Postao/la nani » uto sij 08, 2008 10:39 am
Dakle ovako:
Kad je kunic kupljen dosao je sa ovom malom gajbom i to je mozda i presudno u cijeloj prici,jer se na nju naviknuo odmalena.
Onda smo mu prije 1,5 godine napravili od starog pasjeg boksa kucicu.Stavili jednu dasku na pola tako da ima dva kata,napravili sjenalicu od drveta kao jasle,unutra dva wc-a,igracke itd.Kavez smo maknuli iz sobe.Prostor u kojem bi svaki zec uzivao,bile su prije i slike na starom forumu.No onda se poceo skroz drugacije ponasat.Cijelu noc je lupao,nije uopce htio lezat u njemu,samo je grizao resteke,grebao po podu i bjezao van iz njega.Probali smo stavit 4 razlicite podloge-prvo je bio orginalni lim,pa drvo,pa plahta,pa piljevila i sijeno skroz po njemu.Bez rezultata.I tako je bio negdje 4mjeseca.Onda je otisao na cuvanje kod bake i tamo je bio u staroj gajbi.I bio je miran ko buba.Kad se vratio doma ponudili smo mu i staru gajbu pored ove i rezultat je bio da je samo u nju ulazio.I vise uopce nije izlazio van.
On se u toj staroj gajbi baca na leda,valja po sijenu,zadovoljno krcka zubima,uzasno se ljuti kad ju zatvorimo da ga prisilimo da malo bude vani.
Tako je box zavrsio na lođi kao ljetna kuća i koristi ga samo da u njemu obavi nuzdu i pojede nesto.Najbolji primjer koliko voli svoj kavez je taj sto po ljeti bjezi sa lodje u sobu da bi usao u svoj stari kavez i lezao u njemu-u prijevodu,radije lezi u tom malom smecu nego da bude cijeli dan slobodan na lodji koja ima dimenzije jedne povece sobe.
Ista stvar je bila i sa kućicom koju smo mu napravili od starog ormara,u nju pak ni uci nije htio,tako da sad to preuredujem za mačke.
Inace,on je po prirodi takav da skoro nikad ne trci i vecinu vremena jede ili spava,cak kad je i vani najcesce zaspe na parketu ili krevetu.Zato mu hocu uzet nesto vece,jer on stvarno puno vremena provodi lezeci u tome.
Znam da Ljubimac ima paprenije cijene i da se moze naci nesto jeftinije,samo me je zanima koji tip krletke je bolji,tj je li netko probao ovako nesto plasticno i da li je isplativo za uzet.
Sto se drustva tiče,zasad jos nista.Moj stari ne moze ni njega podnijet jer je napravio dosta stete kad je bio slobodan po kuci(sad je samo u mojoj sobi i lođi,ne smije nigdje drugdje) pa ga pomisao na jos jednu stetocinu ne veseli previse.No ima on psa i mačke za društvo,sa mačkama se vječito mazi i stalno ližu i čiste jedan drugog(imam slike,moram ih stavit),tako da nije osamljen.Ne bi njega ni drugi zec animirao,on bi se s njim samo mazio i spavao pored njega,on i trčanje ne idu zajedno.
I njemu se bas ne svidaju te etaze u kavezima,stvarno se rijetko kad penjao/penje na kat u boxu tako da ne znam koliko bi smisla bilo da mu to napravim u novom kavezu,mislim da on to ne bi koristio.
Svejedno,hvala svima na savjetima.Sad imam gripu pa necu jos tako skoro van kuce,ali cim mi bude bolje idem u potragu za kavezom koje bi njegovo visocanstvo odobrilo.Da bar nadem isti ovakav samo veci,to bi bilo najbolje,ali nekako sumnjam.