d za tehniku i sve to, tako da su slikice većinom razvijene ;)

Njofra je bio crno-bijelo-sivi zekan koji se obožavao klizati po parketu i sakrivati po dnevnoj sobi.
Bella je, logički, bila bijela zečica koja je većinu vremena bila vani na terasi i travnjaku jer je obožavala skakutati i papati travicu :)

Osim zekana, imala sam i par peseka među kojima su Lun - bobtail (preminuo zbog teške bolesti), Barney - njufaundler (izgubljen) te Aris - veliki šnaucer (preminuo).
Imam njihove slikice, nažalost također razvijene, al sam ih uspjela nekako slikati fotićem (neuspjelo :P)

Lun (u starijim danima)
slika
(u mlađim danima)
slika

Barney
slika

Aris
slika

A sad imam jednu veliku crno-bijelu bebu šonjastu po imenu Rocky, te malu pahuljicu imenom Luna :)
Rocky je Sibirski haski star 2 i pol godine, jako dobar i mazan.
Voli gnjaviti i zezati, jako je tvrdoglav ali i pametan!
Cure, Rocky je nažalost kastriran u 1. mjesecu ove godine, tako da ništa, morate si drugog dečeca nać' ;P
Više o njemu: http://www.uniteddogs.com/hr/dog/rockyhusky
slika
i više slikica: http://www.uniteddogs.com/hr/dog/rockyhusky/pics/

Luna je mali njemački špic, ili špicica :) Stara je 4 i pol godine.
Ljubomorna sam jako na Rockya jer je došao nakon mene, pa ga kopiram na svakom koraku ;)
Dijelimo sve i volimo se svađati!
Više o Luni: http://www.uniteddogs.com/hr/dog/nuni
slika
Više slikica: http://www.uniteddogs.com/hr/dog/nuni/pics
(Nuni je na profilu moje mlađe sestre koja nažalost nije aktivna na UD-u, pa nema puno Luninih slikica)

Uz ta dva 'čudovišta' imam i starog bolesnog mačka, kojeg smo spasili sa ulice prije 12 godina (i više)
Ime mu je Jurica, voli jesti, spavati, a prije kastracije je volio i lutati i tući se :)
Više o Jurici: http://www.unitedcats.com/hr/cat/jurica
slika
Više slikica: http://www.unitedcats.com/hr/cat/jurica/pics

Veliki sam ljubitelj životinja, pogotovo pasa. Drago mi je što imam prilike imati ih za ljubimce.
Volontiram u udruzi Spirit i dosta sam aktivna što se tiće toga.

Lijepi pozdrav,
Tea i ekipa
:zeko3:
Teicaa
Kunić
Kunić

Re: Moje bebe

PostPostao/la Kunić Leopold » čet tra 08, 2010 12:02 pm

Teicaa je napisao/la:...
tad sam bila n00d za tehniku i sve to
...

Uuu, newufoundland :)
Super su svi.

P. S.
^.^, n00d = nude.
N00b ili jednostavnije noob je izraz koji tražiš, početnik, neiskusan/na.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 08, 2010 12:19 pm

Krasni su :)
Kako se njufić uspio izgubiti?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Teicaa » čet tra 08, 2010 12:39 pm

Kunić Leopold je napisao/la:
Teicaa je napisao/la:...
tad sam bila n00d za tehniku i sve to
...

Uuu, newufoundland :)
Super su svi.

P. S.
^.^, n00d = nude.
N00b ili jednostavnije noob je izraz koji tražiš, početnik, neiskusan/na.

:P slovo sim tam, hvala na ispravci ;)

zeko Simba je napisao/la:Krasni su :)
Kako se njufić uspio izgubiti?

Uz njufića ide jedna duga priča, ali ukratko, mi smo ga kupili kad je imao 2 godine od jednog čovjeka sa sela koji je tog psa držao 2 godine na kratkom lancu. Kad smo došli doma primjetili smo da mu dlaka na par mjesta ne raste pa se čini da je bio maltretiran, tj. da ga je taj čovjek tukao. Šetnje su bile nemoguće, jako je vukao, bio je skroz nesocijaliziran.
Mi smo se trudili naučiti ga neke stvari, al jednostavno nije išlo :(
Tak da su jedine šetnje bile odlasci u šumu i puštanje sa uzice da se rastrči (a i tada ga je bilo teško dobiti natrag).
Sad, imamo neograđeno dvorište, jer ga djelimo sa susjedima i prolazno je. Tako da je Barney bio na sajli koja se protezala od terase do drugog kraja dvorišta. Kako smo ga nabavili kad je već bio odrasli pas (2 godine) nije bio privržen pa je često znao pobjeći a naposlijetku bi ga našli. Jednom ga nije bilo 2 mjeseca, zvali smo sve udruge, skloništa, šinteraje, oglasi na suzi, po kvartu, po zagrebu općenito, dok nas nije jedna žena nazvala da joj je veliki crni pas u dvorištu, sav promrzao od snijega i da ga se boji, možda je to naš. Mi smo naravno odmah išli i ispostavilo se da je to Barney... On se tako razveselio kad nas je vidio, da je sam, bez povodca do auta išao i s takvim užitkom k nama doma. Lijepo se oporavio i sve, al nakon godinu-dve tijekom sezone tjeranja, nanjušio je neku kujicu i strgnuo se sa sajle i krenuo za njom i izgubio valjda :( Tražili smo ga dugo ali ništa :zeko4:
Žao mi ga je jer je stvarno imao takav peh u životu :(
Zbog njega sam i nekako počela volontirati u Spiritu... Samo se nadam da ga je našla neka dobra obitelj i da je ostatak života proveo u toplom domu a ne na ulici.
Teicaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » čet tra 08, 2010 13:02 pm

Dobrodosla na forum :zeko2:

Preslatki su ti pesovi i macak! Budu uskoro dobili jednog dugouhatog prijatelja? :D
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » čet tra 08, 2010 14:40 pm

koja super ekipa! :zeko3:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Teicaa » čet tra 08, 2010 14:55 pm

Hvala vam :)
Za zekića ne vjerujem, jer je uz aktivnog haskija teško imat bilo što drugo, ali tko zna, možda se zalomi ;)
Teicaa
Kunić
Kunić

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan