Drveni peleti - odnos cena

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Drveni peleti - odnos cena

PostPostao/la Mrvica » pon kol 31, 2009 17:16 pm

Citam ovde na forumu da u Bauhausu u Zagrebu ljudi kupuju drvene pelete po ceni od 30-ak kuna za dzak/vrecu od 15kg. Ja u Novom Sadu kupujem Throls od 5kg za 600din (sto je tek nesto ispod 60 kn ako se ne varam)! KATASTROFA!

Bila sam u URADI SAM (nikad culi) i u MERKURU (,imali su nekad ali vise nece dobijati zbog slabe potraznje)...ne znam gde bi to jos moglo da se potrazi... Da li na nekom stovaristu ogreva vredi probati ili smo mi po ekoloskoj (i svakoj drugoj) svesti daleko iza normalnog sveta i zato osudjeni da placamo istu stvar (bukvalno) 6 puta skuplje?

Da vam ne govorim da je u Novom sadu takodje nemoguce kupiti npr. ProDigest, Furminator, kastrirati kunica...

JAD I BEDA!
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Raul » pon kol 31, 2009 17:29 pm

To throls je nes posebno za wc a ti peleti su za potpalu pa mora bit jeftinije jer bi bilo preskupo za lozit. Probaj tamo gdje se kupuje ogrijev.
Ako ti pomaze informacija to je posebno za peci koje rade na pelete. Znaci na kruta goriva.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mrvica » pon kol 31, 2009 17:37 pm

Hvala Raul :)
sve sam ja to skontala i veruj mi, to sto throls pakuje je ISTA STVAR kao i to sto se lozi, samo zato sto je zapakovano kao neki fensi posip toliko kosta! Raspiacu se po stovaristima ogreva, ali sumnjam da cu to kod nas da nadjem! Po prostupacnoj ceni, razume se.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Raul » pon kol 31, 2009 17:48 pm

Mislim da neki tu sa foruma iz Srbije nabavljaju ponekad hranu/pelete/i slicno iz Hrvatske pa se mozda mozete dogovorit da netko uzme 5 vreca pa imas za pol godine.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pevaljka » sri ruj 02, 2009 22:14 pm

Ja sam zadnji put kupila pelet za wc u Novom Sadu po smešnoj ceni od 40 din po kg. Bilo je u pet shopu Molly koja se nalazi u malom tržnom centru na bulevaru iza mocart poslastičarnice.
Mislim da u tvom gradu ima skroz korektni veterinar u NS VET ambulanti. Nalaze se u Branislava Borote 19. Mi smo Milutina vodili kod Bojana i skroz je ok. Imaju i telefone za hitnu službu.
Nameravam kod njega da nosim Milutina na kastraciju, i verujem da će sve proći ok.
Verujem da si malo ogorčena na naše vet-ove, jer većina ne zna i neće da nauči ništa oko zečeva, ali ti bar ne moraš da putuješ 50 tak km da bi došla do nekih veta koji imaju dobru volju i znanje :D
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » čet ruj 03, 2009 7:12 am

da to je koma, nismo ni mi prije znali za ove pelete pa je bilo snalazenje na sve strane...

koliko vidim ovi kod nas u bauhausu su malo digli cijene sada je 40kn vreća...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » čet ruj 03, 2009 8:03 am

bitno da ih ima :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mrvica » čet ruj 03, 2009 8:04 am

@ Pevaljka: hvala ti puno za info! Trenutno ne mogu da se setim da postoji nekakav trzni centar na bulevaru osim onog kineskog, ali otici cu koliko danas da pogledam. Sto se veta tice, ja nisam imala zdravstvenih problema sa Mrvicom, ali sam jedno vreme trazila nekog strucnog za kastraciju i tamo gde sam bila nisu znali ni kojeg je pola!!! Na kraju sam od cele ideje odustala, Mrvica je sa mnom dve i po godine i mislim da ce i ostati nekastriran, jer nema nekih velikih problema, ne razbijaju ga ti hormoni tako jako.

@ zekica_poopy: pa da, kod nas nema bauhausa, baumaxa i slicnog...a pet shopovi ubijaju sa cenama za nesto sto je samo upakovano u lepsu vrecu (iako i to je pitanje sta je kome lepse)! Ali ako uspem da nadjem to mesto koje preporucuje Pevaljka i ako i dalje imaju pelete po toj hit ceni, onda, juuuuhuuuu!
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pevaljka » čet ruj 03, 2009 8:59 am

Kada staneš ispred Mocart poslastičarnice zaobiđi je sa leve strane. Tu je prolaz i vidi se mali tržni centar. Idi levo i videćeš na kraju tog centra mali pet shop Molly. Nije to ni veliki ni novi tržni centar.... to je postojalo i dok sam studirala, a tome ima dosta godina.
Br tel Molly je 6334624 a adresa je Bulevar Oslobođenja 46.

Inače blago tebi što je tvoj ušonja ok u pubertetu. Moj je svakim danom sve luđi i luđi. Slatko je to na neki način, simpatično, smešno i zanimljivo... ali kad pogledam svoja kolena koja su grozna od konstantnog ribanja tepiha je piški kao navijen... prestaje da bude smešno.
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mrvica » čet ruj 03, 2009 9:13 am

Puuuno hvala Pevaljka, idem danas popodne da pronadjem Molly. A nadam se da ce tvoj zekan da se smiri nakon fik-fik i da cete da uzivate oboje bez problema. Bice on smesan u svakom slucaju, ne brini!
:) :)
Mrvica
Zekonja
Zekonja

Re: Drveni peleti - odnos cena

PostPostao/la Mango » pon stu 30, 2009 14:59 pm

Zanima me da li ste na kraju nasli drvene pelete u Novom Sadu? Ja sam zvala taj pet shop i kaze da nemaju vise i traze neke nove dobavljace :sad:
Mango
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mrvica » pon stu 30, 2009 16:08 pm

E, ovako:

u Molly je bilo peleta da se kupi do nedavno, po ceni od 40 din/kg. Vise nema, niti ce biti jer je firma od koje su nabavljali prestala da proizvodi...

Pevaljka je izbunarila na netu firmu iz Nisa, koja ima proizvodnju peleta. Ja sam ih kontaktirala danas i saznala da uglavnom prizvode za izvoz, ali da im ne bi bio problem da nam nekim vidom brze dostave posalju kolicinu koja nam treba. Zena nije znala u cent da mi kaze ovog momenta, ali dzak od 15kg je oko 3 eura!!! Znaci, oko 20din/kg i sto vise se poruci to te manje kosta dostava po kilogramu.

Ja cu poruciti, a pozivam i ostale koji koriste ovaj proizvod da iskoriste ovu priliku.

Ne znam kakva su pravila foruma po ovom pitanju, pa necu davati podatke ovako kroz thread, vec onaj ko je zainteresovan, neka posalje pm i ja mu saljem kontakt ove firme.

Sve iz N.S. i okoline pozivam da narucimo svi o jednom trosku, pa podelimo dostavu i tako svi dodatno ustedimo.
Zadnja izmjena: Mrvica; uto pro 01, 2009 10:04 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mango » uto pro 01, 2009 8:48 am

Ja sam ZA! Ja sam iz Subotice ali mi odgovara ako se isporuci negde i u NS. E sad pitanje - koliko je optimalna kolicina za narudzbu? Mislim, kojom brzinom se ti peleti trose?
Mango
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mrvica » uto pro 01, 2009 10:02 am

Mango, to zavisi od tvog zekana prvenstveno! Moj Mrvinjon nije minjon, nego komadina, pa srazmerno tome puno i piski, tako da sam prinudjen da menjam dva puta dnevno u dva wca. Mislim da mi dzak od 5kg ne traje duze od 15-20 dana. Ne mogu da potpisem, ali tako odprilike.

Ja bih porucila 30kg i isto toliko bi porucila i Pevaljka, a eto ti razmisli pa javi. Mislim da cemo to sutra porucivati. Sada cu da zovem kurirske sluzbe da utvrdim cenu pa javim i to.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mrvica » uto pro 01, 2009 11:01 am

Dostava, najjevtinija varijanta bi bila 1500din pod uslovom da sve tri uzmemo po 30kg. Znaci, oko 6 evra peleti plus oko 500din za prevoz. Mango, Pevaljka ako ste za, jav'te :)
Mrvica
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan