Pomoć molim vas

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Pomoć molim vas

PostPostao/la Petar062 » pet sij 11, 2013 5:19 am

Pozdrav svima, dolazim iz Srbije. Poslednjih par dana (2 dana otprilike) zec se čudno ponaša, kao da je izgubio volju za životom. Glava mu je pognuta na dole i kao da spava sve vreme. Trenutno sat vremena pratim njegovo ponašanje i evo do kakvih zaključaka sam došao (pušten je da se šeta po sobi..): sklupčan je, pognute glave na dole. Pokreti su mu ograničeni. Znači po par centimetara se pomeri i kada podigne glavicu malo ona kao da mu pada i onda opet "bode" glavom u zemlju.. Uglavnom se približava zidu kako bi se glavom oslonio na njega. Jednom je skočio iz mesta u dalj i to je jedini nagli pokret koji je napravio (stvarno ne znam zbog čega je skočio, kao da se uplašio nečega, mada ničeg nije bilo u blizini što bi ga uplašilo). Takođe, izgleda dosta mršavije pri zadnjem delu (kod zadnjih nogu) a i pršljenovi kičme su opipljivi, dok ranije nisu toliko bili. Iz ovoga mislim da mu je i ishrana slabija mada nisam primetio jer uvek pojede što mu se da (ili ga negde sakrije pa ne primetim..). Čitao sam malo po forumu i mislim da ima Encefalitozoonozu, mada nisam siguran u potpunosti i želim da čujem stručno mišljenje. Zaboravio sam i da napomenem da je zeka star oko 5 godina pa je vrlo moguće da ide prirodnim putem... :sad: Nadam se da ćete mi pomoći. Hvala unapred!
Petar062
Kunić
Kunić

Re: Pomoć molim vas

PostPostao/la markiza » pet sij 11, 2013 6:11 am

Dok ti se neko iskusniji ne javi vodi ga kod veterinara ili pozovi nekog veterinara obavezno. Imas spisak ovde viewtopic.php?f=5&t=84
preporucenih veterinara i za Srbiju pa vidi jel imas neki od njih u blizini, posto ne vidim odakle si. Nadam se da ce tvom zeki biti dobro.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pet sij 11, 2013 8:34 am

Da li se linja, jel jede, jek kaka i kakve su kugilce, kakvi su zubi?

Da li glava stoji na krivo, da li pada i izgleda kao pijan?

Sta je jeo, se mozda necim otrovao?
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Petar062 » pet sij 11, 2013 13:59 pm

Požurio sam i odveo ga kod veterinara malopre. Rekao je da je potkačio neki virus (ili nešto tako) te da je najbolje da ga uspava da se ne bi mučio. Kasnije sam u kavezu našao i hranu koju nije jeo... Čuvam ga od 2007. god. tako da mu je ovo praktično 6 godina kako je kod mene.. Stvarno mi je žao što je moralo ovako da se završi ali pretpostavljam da je to bio najbolji ishod. :zekoo8: Ako ništa više, barem će mi ostati u lepom sećanju trenuci i vreme koje sam proveo sa njim.
Petar062
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » pet sij 11, 2013 14:28 pm

??????

Kakav ''virus'' ????

Pa sta nije nista probao, pa ne jede dan dva?!?!?!?!?!

Kakvo uspavljivanje??????

Zgrozena sam :cry:

Jako mi je zao sto si morao naici na kretena koji se nije niti pokusao boriti, zao mi je zeke koji bi mozda imao sansu da je stigao na pravo mjesto

Drzi se!
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la malisa.simba » pet sij 11, 2013 14:40 pm

pobogu šta je s tim veterinarima pa kako ih većina može biti potpuno nesposobno i uopće nemaju srca, kakvo je to neljudsko ponašanje? pa šta se odmah ide na uspavljivanje? bez ikakve borbe za to malo biće? :sad: :sad:
tako mi je žao, mali zeko neka ti bude najdivnije u zecoraju :zeko3:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » pet sij 11, 2013 14:42 pm

STA IM JE - NEMAJU POJMA I DA BI ''ISPALI STRUCNI'' ONDA JE LAKSE USPAVATI ZBOG ''STRASNOG VIRUSA'' NEGO PRIZNATI DA NE ZNAJU!!!!!

POMRACI ME NA TAKVE KRETENE, KOJIH NAZALOST IMA I KOD NAS!
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la malisa.simba » pet sij 11, 2013 14:52 pm

a znam Lady, nažalost sam imala priliku upoznati "stručnost" naših doktora. Bitno je da oni ispadnu sveznajući, a to što profulaju dijagnozu i zeznu čovjeka je manje važno. Uvijek slabi ispaštaju, nadam se da će ovo biti pouka da se ide kod provjerenih veterinara, a ne kod svakakvih šarlatana! :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ina » pet sij 11, 2013 14:53 pm

OD KAD JE ZEC OD 5 GODINA STAR?????
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » pet sij 11, 2013 15:21 pm

ovo je užas :sad: :sad: :sad:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Šolina » pet sij 11, 2013 16:42 pm

ajme :smrc:
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » pet sij 11, 2013 17:27 pm

nemogu vjerovati u ovo što čitam :omg: Jadan zeko koji je došao u ruke tako neiskusnom i bezosjećajnom veterinaru. :zekoo8: Totalno sam zgrožena ali uz tebe sam i nadam se da zeko u zecoraju uživa kako nikad nije. :zeko3:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lu-Lu » pet sij 11, 2013 20:47 pm

Uzas! To su ti nasi veterinari (cast izuzecima) koji uopste ne vole svoj posao,vec samo eto prave se pametni i dobijaju platu.Bez osjecaja i ljubavi prema zivotinjama!
Drzi se! :smrc:
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet sij 11, 2013 22:37 pm

Ne mogu doci sebi a mogu misliti kako je tek tebi :smrc: :smrc: :smrc: Stvarno ne mogu da verujem da se sve tako zavrsilo, drzi se i skupi snage da se izneses sa time. Tvoj zeko je negde sada sretan, micko malecki :zeko4: Primi moje iskreno saucesce!
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » sub sij 12, 2013 2:01 am

:omg: ajoooj......žao mi je zeke koji je morao otići, žao mi je što si brzo odustao. žao mi je što imao nesreću naići na veta takvih pogleda i takvog znanja. ja ne bih htjela doći u njegove ruke, a samim time ni povjeriti mu ni jednog svog prijatelja - životinjicu, bilo koju. Bilo bi lijepo kada bi sa nama podijelio ime i prezime tog veterinara, predostrožnosti radi. :sad: Malenome lake korake na putu do duge. :sad:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan