Izlet sa kunicem.

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Izlet sa kunicem.

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 15, 2012 8:15 am

I je si li vodila zeca na izlet???
Mixazeko

PostPostao/la Leonarda » sub lip 16, 2012 9:00 am

Dobro ako vi tako preporucate necu ga stavljati blizu konja,ali sam ga mislila malo dalje prošetati tamo na livadicu gdje nema drugih životinja...zaista je lijepa priroda i to je prilika da mu omogućim šetnju gdje nema auta i gdje se neće plašiti .
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 16, 2012 9:16 am

Leonarda je napisao/la:Dobro ako vi tako preporucate necu ga stavljati blizu konja,ali sam ga mislila malo dalje prošetati tamo na livadicu gdje nema drugih životinja...zaista je lijepa priroda i to je prilika da mu omogućim šetnju gdje nema auta i gdje se neće plašiti .

To je druga stvar. Moje misjenje je da je OK da ga malo prosetas po livadi ali samo ako je 100% cisto i 100% bezbedno. I obavezno ponesi transporter da ima gde da se vrati
Mixazeko

PostPostao/la sanjita » sub lip 16, 2012 11:19 am

Ljudi krenuli su krpelji i ostale napasti...nemojte voditi zeceve u visoke trave i na livade previse jer cete pokupiti neku bestiju...za njih nema adekvatne zastite protiv krpelja kao za pse tako da se nemojte igrati previse.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 16, 2012 14:39 pm

sanjita je napisao/la:Ljudi krenuli su krpelji i ostale napasti...nemojte voditi zeceve u visoke trave i na livade previse jer cete pokupiti neku bestiju...za njih nema adekvatne zastite protiv krpelja kao za pse tako da se nemojte igrati previse.

Pa svakako treba zastititi zeca koliko je moguce i ne izvoditi ga u dugu travu. Samo onde gde je pokoseno
Mixazeko

PostPostao/la sanjita » sub lip 16, 2012 16:24 pm

Kako ces tocno zastititi zeca da se krpelj ne uhvati na njega?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Vice » sub lip 16, 2012 19:27 pm

sad je vice pretezno na pokosenoj travi ili betonu,bojim se tih bestija. mixazeko, ne mozes ga nikako zastititi,taj lijek za kunice jos nije proizveden
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 18, 2012 10:31 am

Imam pitanje za ljude koji imaju zeceve vani. Sta rade da ih zastite od Krpelja i ostalih stvorenja?
Mixazeko

PostPostao/la Zec Vice » uto lip 19, 2012 19:20 pm

jednostavno stoje u zatvorenom prostoru kad nisu pusteni.tj moj tako i ne ide na veliku travu nema krpelja.. i nijedan mi kunic dosad nije imao krpelja.. nema nikakav preparat koji bi ih mogao zastititi od krpelja i ostalih napasnika
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » ned kol 05, 2012 0:33 am

:wink: nisam imala iskustva sa krpeljima na zecovima. moje njuškice imaju slobodan i neograničen izlaz u dio dvorišta koji je samo njihov. ograda sprečava druge životinje da dođu u njihov prostor, dvije breskve krošnjom štite od napada iz zraka, a travu redovito kosimo.
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la lorena105 » sri tra 10, 2013 14:55 pm

Pozz svima! :zeko6: možda je ovaj post više za "prehrana kunića" ali da ne otvaram opet teme... nadovezat ću se :nowink:
Dakle, kad ja pustim svoje čupavce u dvorište to je kao da si pustio krave na "pašu" :zeko7: ;D Skaču, igraju se, trče no ipak pretežno papaju travicu i bilje (naravno prostor gdje oni borave sam dobro pregledala koje sve biljke rastu i jel su sve na popisu). I sad me zanima jel to veliki rizik da im nešto bude budući da biljke naravno izravno s tla nisu oprane? I još nešto... vidjela sam da oni tu travu i što sve ne jedu ponekad i čupaju iz zemlje tako da izvuku i korijen... jel smiju papat korijen? (a mogu tako i zrnca zemlje izvuč pa sve skupa popapat) :blink:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri tra 10, 2013 15:37 pm

baz brige..nece im biti nista sto je to nije oprano dok god nisu pusteni na nekom zagadenom prostoru..i oni i u prirodi jedu kornjenje tako da je i to ok :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la lorena105 » sri tra 10, 2013 16:21 pm

ok puno hvala :zeko3: :zeko3: :zeko3:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan