trisulfon i male kuglice

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 18, 2007 21:01 pm

Ma moglo bi u pojilicu, ali ne popiju svu vodu, mi im dajemo na špricu da piju, ne na silu
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » uto pro 18, 2007 21:16 pm

Pro(e)biotik se daje uvijek u što manje vode. Ako znaju piti iz zdjelice onda se stavi u 0,5-1 dl
Najsigurnije je na špricu
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » uto pro 18, 2007 21:41 pm

da, krivo sam rekla, moja velika pije iz šalice pa bi ziher lakše prošlo to nego da iz šprice dajem. budem prvo probala sa santalinom pa ćemo vidjeti :)
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tikolina » uto pro 18, 2007 22:58 pm

ZNACI IZBACIT HOBI VIT I VITAKRAFT.... A OVAJ ŠTO SE TIČE FRISKAS HRANE ZA HRČKE JEL TO DOBRO....NEMAMO PRESTIGE U ĐAKOVU, U PET SHOPOVIMA IMA SAMO A KUPIT NA KILE HRANU I TO JE PO MOM MIŠLJENJU NEKA FUJ HRANA..KAD JOJ S TAVIM TU FRISKAS U JEDNU POSUDICU,I JIŠ JEDNU VRSTU U DRUGU SAMO FRISKAS JEDE DAL DA TO NASTAVIM KORISITITI ILI NE
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto pro 18, 2007 23:01 pm

Ne hrana za hrčke je premasna i ima sastojaka koje kunići ne smiju

onda bolje Hobby baš za kuniće, ali minimalno, neka baza bude sijeno
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tikolina » sri pro 19, 2007 0:12 am

joj jadna ja :-) ... ja misla to sve isto,žitarice ko židarice....zato moja voli tu hranu da se tovi :-)

e da zna gristi rešetke kaveza i jel možda to pokazuje da ima problema s zubima il ne??
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri pro 19, 2007 0:13 am

tikolina je napisao/la:e da zna gristi rešetke kaveza i jel možda to pokazuje da ima problema s zubima il ne??

ne, ali može si tako izbiti zub i doći do problema..spriječi ju u tome
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tikolina » sri pro 19, 2007 0:32 am

uff pa ja ću s njom poludit...to mi radi svako jutro oko 6 il 7 i to je znak da oče van i onda ju moram otvoriti i onda skače po sobi...i bude skroz otvorena i kad trebam ic sapvati stavim ju u kavez i opet to skroz radi najmanje pol sata....trese zubima rešetke i grize ih....

i da zanima me zeko ima oko godinu dana i kolika je prosječno normalna težina...??
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la tarra » sri pro 19, 2007 13:58 pm

Da,to je znak da hoće slobodu :D

Težina ti jaaaako varira,kod mini ,patuljastih i onih kunića srednje veličine (itd itd),a danas su svi tolko zmješani da nema pravila :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri pro 19, 2007 16:16 pm

Puffin je napisao/la:da, krivo sam rekla, moja velika pije iz šalice pa bi ziher lakše prošlo to nego da iz šprice dajem. budem prvo probala sa santalinom pa ćemo vidjeti :)

probaj sakrit u sarmicu - zamotat u neki list povrća koji voli :wink:
ovo s vodom nikad ne znaš koliko i kada će popit :hm:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sri pro 19, 2007 16:19 pm

Istina, mi smo jednom između dvije taaanke šnitice banane sakrili to i nestalo je u hipu. Totalno sam zaboravila toj sistem :huh:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri pro 19, 2007 16:32 pm

tikolina je napisao/la:joj jadna ja :-) ... ja misla to sve isto,žitarice ko židarice....zato moja voli tu hranu da se tovi :-)
...

ma žitarice su njima kao djeci čokolada... samo bi to jeli... ali nije zdravo :nowink: a sijeno im je važno kao i nama povrće i voće.
A ni djeca neće jest povrće ako im je u tanjuru pored čokolada, ali kad uhvati glad a čokolade nema... :rolleyes: Tak je to sa kunićima i sijenom :)

Izbaci svakako taj trisulfon iz upotrebe. To nije ni najmanje slično prodigestu.

A jel daješ zekici povrće jest? Mrkvu, peršin, korabu, njihovo lišće...?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la tikolina » čet pro 20, 2007 20:13 pm

zekica jede mrkvu ono ne puno...dobiva jabuke,kruške ponekad joj dam mrvicu mandarine jer to obožava...a sad trenutno peršina nemamo domaćeg pa joj ne dajem,strah em dat kupovno ak je špricano il nešta pa da joj ne bi nešt bilo
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet pro 20, 2007 21:26 pm

...voce bi trebalo bit vise kao poslastica :) ...mi nasoj kupujemo po placu povrce jer nemamo gdje drugdje nabavit i hvala bogu sve je do sad bilo u redu...voce ti je prirodni slatkis i sadrzi dosta secera tako da bi to trebalo bit vise kao dodatak prehrani :wink: ...ovak se prek povrca fino nakrcaju vitaminima a i obozavaju ga,barem moja...nekad bi se prije prodala za cvjetek brokule nego za komadic banane :blush:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet pro 21, 2007 17:10 pm

tikolina je napisao/la:zekica jede mrkvu ono ne puno...dobiva jabuke,kruške ponekad joj dam mrvicu mandarine jer to obožava...a sad trenutno peršina nemamo domaćeg pa joj ne dajem,strah em dat kupovno ak je špricano il nešta pa da joj ne bi nešt bilo

Kruške izbaci iz prehrane. Od njih vrlo često dobiju mekane kuglice ili proljev.

Malo jabukice je u redu.

I možeš više povrća uvest u prehranu, a u proljeće-ljeto i trave. Ali na svaku novu hranu ih moraš polako privikavati! Počneš sa skroz malim komadićem, pa svaki dan mrvicu više.
Mrkva, lišće od mrkve, korijen peršina i lišće, lišće od korabe... ako nađeš nešto da nije špricano, bilo bi super :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan