pitanjaaaaa......

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: pitanjaaaaa......

PostPostao/la MojMrvica » uto sij 25, 2011 18:49 pm

altan je napisao/la:Dobrodosao! :)
Smije jest tvrdi kruh, ali to nije nesto sto bi trebao jest..rade mu ponudi neku ovdje preporucenu poslasticu (ako je naravno stariji od 6 mjeseci jer mladi od toga trebaju jest samo hranu za zekace, sijeno i vodu)..
viewtopic.php?f=6&t=10
viewtopic.php?f=6&t=246&start=0

ne znam koliko je tacno star al' smatram da ima oko 5 mjeseci,tako da se još necu usuditi davati mu takvu hranu :) Za svaki slucaj sacekacu još koji mjesec... pozdrav
VOLIM SVOG MRVICU
MojMrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la tashenka » čet vel 03, 2011 23:25 pm

zanima me kada bih prvi puta trebala da joj kratim noktice? ima vec vise od 3 mjeseca, fino napreduje.. danas je tek presjekla prvi punjac :cool:
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » pet vel 04, 2011 7:31 am

tashenka je napisao/la:zanima me kada bih prvi puta trebala da joj kratim noktice? ima vec vise od 3 mjeseca, fino napreduje.. danas je tek presjekla prvi punjac :cool:

Ne moras jos , mislim da nema ni potrebe ... Neka narastu jos malo :belj: :zeko3:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tashenka » pet vel 04, 2011 15:28 pm

da pusim da narastu pa da joj napravim frensic :zeko7:
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » pet vel 04, 2011 23:38 pm

nije ti frensic losa ideja ;D ..noktici se pustaju do nekih 5-6 mjeseci..tek onda se sijeku...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MojMrvica » sri vel 16, 2011 20:44 pm

Hehehe,i moj zeko je samo punjac do sada pregrizao! I od tada nista... Da kucnem od drvo! :D hehehe
Uglavnom ,htio sam nesto pitati. Pratio sam ishranu zeke,sta smijem davati,a sta ne ,ali nesto nisam vidio da ista pise za Špinat. Da li ga smije jesti? Ocekujem odgovor, i imate veliki poz od mene mog Mrvice :D
VOLIM SVOG MRVICU
MojMrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la tashenka » pet vel 18, 2011 0:48 am

i od mene jedno pitanje vezano za hranu-koliko puta na dan da joj dajem hranu, onu iz kesice? ona kad cuje zvuk kutije skace kao izbjegla iz gladi, uvijek se plasim da je drzim na dijeti.. Ona se ponasa kao da zaista umire od gladi, trci tamo-onamo..u krug,.. dajem joj ujutro saku, nekad poslijepodne pola sake i navece jednu saku, s tim da sijena nastojim da uvijek ima, bar po mali busen tokom cijelog dana. Ima oko 4 mjeseca. :kjut:
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la martina » pet vel 18, 2011 7:27 am

Po pravilu hranu trebas davati jednu saku ujutro i jednu saku navecer i to je sve...a sto se tice sijena njega uvijek treba imati neograniceno. :zeko2:
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekili » pet vel 18, 2011 14:49 pm

kunici dok su mali i dok se jos razvijaju trebaju imati stalno dustupnu hranu, dok se ona kada porastu smanjuje..sijeno je uvijek na raspolaganju i u principu bi ih trebala uciti od kad su bebe na sijeno..jer ono je najbitnije za zdravlje u buducnosti ;)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la tashenka » ned vel 20, 2011 20:48 pm

hvala puno na odogovorima :) pozdrav od Bene i mene :P
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la MojMrvica » sri vel 23, 2011 1:45 am

Ee ljudi , u dilemi sam (opet) :D
Kao sto znate nastupili su opet ovi hladni dani, a ja svog zeku drzim na potkrovlju (tamo ima najvise prostora za igru i skakanje,a pored toga naravno ima i svoju kucicu ) ...Ee ovako, gore nema grijanja,pa se bojim da ce mu biti hladno, da li oni dobro podnose hladnocu? Moram li pauzirati sa pustanjem na potkrovlje (inace bude pusten kad god ima priliku za to) dok barem malo ne otopli... ?
Ocekujem brz odgovor!
Pozdrav
VOLIM SVOG MRVICU
MojMrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Malena maza » sri vel 23, 2011 15:44 pm

Ovisi koliko hladno? Probaj izmjeriti temperaturu. Za njih vecinom kazu da je najbolja temperatura od 16 C do 24 C. Ali, zeznuto je jer svatko kaze drukcije. :D Pa pokusaj se naci u toj ''temperaturi'. Ali, moje misljnje ako je za koji stupanj cak hladnije mozes mu kavez obloziti dekicom dabude toplije i staviti puno slame da se on moze zavuci. :)
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MojMrvica » sri vel 23, 2011 16:26 pm

Da,ok. hvala...
Inace i radim to sa dekicom,kada je hladno! :)
VOLIM SVOG MRVICU
MojMrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lela » pet vel 25, 2011 17:56 pm

MojMrvica je napisao/la:Ee ljudi , u dilemi sam (opet) :D
Kao sto znate nastupili su opet ovi hladni dani, a ja svog zeku drzim na potkrovlju (tamo ima najvise prostora za igru i skakanje,a pored toga naravno ima i svoju kucicu ) ...Ee ovako, gore nema grijanja,pa se bojim da ce mu biti hladno, da li oni dobro podnose hladnocu? Moram li pauzirati sa pustanjem na potkrovlje (inace bude pusten kad god ima priliku za to) dok barem malo ne otopli... ?
Ocekujem brz odgovor!
Pozdrav

Je li ga drzis gore ili ga samo pustas da se istrci?
Ovi nasi cupavci ti lakse podnose niske temperature nego visoke. Neki ljudi drze kunice u nastambama koje se nalaze vani. Vecina nas ovdje ima kunice kucne ljubimce pa ih drzimo u stanu na sobnoj temperaturi.
Vazno je da nema nagle promjene temperature. Recimo, da ga unosis dole u jako ugrijan stan, i onda ga izneses u prehladno potkrovlje pa opet nazad. I naravno bitno je da nije propuh u tom potkrovlju. Kakva je tempretura u potkrovlju i imas li podnu prostirku gore?

A ako ga drzis gore stalno vodi racuna da nije usamljen. Jer ljudi cesto zaborave na svoje ljubimce i posvete im vrijeme samo da napune zdjelicu i pojilicu, ili da pociste gajbu. To bi mu skodilo vise nego hladno potkrovlje. Osim toga vodi racuna o tome da kad ljeto dodje i visoke temperature da to isto potkrovlje ne bude pretoplo za njega.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la tashenka » sri ožu 16, 2011 18:14 pm

hej ljudi, sad vec ima 5 mjeseceka je l bih trebala kratiti noktice? jos nesto.. kad da joj kupim onaj kamen za ostenje zubica? i.... je l ok ako su joj useki hladni? :zeko3:
tashenka
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan