Pozdrav svima, dolazim iz Srbije. Poslednjih par dana (2 dana otprilike) zec se čudno ponaša, kao da je izgubio volju za životom. Glava mu je pognuta na dole i kao da spava sve vreme. Trenutno sat vremena pratim njegovo ponašanje i evo do kakvih zaključaka sam došao (pušten je da se šeta po sobi..): sklupčan je, pognute glave na dole. Pokreti su mu ograničeni. Znači po par centimetara se pomeri i kada podigne glavicu malo ona kao da mu pada i onda opet "bode" glavom u zemlju.. Uglavnom se približava zidu kako bi se glavom oslonio na njega. Jednom je skočio iz mesta u dalj i to je jedini nagli pokret koji je napravio (stvarno ne znam zbog čega je skočio, kao da se uplašio nečega, mada ničeg nije bilo u blizini što bi ga uplašilo). Takođe, izgleda dosta mršavije pri zadnjem delu (kod zadnjih nogu) a i pršljenovi kičme su opipljivi, dok ranije nisu toliko bili. Iz ovoga mislim da mu je i ishrana slabija mada nisam primetio jer uvek pojede što mu se da (ili ga negde sakrije pa ne primetim..). Čitao sam malo po forumu i mislim da ima Encefalitozoonozu, mada nisam siguran u potpunosti i želim da čujem stručno mišljenje. Zaboravio sam i da napomenem da je zeka star oko 5 godina pa je vrlo moguće da ide prirodnim putem...

Nadam se da ćete mi pomoći. Hvala unapred!