Molim savjete

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Molim savjete

PostPostao/la cupko » čet srp 19, 2012 9:50 am

sanjita je napisao/la:Cuj zeko koji zivi na balkonu i nije okruzen ljudima za razliku od zeca koji je u stanu slobodan i sa kojim je uvijek netko,naravno da nemoze biti toliko drustven ni mazan. Ne mozes ocekivati neznam kakvu privrzenost kad je naucio vjerojatno biti na balkonu dalje od vas....em sto su to plahe zivotinjice i nekima treba malo vise vremena da se naviknu na svoje ljude,a ovaj zeko je jos i na balkonu. Posveti mu se vise i krenite graditi svoj odnos od pocetka,ne mozes ocekivati napredak preko noci s obzirom na situaciju.

Ja sam sa zekom stalno, zar to nije dovoljno? A nemam namjeru puštat zeku u kuću jer je jako rizično em po namještaj em po njega zbog stepenica. On je sa mnom već 4 mjeseca što je valjda dovoljno da se sprijateljimo. Griješim li? Zabrinuta sam jer se njegovo ponašanje promijenilo, tačnije; bio je društven, više nije. Nemoj me krivo shvatiti. Pozdrav. :)
cupko
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » čet srp 19, 2012 10:04 am

Pa svi imamo isti problem, i naši zečevi žele uništiti namještaj, zato pazimo da im nisu u dometu neke stvari koje bi uništili. Poanta je da svaka životinja znači prilagodbu, u protivnom ju nema smisla imati. Ne mora ići na stepenice, pusti ga u samo jednu sobu koju osiguraj da nema što uništiti.

Vjerojatno je bio društveniji kad je bio beba, tj. zaigraniji, a s vremenom će se sve više otuđivati jer je izoliran. Meni to nije ništa čudno, tako bih i ja da me netko smjesti i druži se sa mnom povremeno. Vjerujem da se trudiš biti s njim, ali koliko god to bilo, sigurno nije isto kao kad je zeko s tobom u sobi.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupko » čet srp 19, 2012 10:23 am

ars je napisao/la:Pa svi imamo isti problem, i naši zečevi žele uništiti namještaj, zato pazimo da im nisu u dometu neke stvari koje bi uništili. Poanta je da svaka životinja znači prilagodbu, u protivnom ju nema smisla imati. Ne mora ići na stepenice, pusti ga u samo jednu sobu koju osiguraj da nema što uništiti.

Vjerojatno je bio društveniji kad je bio beba, tj. zaigraniji, a s vremenom će se sve više otuđivati jer je izoliran. Meni to nije ništa čudno, tako bih i ja da me netko smjesti i druži se sa mnom povremeno. Vjerujem da se trudiš biti s njim, ali koliko god to bilo, sigurno nije isto kao kad je zeko s tobom u sobi.

Da li je to jedino rješenje?
Ako on bude u jednoj sobi to je isto kao i kad je na balkonu. Ja ne mogu biti vazda u toj sobi kao što ne mogu bit ni na balkonu. :(
cupko
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » čet srp 19, 2012 10:36 am

cupko je napisao/la:
ars je napisao/la:Pa svi imamo isti problem, i naši zečevi žele uništiti namještaj, zato pazimo da im nisu u dometu neke stvari koje bi uništili. Poanta je da svaka životinja znači prilagodbu, u protivnom ju nema smisla imati. Ne mora ići na stepenice, pusti ga u samo jednu sobu koju osiguraj da nema što uništiti.

Da li je to jedino rješenje?
Ako on bude u jednoj sobi to je isto kao i kad je na balkonu. Ja ne mogu biti vazda u toj sobi kao što ne mogu bit ni na balkonu. :(

Pa smjestite ga u sobi gdje najviše boravite. Nije isto kao na balkonu jer će vas barem vidjeti dok se krećete, radite nešto svoje, nije važno što.. njima je bitan taj kontakt, ne morate se stalno igrati ni maziti, ali imate neki suživot. Ovako se on osjeća kao neki povremeni član obitelji, i ne može se adaptirati na vas. Naravno da zec to ne rezonira na taj način, ali sigurno vam neće pokloniti povjerenje na taj način.
Zaštitie namještaj i kablove i riješili ste problem. Ja svojima također ne dam da uništavaju stvari, ali zato su odgojeni, sve što je potencijalno opasno je maknuto, a ostalo kad vidim da im padne na pamet da kreću na nešto, viknem ili pljesnem rukama ili ih potjeram i nema problema. Sve je izvedivo, samo treba dobre volje. Dečko i ja živimo sa svoja dva zeca u garsonjeri, i eto, nema problema. Oni znaju granice, ja pazim da ih ne prekorače :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet srp 19, 2012 14:44 pm

Po postovima vidim da zelis cuti samo ono sto ti pase.....ne,zeko nikad nece biti drustven kao zeko koji je u stanu medju ljudima,tocka. reci ti sto god hoces. svoje razloge za to sto je na balkonu imas i u to nitko ne ulazi ali prva cinjenica stoji,koliko god ti smatrala ili ne smatrala odgovor "neprijateljskim". sumnjam da si sa njim stalno na balkonu,jesi i po zimi? uglavnom nebitno. vremena i puno drustva,jedino cete se tako zblizit. to je sve sto sam htjela reci.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la cupko » čet srp 19, 2012 14:49 pm

sanjita je napisao/la:Po postovima vidim da zelis cuti samo ono sto ti pase.....ne,zeko nikad nece biti drustven kao zeko koji je u stanu medju ljudima,tocka. reci ti sto god hoces. svoje razloge za to sto je na balkonu imas i u to nitko ne ulazi ali prva cinjenica stoji,koliko god ti smatrala ili ne smatrala odgovor "neprijateljskim". sumnjam da si sa njim stalno na balkonu,jesi i po zimi? uglavnom nebitno. vremena i puno drustva,jedino cete se tako zblizit. to je sve sto sam htjela reci.

:P A ništa onda, hvala u svakom slučaju.
Preko zime zeko je bio unutra. (bio je mali) :)
cupko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pet srp 27, 2012 9:02 am

cupko je napisao/la:Preko zime zeko je bio unutra. (bio je mali) :)

Pa zato je i bio društveniji...ja za Damira isto nemam vremena 24/7 da ga mazim ali je on nama u dnevnoj gdje je uvijek netko ako ništa drugo navečer tako da je uvijek s nama i nemamo nikakvih problema s njim...
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan