evo ovako stoje stvari kod mene...
ja imam tu vrstu riba u vlastitom uzgoju Sijamski borac ili latinski naziv Betta splendens, kao što samo ime kaže mužjakove ribe može biti krajnje ratoboran ali samo prema mužjacima iste vrste. Trebalo bi u akvarij staviti barem pet ženki s jednim mužjakom, odnosno minimalno pet
Sijamski borac se mrijesti u mjehuriću. kad se stavi u spremnik za razmnožavanje mužjak će napraviti lebdeće gnijezdo tako da slinom obloži zračne mjehuriće a zatim ih ispljune. To će raditi neko vrijeme dok gnijezdo ne bude 7 do 10 centimetara široko i do 5 centimetara debelo.
Kad je gotovo mužjak se udvara ženki sve dok je ne dovede ispod gnijezda gdje svoje tijelo prilično čvrsto stegne oko ženkina kako bi ona izbacila jajašca koja on tada oplodi...
kad ih hraniš:
jede sve vrste žive, zamrznute i pahuljaste hrane plivaju prilično sporo i nisu uvijek prave u hranidbenom lancu te moraš pazit da za njih bude dovoljno hrane ali bez zagađivanja akvarija...
preporučio bi još i par tzv. čistača da te ne zamaram sa latinskim nazivima
što se tiče bette pH ti mora bit 6,8 - 7,5 a temperatura vode od 22 do 26 što toblija to bolja za ribu ali ti je odmah veća koncentracija bolesti u akvariju, posebno pripazi na ženke mužjaka bette jel su one sklone bolestima... sretno
-----------------------8-GODINA ISKUSTVA U AKVARISTICI-----------------
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)