novi kavez

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Tajcy » ned sij 06, 2008 19:43 pm

Ako zeko provodi tak puno vremena u gajbici ja bi ti isto preporučila drugu tj.veću gajbicu. :)
Baš čudan zekać koji tak puno vremena provodi u gajbici :huh:
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la nani » ned sij 06, 2008 19:48 pm

A eto,on je cista suprotnost od mog prvog kunića.Taj nikad nije htio bit u kavezu i stalno je nesto radio,a ovaj je pak samo u njemu.Ako je npr kavez otvoren 6h,on ce van njega provest ukupno sat vremena,ako i toliko.I to onda izade van,otrci par krugova po sobi,pogleda jel ima sta za unistit,malo nesto demolira i onda se vrati nazad unutra i spava ili lezi.Uzasno je lijen,ni cijeli arsenal igračaka ne pomaže u njegovom slučaju.Tako da definitivno uzimam nesto od jednog metra,samo jos moram vidjet koji model.I drzat fige da ce prihvatit kavez,da ne bi bio treci koji ne sluzi nicemu.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » ned sij 06, 2008 20:17 pm

Uzasno je lijen,ni cijeli arsenal igračaka ne pomaže u njegovom slučaju.Tako da definitivno uzimam nesto od jednog metra,samo jos moram vidjet koji model.

a da mu uzmeš društvo? to bi ga sigurno animiralo :)
kako sam razumjela imaš samo jednog zekana ...sorry ako griješim :)
Lela
Moderator
Moderator

............................

PostPostao/la PUCKO » ned sij 06, 2008 20:22 pm

...to ti je prva greska sa 4 rezidencije(sadam husein ih je imao vise pa nije znao u koju bi,zavrsio je u onoj najgoroj)...

...osobno mislim da su kunici osim vrlo inteligentni i vrlo svojeglave zivotinje(u zekoslavu mrkvi je istinski prikazano zekino razmisljanje na ljudski nacin)...

...kako ga i na sto ga naucis on ce s vremenom prihvatiti i nema ljutnje,moj osobno ide zamnom u kafic i nemam problema gdje ce sjesti i hoceli sta krivo napraviti,samo smo na tome dugo radili...kad mu nesto nije po volji pojede stepenicu kucice koja mu sluzi iskljucivo za spavanje i hranjenje(naravno da ga se zatvara ako nema nikoga doma)...uredno zdjelica sa hranom leti ako mu nisu najfiniji komadici na vrhu ali je to dio njegovog rituala...jedno je na nesto ga nauciti a jedno je nesto mu dozvoliti...

...iskreno,protivnik sam svega sto zivot cini hladnijim a u ovom slucaju plasticne kucice,mislim da su prakticne za odrzavanje ali vrlo neudobne...za zdravlje neznam...

...ako pogledas uzgajivace van hrvatske,mnogi drze kunice u drvenim kucicama,nije bez veze....

...to je samo moje misljenje,ti ipak cini sto mislis da trebas.... :D
PUCKO
Zečić
Zečić

Re: ............................

PostPostao/la Josipa & Sanja » pon sij 07, 2008 20:46 pm

PUCKO je napisao/la:...
...iskreno,protivnik sam svega sto zivot cini hladnijim a u ovom slucaju plasticne kucice,mislim da su prakticne za odrzavanje ali vrlo neudobne...za zdravlje neznam...

...ako pogledas uzgajivace van hrvatske,mnogi drze kunice u drvenim kucicama,nije bez veze....
:D

Mogu ti reć da je nama Boško u plastičnom kavezu, ali mu ne smeta. Mi po podu cijelog kaveza stavimo piljevinu i okej mu je, ne skliže ni ništa... Ali s druge strane, Boško samo spava u kavezu, a ostatak dana je vani...
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pinky and D`brain » pon sij 07, 2008 22:10 pm

ma ljudi nemojte bit ludi i za kavez davati 450, 500kn!!! nemojte bit ludi.
to je puno previse a opet vam ostaje probolem sjenalice, da vam cijelo sijeno ne pobaca ili popisa, problem kako odvojiti prostor vc-a od prostora za hranjenje, pa onda mu napraviti mjesta da moze malo skakat ili se razvalit na miru, i masu slicnih stvari a taj kavez od 500kn ne rjesava ni jedan problem.
zato po mom misljenju kupite obican veci kavez, ja sam svoj u pet centru kupio, 245kn(a i to je puno), velik je dovoljno za zeca a i plus toga sam ga preuredio tako da zec ima sve! a i u sput super je prakticno i za cistiti i sve.
samo vam treba malo sperploce ili laminata i rezbarski luk i malo maste i volje! ma kakvih 500kn ljudi moji!!!

ima 2 kata, znaci duplo prostora, vc mu je u doljnnjem desnom kutu, hrana u sjenalici kat iznad(sjenalica je takva da moze lijepo jest i prebirat a da pritome sve ne razbaca, te takodr ima malu terasicu na kojoj se moze razvalit kolko je dug i sirok(s takoder malo sijena da mu bude udobnije), moze skakat gore dole ugl moze bit par dana i vise u gajbi a da mu bude sasvim ugodno. evo pa pogledajte.

slika

slika

slika

slika
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la nani » uto sij 08, 2008 10:39 am

Dakle ovako:
Kad je kunic kupljen dosao je sa ovom malom gajbom i to je mozda i presudno u cijeloj prici,jer se na nju naviknuo odmalena.
Onda smo mu prije 1,5 godine napravili od starog pasjeg boksa kucicu.Stavili jednu dasku na pola tako da ima dva kata,napravili sjenalicu od drveta kao jasle,unutra dva wc-a,igracke itd.Kavez smo maknuli iz sobe.Prostor u kojem bi svaki zec uzivao,bile su prije i slike na starom forumu.No onda se poceo skroz drugacije ponasat.Cijelu noc je lupao,nije uopce htio lezat u njemu,samo je grizao resteke,grebao po podu i bjezao van iz njega.Probali smo stavit 4 razlicite podloge-prvo je bio orginalni lim,pa drvo,pa plahta,pa piljevila i sijeno skroz po njemu.Bez rezultata.I tako je bio negdje 4mjeseca.Onda je otisao na cuvanje kod bake i tamo je bio u staroj gajbi.I bio je miran ko buba.Kad se vratio doma ponudili smo mu i staru gajbu pored ove i rezultat je bio da je samo u nju ulazio.I vise uopce nije izlazio van.
On se u toj staroj gajbi baca na leda,valja po sijenu,zadovoljno krcka zubima,uzasno se ljuti kad ju zatvorimo da ga prisilimo da malo bude vani.
Tako je box zavrsio na lođi kao ljetna kuća i koristi ga samo da u njemu obavi nuzdu i pojede nesto.Najbolji primjer koliko voli svoj kavez je taj sto po ljeti bjezi sa lodje u sobu da bi usao u svoj stari kavez i lezao u njemu-u prijevodu,radije lezi u tom malom smecu nego da bude cijeli dan slobodan na lodji koja ima dimenzije jedne povece sobe.
Ista stvar je bila i sa kućicom koju smo mu napravili od starog ormara,u nju pak ni uci nije htio,tako da sad to preuredujem za mačke.
Inace,on je po prirodi takav da skoro nikad ne trci i vecinu vremena jede ili spava,cak kad je i vani najcesce zaspe na parketu ili krevetu.Zato mu hocu uzet nesto vece,jer on stvarno puno vremena provodi lezeci u tome.
Znam da Ljubimac ima paprenije cijene i da se moze naci nesto jeftinije,samo me je zanima koji tip krletke je bolji,tj je li netko probao ovako nesto plasticno i da li je isplativo za uzet.
Sto se drustva tiče,zasad jos nista.Moj stari ne moze ni njega podnijet jer je napravio dosta stete kad je bio slobodan po kuci(sad je samo u mojoj sobi i lođi,ne smije nigdje drugdje) pa ga pomisao na jos jednu stetocinu ne veseli previse.No ima on psa i mačke za društvo,sa mačkama se vječito mazi i stalno ližu i čiste jedan drugog(imam slike,moram ih stavit),tako da nije osamljen.Ne bi njega ni drugi zec animirao,on bi se s njim samo mazio i spavao pored njega,on i trčanje ne idu zajedno.
I njemu se bas ne svidaju te etaze u kavezima,stvarno se rijetko kad penjao/penje na kat u boxu tako da ne znam koliko bi smisla bilo da mu to napravim u novom kavezu,mislim da on to ne bi koristio.
Svejedno,hvala svima na savjetima.Sad imam gripu pa necu jos tako skoro van kuce,ali cim mi bude bolje idem u potragu za kavezom koje bi njegovo visocanstvo odobrilo.Da bar nadem isti ovakav samo veci,to bi bilo najbolje,ali nekako sumnjam.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la perlica » uto sij 08, 2008 11:13 am

ja sam kupila u pet shopu kavez...i fakat je velik...bio je na sniženju i negdje oko 200 kuna a to je fakat malo jer inače su oko 500 bili ak se ne varam...mislim..zeko je inače pušten al zna ponekad i zatvoren bit i ovo mu je sad super...veliko....neznam mjere al bum pogledala pa javim ak treba....malo pričekaj il pogledaj po dućanima..možda tak naletiš na neš na sniženju :) :)
perlica
Zečić
Zečić

PostPostao/la nani » sri sij 09, 2008 14:43 pm

Evo dečko je jučer bio u pet centru i situacija je ovakva:kavez od 75cm kakav ja imam dode 350kn,a svi od 1m su od 500kn na dalje.Mislim,stvarno su ogromni i sve to,ali nijedan nije bio za manje od 450-500kn,tako da stvarno ne znam gdje ste vi svi kupili tako povoljno kaveze.Nije da je bitno,jer sam ionako racunala da ce me izaci tako negdje,al eto,samo da vam javim.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la anabi5 » sri sij 09, 2008 15:06 pm

internet shopu Ljubimac sam kupila kavez 100x70 cm za 280 kn. Bila je neka akcija. Pogledaj na webu, možda imaju opet nekaj.
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la KAN » sri sij 09, 2008 15:16 pm

Ja mislim da za te novce koje si mislila uložit u novi kavez daš napravit negdje (npr.kod stolara) kavez. Mislim da bi te cak manje kostalo a da bi kavez bio puno veci nego ovi u pet shopu.
slika
KAN
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pinky and D`brain » sri sij 09, 2008 18:33 pm

ja sam u pet centru kupio kavez za 245kn. i sasvim je dovoljan za kunica. slike imate iznad.
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Milcec@Palcica » čet sij 10, 2008 12:16 pm

Ja također neznam gdje drugi kupuju jeftine gajbe... :huh: Mi smo našu kupili u pet centru,vidjela sam da trenutno ima ista takava u Drvinju.Imamo 2 ovnolika kunića,krupna,a još ni nisu posigli pravu veličinu pa smo im kupili gajbicu da stvarno mogu uživati.Cijena je bila paprena 680kn,ali ipak se gajba kupuje na duge staze pa netreba na tome štediti.Veličine je 1m x 1m i svakome ko si ju može priuštiti mi ju preporučujemo.Evo slike
http://www.imagesforme.com/out.php/i2582_wb3.JPG
http://www.imagesforme.com/out.php/i2581_wb2.JPG
http://www.imagesforme.com/out.php/i2580_wb1.JPG
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la cicko:) » čet sij 10, 2008 12:20 pm

super je samo meni je to nezgodnog oblika..neam ju di stavit.
uvjek ce strsit.. :sad:
vise volim duze a uze gajbe..bar onak stane uz zid..a ovu mog stavit na sred sobe i plakat :dragonn-ccc-e:
cicko:)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Milcec@Palcica » čet sij 10, 2008 12:35 pm

Neznam... :huh: nama je sad u drugoj sobi,u kutu i uopće nestrši.Stavili smo je odmah desno od ulaznih vratu u sobu i ok je.Imamo mi i tu izduženu gajbicu 90 x 40 ,jer su nam pubertetljije trenutno razdvojeni,ali ta je tako mala za našeg jednog zekića,a kamoli za dva.Kad ih opet spojimo bit će u toj velikoj gajbici,još ćemo napravit stepenice da mogu hodat po krovu gajbe,i ogradicom ogradit mali "vrt".Eto sve to u stanu od 35 kvadrata.Al sve se može kad se hoće ;D
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan