pišanje i "dresura"

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: pišanje i "dresura"

PostPostao/la Jura » uto svi 31, 2011 13:36 pm

ja sam odustal od dresure. Prije dva dana mi se došao pomaziti na kauč. Lijepo je guštao daok sam ga ja gladil, a onda se popel na mene i pustil mlaz na najjače!? Trznul sam se, pa je mali skočil i u skoku popišal mene, kauč i zid :belj:

Baš kad sam pomislil da mu krevet više nije interesantan evo njega jutros gore i čim je uhvatil moj pogled popišal se.

Čini mi se da mu je baš gušt pustiti mlaz dok ga ja gledam. :D Ako ga ostavim samog neće se nigdje popišati. Inače je ful uredan, ali svako malo mu krevet zamiriši. :ljut:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » uto svi 31, 2011 15:02 pm

;D ;D
tako ti oni u pubertetu imaju fetis na nesto, ili nekog :D
moj je na svu srecu prestao s tim, sad ne piski nigdje po namjestaju niti tepihu :zeko5:
ali zato Debela..nikad nauciti nece :sad:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » uto svi 31, 2011 16:54 pm

koji klinac ova nije u pubertetu vise, maknula sam danas sve rucnike i stavim ih na pranje i kao privremenu zamjenu stavim odgoman komad kartona cisto da im se ne sklize i pogodite tko se i tako popisao
molly
naravno eto tko

da nepišem novi post jel

trebam pomoc i korisne savijete
dakle moji zecevi su osim na rucnike ispred kaveza, koje mjenjamo za sad svaki dan jer nemamo izbora, odlucili pisat i tik pored kreveta i kompa
dakle imaju 3 lokacije na kojima pisaju van kaveza
sto bi bilo cak i ok da sam ja stalno doma i da to mogu isti tren obrisat isprat i slicno
ali kako ja nisam doma 0-24, stovise uz faks i posao sam jako malo doma zapravo, ja to nemogu pocistit isti tren kad se dogodi
tako recimo nocas sam ih pustila van gajbe, sto su inace stalno, i probudio me ujutro smrad ustajale pisake
molly se popisala pored kompa, ja sam doduse stavila ispred daske da ne ide bas kod samom kompa u zice i struju, ali se popisala na najblizem mjestu, dakle kod tih daski, to se sve razlilo duz daske i daska je to lijepo upila naravno
ja sam se dignula pokupila to, oprala i prebrisala sa alkoholnim octom i zatvorila ih u gajbu

sad problem nastaje u tome sto mislim da zatvaranje u gajbu i nije neko rijesenje, a mislim da im je to i dosta velika muka
na kraju ispada da mogu bit pusteni samo uz nadzor, a to sve skupa sa vremenom koje provedem van kuce i spavanjem preko noci i nije neki iznos
ne zelim im uskracivat prostor, ali trenutno ne vidim drugu opciju
nemoram spominjat koliko mi soba smrdi jer kad se popisaju kad mene nema to nitko nece pocistit i to to laminat upije

ako itko ima ikakav prijedlog rijesenje ili nesto nek kaze
jer sam na rubu zivaca

i ne, nije stvar u tome da ne znaju na wc, jer znaju
wc im se cisti 2 ili 3 puta na dan tako da nije da im je prljavo pa da zato pisaju drugdje
alkoholni ocat ne pomaze
ne popisaju se uvijek na isto mjesto, ali uvijek tu negdje oko neke tocke
prostor nije prevelik tako da im wc nikad nije predaleko pa da nemogu doci do njega
moli ajd mozda jos i obiljezvala prostor, ali koji klinac onda radi duro? koji je kastriran i do sad je bio izuzetno uredan zeko
help pliz
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonarda » uto lip 14, 2011 11:19 am

Možete li mi pomoći? Moj zeko,čim ga stavim na trosjed...odmah se popiša.Ne znam kako da ga naučim...inače nemam wc za njega jer da ga stavim u kavez,zauzet će mi pola prostora! Što sada?? :zeko10: :kekmig:
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 11:23 am

Kako nemas wc za njega? pa mora imat mjesto gdje ce piskit....ako ne stane u kavez stavi mu ga negdje vani pa ga polako uci na njega,opisane su razne tehnike tu u ovoj temi:

viewtopic.php?f=7&t=1767&start=360

A gdje ti onda pisa kad je u gajbi? Inace uvijek pisaju po krevetima,to im je fetis jednostavno...nemoj ga pustat na trosjed.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » uto lip 14, 2011 18:18 pm

Meni su rekli u pet shopu da nije potreban wc! :blink:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 18:19 pm

Pa logika nalaze da je potreban,ne trebaju ti to reci u pet shopu....a gdje bu pisal? ako nema svoje mjesto gdje je naucen,pisat ce posvuda.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » uto lip 14, 2011 18:21 pm

Meni su rekli da on nađe neki kut pa tu obavlja nuždu...a kada bih ga mogla voditi vani,kupila sam vodilicu baš za zeca.
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 18:21 pm

...i u taj kut mu metnes wc,pa neces ga pustit da ti pisa po parketu,tepihu,cemu vec....vani kad malo odraste jer dok je mali ne smije travu jesti,Jesi procitala prehranu?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » uto lip 14, 2011 18:23 pm

Nisam imala vremena,idem sada procitati! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 18:24 pm

Super...kreni od prehrane,sve bitne linkove imas na vrhu prehrane,sta smije sta ne smije....pa kreni dalje po forumu,ima masa korisnih informacija koje ti kao pocetniku trebaju ;)...i da on bude sto sretniji i zdraviji.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » uto lip 14, 2011 18:26 pm

Nema problema...krecem! :) Nego samo da pitam,posto sam ja nova na forumu...jeli ja mogu postavljati pitanja na svakoj temi ili na samo jednoj...jer ste mi u prijašnjoj rekli da previše postam,pa nezz? :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 18:28 pm

Htjeli smo reci da cim si usla na forum si postavila puno pitanja odjednom a nisi odgovarala kad se tebe pitalo nesto.....pitanja mozes uvijek postavljat u za to predvidjenim temama naravno ;)....samo prvo malo procitaj sve po forumu jer ces pola odgovora naci u odredjenim temama,nema toga o cemu se nije pricalo ;)...ali ako te nesto zanima,pitaj.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » uto lip 14, 2011 18:32 pm

Hvala! Ma znate što imam malog zeca...a neznam baš puno o zečevima...ovo mi je prvi pa sam cijela zbunjena,a htjela bih njemu naravno da bude što bolje! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cule » uto lip 14, 2011 20:55 pm

Moj Cule je za sad jako uredan zeko, da ga ne ureknem..kad sam ga dobila, prvo sam podrobno prostudirala prehranu, pa zatim WC..krenula sam po onom sistemu koji sam procitala na forumu da bude prvo malo vise zatvoren dok ne nauci da piski u jedan ugao kaveza..cim je overio ugao, dobio je wc i od tada je kavez kao suza, sve obavlja tamo..onda sam pocela sve vise i vise da ga pustam..kuglice sam tolerisala, ali cim se popiski van wc-a, ja sam ga automatski zatvarala na jedno dvadesetak minuta..i evo sada vise ne piski van wc-a, a pusten je veliki deo dana..zatvoren je par sati nocu, a preko dana je pusten..
Jedino mu je merak da se nakuglicari na dvosedu gde ja boravim i nigde vise, ali to tolerisem jer se lako pokupi, piskenje je ipak problematicnije..
Eto, skoro dva meseca smo skupa i super funkcionisemo..videcemo kako ce biti kada udje u pubertet o kome svi pricate..doduse, ni ne znam kada ulaze u pubertet, ali za sad je super cisti zekan.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan